Filter klimatizacie/vzduchu

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Yarda píše: V uživatelské příručce se píše, že o instalaci filtru informuje nálepka uvnitř odkládací schránky. Kdo ji tam nemá, nemůže si z hlediska práva vlastně stěžovat na chybějící díl :?
Uplne s tebou suhlasim,ak namontujes filter,tak musis nalepit nalepku kedy tam bol zalozeny filter.Ak tam je nalepka a nieje filter,moze to vyzerat ze si si ho vybral a chces novy,ale ked tam nieje ani nalepka,tak co ine to moze byt ako to ze to tam nikdy nikto nedaval a je to chybajuci diel.
V tej knizke je takisto varovanie ze sa klimatizacia bez filtra nema pouzivat! Z hladiska prava sa musis stazovat,lebo MY niesme zodpovedni za nasledne poskodenie casti klimatizacie,lebo MY sme si ten filter nevybrali, MAL TAM BYT,a NIKTO ani NIKDE nieje uvedene aby sme si SAMI doplnili FILTER.Presne ako pises,uhlikovy filter je nieco naviac...ale tento tam musi byt....
pozrite si foto ako to tam vyzera po 23 000km. a to nechcem vydiet vyparnik klimatizacie....
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Yarda
Člen Týmu

Příspěvek od Yarda »

Jedna moje známá hovořila o této záležitosti s člověkem odpovědným za Yarise u Toyoty CZ. Prý se těch stížností objevilo najednou více a šťastní z toho pochopitelně nejsou. Řekl bych, že se díky tomuto fóru rozpoutala nečekaná odezva. :lol:

Teď jsem jen zvědav, zda zareagují pozitivním přístupem. Vždyť jde koneckonců o dobré renomé značky v hodnotě pouhých pár stovek. Když dávají různou mnohatisícovou výbavu zdarma, je současný stav opravdu tristní. Protože však vím, jak to chodí obecně v mezinárodních koncernech, nebude to zřejmě tak rychlé, i pokud by byla dobrá vůle zdejšího managementu Toyoty. Dealeři mají v tomto ohledu volnější ruce, mohli by filtry dávat k novým vozům ze svého zisku.

Jaro se blíží, pylová sezona už dokonce začala, lepší načasování na nějakou pořádnou slevovou akci si neumím představit! Každopádně by měla obsahovat informaci, že vozy nejsou filtry standardně vybaveny, aby tento fakt věděli i nečtenáři tohoto fóra. To je opravdu důležité.

"Malý Velký Zdravý!"
Yaris 2007
Navigátor

Příspěvek od Yaris 2007 »

Niekto tu myslím písal, že ten neoriginálny filter majú aj vo Forstingeri. Nevie niekto cenu? Ten drahší uhlíkový filter obsahuje už aj peľový, alebo treba zvlášť kupovať peľový + uhlíkový filter. Tým, že si tam dám neoriginálny diel nestratím záruku?
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Yaris 2007 píše:uhlíkový filter obsahuje už aj peľový, alebo treba zvlášť kupovať peľový + uhlíkový filter. Tým, že si tam dám neoriginálny diel nestratím záruku?
Nic nestratis,mozes si tam dat co chces.Vsetky filtre su originalne vyrobene pre konkretne YARIS TOYOTU.A das si tam bud uhlikovy,ktory ti zachiti aj splodiny vyfukove,aj pel,alebo klasicky,ktory ti tiez zachyti aj pel.Zalezi uz len aky pel...,neda sa tam dat dva rozne,len JEDEN.pozri moje foto...Osobne by som si dal uhlikovy,ale nemali ho v ELITE.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Yaris 2007
Navigátor

No zrejme dám ten uhlíkový, je síce drahší, ale zdravie je na nezaplatenie. Ešte jedna malá otázka, zatiaľ som sa nepozeral či tam vôbec nejaký filter je, ale zrejme asi nebude, len také malé nakopnutie, kde sa ten filter vkladá. Nemám možnosť sa pozrieť do manuálu.
Vďaka
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Yaris 2007 píše:také malé nakopnutie, kde sa ten filter vkladá. Nemám možnosť sa pozrieť do manuálu.
Vďaka
:lol: to nemyslis vazne,sak ty si vobec necital diskusiu?este aj FOTO som si dal namahu aby ste videli kde to je....snad nechces aby som sa opakoval... :wink: hned prvy prispevok v teme na prvej strane....
Roman Grepl ing.
Člen Týmu

už ho mám !

Příspěvek od Roman Grepl ing. »

Pylový filtr jsem si nechal na popud této diskuse nainstalovat u dealera v Jihlavě za 550 Kč,- na 1,3 terra cool 2006.Jestli je uhlíkový nebo"makový" nikdo nevěděl,tak jsem to dál neřešil.
Yaris 2007
Navigátor

pardon, už som si to našiel :oops:

volal som do forstingeru, klasický papierový majú za 450, uhlíkový za 750. neviem aké sú ceny v toyote, ale asi budú dvojnásobné
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Ten AIR FLOW ti udava smer prudenia vzduchu cez fiter a to je smerom do ventilatora zhora/zvonka cize sipky budu smerovat dole ku ventilatoru.
Stale je filter na zaciatku ventilacnej sustavy.
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

Ceny zistene u predajcu toyota:
obycajny 600,- Sk
uhlikovy 1700,- Sk

oba original toyota.
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Ako uz bolo spomenute, Forstinger predava klasicky za 410 a uhlikovy vychadza na nieco vyse 700 SK s tym, ze tovar je treba objednat. Cakacia doba podla predajne Forstinger v BA je okolo tyzdna, tak som zvedavy, pretoze jeden kus som si objednal.

K tym cenam od Toyoty - katastrofa. Mne chceli predat klasicky filter za 1100 SK a to je udajne cennikova cena (predajca v BA Autogrand).

K samotnej absencii filtra : pridal som svoje zeliezko do ohna. Dnes mi volala nejaka pani z Toyoty a kladla mi otazky ohladom spokojnosti predaja novej Toyoty, pristupu, a pod. Hned, ako bola prilezitost, vyklopil som jej kauzu chybajuceho filtra s tym, ze by som bol velmi rad, keby sa tym zacali zaoberat. pretoze si kazia meno a pod....
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

borland píše: K samotnej absencii filtra : pridal som svoje zeliezko do ohna. Dnes mi volala nejaka pani z Toyoty a kladla mi otazky ohladom spokojnosti predaja novej Toyoty, pristupu, a pod....
Aky bol zaver?na com konkretnom ste sa dohodli?Co ti nato povedala?
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Kedze islo cisto len o operatorku, ktora citala otazky na monitore a zapisovala si moje odpovede, tak vysledok som nemohol ocakavat v tej chvili ziadny. Ubezpecila ma, ze tuto poznamku (ohladom filtra) si urcite zapise a spolu s celym prieskumom odovzda prislusnym ludom v Toyote, ktori sa zaoberaju spracovanim nazorov novych majitelov Toyoty.
Ci to nejak pomoze v tejto kauze netusim, urcite je vsak lepsie hovorit o tom, ako to nespomenut vobec.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

mio píše:Ten AIR FLOW ti udava smer prudenia vzduchu cez fiter a to je smerom do ventilatora zhora/zvonka cize sipky budu smerovat dole ku ventilatoru.
Stale je filter na zaciatku ventilacnej sustavy.
mio asi si sa pomylil, sipka musi ist smerom hore, kukni sa do manualu, lebo prudenie ideodzdola smerom hore
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Toto je inak teraz celkom dilema. Dnes som si pre filter bol a s tymi sipkami to nie je take jednoznacne. V manuali sa pise UP a sipka hore. Avsak na filtri od Forstingera je napisane Air flow a sipka dole. Ak by aj v tomto pripade mala byt sipka hore, napis Air flow by bol dole hlavou, co sa mi zda nepravdepodobne, ze by to tak debilne soudruzi vymysleli. Nafotim pre nazornost.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“