ZASE NEJEDE 2.0 D4D 85 KW

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

No hlavni problem je v tom, ze kvalita paliva se nelisi znacku od znacky ale benzinku od benzinky;( Rady typu "beru Vervu" jsou k nicemu, chce to psat konkretni benzinky (a ani to neni neprustrelny, bohuzel).
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Tak pánové, souboj petrolejáři vs tajtrlíci (banda vypatlanejch poslanců) pro nás skončil mírným úspěchem.

Podíl biosložky v naftě se nezvýší na 6,3% od 1. dubna, ale na 6,0 % od 1. června, takže máme 2 měsíce k dobru našich motorů.

"Novelu se všemi změnami podpořilo 129 poslanců ze všech sněmovních stran." :angry:

http://www.financninoviny.cz/zpravodajs ... id_seznam=

Ad. Verva, předpokládám, že trca tankoval na Benzině v Břeclavi kde pravidelně tankuji i já. Já zatím problém nemám, ale já mám možná výhodu v tom, že můj Venca jezdil většinu svého života v Itálii kde mají přeci jen kvalitnější palivo, takže není ještě tan zničený :?
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

tak koukam,ze to jen zvedaj. nastesti muj taky jezdil v Italii a ja jezdim jen do Nemecka. aral ultimate ma jen 0,3 % bio a je navic bezsirnata. Snad muj Avik neco vydrzi bez oprav,kdyz ho slusne krmim. Zatim musim zaklepat,nemam vubec zadne problemy co tu lidi trapi a auto jezdi skvele.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

S tou sirou by to snad nemusel byt zavaznejsi problem - v manualu pisou, ze D4-D vyzaduje obsah siry pod 50mg, v soucasne platne norme pro paliva je obsah pod 10mg - kdyztak mne nekdo opravte.
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

awe_cz píše:S tou sirou by to snad nemusel byt zavaznejsi problem - v manualu pisou, ze D4-D vyzaduje obsah siry pod 50mg, v soucasne platne norme pro paliva je obsah pod 10mg - kdyztak mne nekdo opravte.
presne tak!
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
mouse-mp
Člen Týmu

ztráta výkonu a kouří

Příspěvek od mouse-mp »

sierra píše:Čaute.
Tak som si dnes priviezol auto zo servisu s vymenenými ventilmi pri common rail (vid foto) a musím sa usmievať. Zatiaľ klopem na drevo, auto ide super, palubný počítač mi meria podozrivo nízku spotrebu, znova cítim ťah a ani raz (ani pri typických situáciách) nevypadol výkon, úplná pohoda.
Cena však nebola až tak veselá, stáli 320 € (váha vzduchu 200 €). Ak sme trafili problém, tak nevadí.
Držím teda palce a priebežne sa ozvem, či je po probléme.[/img][/img]
Ahoj sierra chci se s odstupem času zeptat jestli se problém vyřešil výměnou těch ventilů u commonrail, taky mne začal zlobit Avik s úplně stejnými příznaky. M
Avensis 2003 2,0 D4-D Sol
trca
Manager Týmu

Příspěvek od trca »

přesně jak píšeš,trca tankoval na benzině v břeclavi
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

saab píše:Tak pánové, souboj petrolejáři vs tajtrlíci (banda vypatlanejch poslanců) pro nás skončil mírným úspěchem.

Podíl biosložky v naftě se nezvýší na 6,3% od 1. dubna, ale na 6,0 % od 1. června, takže máme 2 měsíce k dobru našich motorů.
Kde udělali soudruzi s NDR(EK) chybu ?
http://www.novinky.cz/ekonomika/196025- ... tudie.html
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Akorat jsem to taky cetl 8)
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Ten nahoře si musí říkat "Jen blbněte" :roll:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Salat
Navigátor

Příspěvek od Salat »

Já už jsem to v nějakém vlákně psal, že můj Avík ztratí taky někdy výkon. Ale u mě se to projeví, když ho náhodou podtočím. Byl jsem zvyklý z obyčejného motoru 1,5D, který je v mém starém Starletu, že táhne plynule úplně od spodu. Jakmile jsem přesedlal na Avika, tak jsem byl překvapený, že jede až zhruba od 2000 otáček. Třeba VW motory jsou v zátahu daleko vyrovnanější, než toto Toy. D4D. Vliv turba rozebírat nechci. Ale zvykl jsem si, změnil jsem styl jízdy, který jsem posunul více ke stylu ježdění na benzínových motorech. Prostě to trochu víc vytáčím. Ale k věci, stane se mi někdy, zcela výjmečně, že špatně zařadím a motor neúmyslně dost podtočím. V ten moment se to projeví velmi podobně jak popisujete. Benzínová stříkačka by vám už hned chcípla. D4D, aspoň moje, udělá to, že spadne výkon a motor jede(asi 2-3 vteřiny) na nízké otáčky. potom se to vzpamatuje a všechno je zas jak má být. Asi to dělá řídící jednotka, nevím. Já když se při jízdě pohybuji v rozmezí 1500- 3000 otáček, tak je všechno v pořádku. Když spěchám, nebo mám náladu na sportovnější jízdu, tak to celé zvednu o 500 ot. nahoru a je to. Co se týče nafty, po tom bych šel jako první. Živil jsem se dopravou 25 let v Avii a vím, že když jsem tankoval všude možně, tak jsem měnil vstřikovací trysky daleko častěji, než když jsem vysledoval(podle výkonu motoru) u kterých pump je slušná nafta. musím se přiklonit k názoru, že většinou není chyba v naftě, ale v pumpařích. Proto dneska tankuji jenom u dvou pump (pokud to jde) a jsem bez problémů. Na zimu přidávám více aditiva, v létě méně. Sakra to jsem se zase rozepsal, asi je to tím, že mám dnes volno. Tak že, podle mě, dávejte si bacha na to co, a hlavně kde tankujete. Někdy,hlavně na delších cestách, se to nemusí podařit, ale platí pravidlo, že čím je pumpa frekventovanější, tím je větší jistota slušného paliva. Ať vám to jezdí.
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

Takže stav je momentálně následující:
Vylil jsem nádž natankoval jsem Vervu dva dny ok a nyní se to opětovně dusí, prostě stejný projev jako předtím. Přemýšlím nad novým palivovým filtrem a možná se dostanu až do fáze SCV ventilů, ale nikdo tady neuvedl, že mu to dlouhodobě pomohlo, prosím o potvrzení, nechci dát 10k Kč k ničemu, a ještě prosím o nějký odkaz, kde si ty ventily můžu prohlídnout, abych věděl, kde to mám hladat. Děkuji všem, teď mě to opravdu trápí. mám jet 14.4. cca 800km a s tímhle se opravdu netěším a mimo jiné mě čeká technická a emise a nevím, jestli vůbec projdu emisema, kouří to jak prase, když na to šlapu. Prosíím pomoc, děkuji
trca
Manager Týmu

Příspěvek od trca »

muže ti poradit sierra ten je mněnil a určitě už nějaký ten km.taky najel
Hermi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Fakt už nevím čím to je

Příspěvek od Hermi »

Popisoval jsem tady svůj problém s výkonem. Přesně poznám, kdy auto nepojede a to při startu. Zaprvé start je pořádně dlouhý někdy i 6-10 sekund a pěkně to při tom startu chrčí jako by to chtělo nastartovat pak ne a pak zase jo a celý se to třepe. Jak to takto nastartuje, tak vím že to prostě pojede opět v nějakém tom omezeném režimu či co. Netáhne to už klidně i na dvojku, sešlápnu na podlahu a auto nemá žádný odpich, je zhnilé. Dokonce někdy stačí, když zastavím, vytáhnu klíč zamknu se klíčem v autě, odemknu a pak to chytne normálně a zase to jede. Ale i tak se mi zdá, že mám velkou spotřebu. Takže servisy:

1) garážník tady kousek za městem mi řekl, že když to auto napíchnul vyjela mu chyba P1228 což by měl být problém s tlakem paliva. Nejspíš čidlo tlaku paliva, no a potom že už nic jiného nezistil protože mu při dalších testech vyjely nějaké nuly a že musím do autorizovaného servisu. Zaplatil jsem 100,- Kč

2) Autorizovaný servis - zistili na diagnostice, že problém při startu dělají trysky do přepadu a že mi je vymění za 60.000,- Kč, + ztráta výkonu vstřikovače (prý jsou dva) a ty vymění za 8.000,- Kč. Diagnostika 500,-

potom jsem se tu dočetl, že by to mohlo být naftou. Natankoval jsem tedy Vervu Diesel, ale probém pořád přetrvává.

3) Další garážník tentokrát na doporučení tchána - na diagnostice mu vyjela opět chyba P1228 čidlo tlaku paliva, ale borec mi sdělil, že to budou možná ventily. Opět to nezistí, protože auto jako obvykle startovalo a jelo "v pořádku". Diagnostika jednoho ventilu prý výjde na 500,- Kč bez DPH (tenhle mi řekl že jsou tam 4 tak nevím?) + práce za montáž. Takže tak 5000,- a to by mi jen zistil jestli jsou ty ventily dobré nebo ne. A za tohle si borec vzal 1.100,- Kč. Ještě cestou domů se mě třepala peněženka v kapse. Takž kolik je těch ventilů 2 nebo 4. Asi mě chtěl borec pěkně natáhnout.

Hoši už fakt nevím co s tím. Jsem zoufalý, mám to risknout a vyměnit ty ventily jak to řekli v autorizovaném servise?
Toyota Avensis 2.0 D-4D 81 kW kombi, 2000, klima, kožené potahy, el.okna, el.zrcátka, 4x airbag, 15" alu, hagusy, multi.volant, palub.PC, modrá metalíza
Odpovědět

Zpět na „Avensis“