aczasa píše:Auto mě velmi velkou částí živí.

Ale ten drobný materiál a ty nepodstatné položky jsou cca 50 - 80 tisíc Kč (takže docela nepoměr).

))) Tak se kurník chovejte k těm Toyotám trochu odpovědně, oplatí Vám to stokrát a každý den!!!!

To sorry-teba to aj živý,tak to je iné

- len je tu vela ludí,kto si kupi auto na to,že to proste potrebuje k životu-napr.ja(a možno aj preto,lebo je to dosť praktická a niekedy až nevyhnutná "vec" do života hlavne kto má rodinu).
Nechcem to tu nejak rozoberať,lebo to je o inom,ale len zareagujem na to čo ty píšeš - o tých nepodstatných položkách-to je asi tak,že možno si ani neuvedomuješ,že tie podla teba nepodstatné veci-do ktorých si možno nemusel investovať ti zachránilo niečo,čo by si už musel dávno vymeniť( ale nechytaj ma za slovíčka-píšem-
MOŽNO...)-to nikdy nevieš ! Prevencia je vždy lacnejšia .(ako príklad uvediem-: ak alternátor,ktorý je pokazený nedaš opraviť,môžeš kupiť potom aj baterku a vygrcáš nie len za opravu alternátora,ale kupiš si potom aj baterku-je to sice primitívny príklad ,ale asi tak to je..)
P.S.Luxovanie a umývanie nerátam do výdavkov!!! To nemusíš robiť (a po oprave alebo garančke si povedz,že to nechceš a máš to..ale ak to máš ako bonus,tak to máš čuma fuk).U nás to v TOYOTE "uklízecí četa "není...
A ešte k tej tvojej poslednej vete-ako píšeš-aby sme sa chovali k autám,ako sa máme...No o čo sa tu asi snažíme...???
Nepochopil som inak tvoju reakciu.
1.,Ty na jedenej strane píšeš,že "zbytočnosti" ti zožrali 50-80tis.-NO...ruku na srdce-trochu si to presolil s tou sumou........
2.,Na strane druhej zároveň píšeš,že sa máme starať o yarisov,ale zároveň netreba zbytočne krmiť servisy(to s tebou suhlasim,ale nejak sa ti tie vety"bijú")-No ako sa môžeš starať,inak ak nie "preventívkami",kde zistíš skôr než niečo odíde,čo je potrebne "dotiahnuť" aby to "niečo" neodišlo a paradoxne práve aj tieto úkony su podla teba tie zbytočnosti.
Ako si spomenul-radšej dáš 4 litre za sviečky,ako za obzretie auta ktoré stojí po 3 rokoch-ako preventivka aj s vymenami niektorých vecí 6 tis korun.No ale ako inak sa môžeš starať lepšie o auto,ale tak aby si neplatil zbytočne peniaze za "zbytočnosti" ???
A za zbytočnosti nepovažujem tiež to,ak sa mi či už mojou vinou ale vinou iných musím niečo opraviť alebo vymeniť -to všetko prináša proste život.
A to by si sa divil,ako sa starám ja o auto!Ako keby som bol na cestách každý deň !!!! Ak by som predaval volakedy yarisa,-napr.o 5-7 rokov,tak uisťujem ťa,že to auto bude vypadať ako keby zrovna zišlo z pásu!!! A v takom stave som mal aj autá predchádzajuce. A to najazdím ročne "až"8 tis.km(možno ak je chaotickejší rok aj 10 tis.)
Ale necháp tieto vety v zlom
Tak.. a teraz sa skusme venovať tomu,ako by sme pomohli miovi (aj keď teraz je na ťahu mio)