- výbava hodně dobrá, nejsem zkušený autař ale těžko bych hledal nějakou výbavu, kterou nemám
- motor - musíš si zvyknout nebo nekupovat, já měl Oct 1,9 TDI jezdila a jezdí krásně, na Rakouských dálnicích do Chorvatska mě moc aut nepředjelo, ted s Toyotou je to úplně o něčem jiném, klidná tichá jízda, motor jsem si oblíbil a nevadí mí, že v kopcích prostě na turba nemá
- převodovka - mám kritizovanou CVT a zatím dobrý
- interiér díky výbavě moc dobrý, navigaci mám a jsem za ni rád, TM taky a to samé, senzory všude kolem, couvací kamera, asistenti atd
- servis- a teď to přijde, kupoval jsem auto v Brně na Víděńské a moc dobrého říct nemůžu, třeba při prodeji bylo auto zaprášené, nechtěl jsem si kazit dojem tak jsem nic neříkal, po měsíci problémy s rádiem = reklamace zdlouhavá, nekonečné cestování do servisu, jízlivost, nakonec mi stejně nepomohli, nakonec jsem se objednal ve Zlíně kde byli nečekaně ochotní a na rádio se mi podívali, sice mi jen upravili nastavení ale aspoň některá stanice hrají jo a ještě mi nabídli aktualizaci map v navigaci, ale dojem podstatně jiný než v Brně
zatím tolik jestli je tvůj dotaz ještě aktuální
jestli chceš něco jiného klidně napiš ba.vl@seznam.cz
pridavam se k prispevku a prosbe PetrCH
Jsem majitelem KIA CEE'D SW 1.4 CVVT (73kW) od 2014, predtim stejny typ od 2010. Az na par drobnosti, maximalni spokojenost, vcetne servisu. Nyni planuji obmenu na novy CEED 2018, zase 1.4 CVVT. Pri pohledu do ceniku a moznych konfiguraci me zklamalo (eufemismus

Takze se divam po mozne alternative a krome Hyundai (podobny pristup jako KIA) mi vychazi Toyota Auris TS 1.6 Valvematic s paketem Trend. Cena sice o trochu vyssi, ovsem na druhe strane za vyssi cenu dostanu navic 24kW, parkovaci kameru a predni sensory.
Po precteni rady clanku na tomto foru se ovsem skrabu na hlave (pomijim nicnerikajici prispevky), protoze mi pripada ze
Toyota Auris TS zas takova vyhra neni. Od nekterych ne prilis lichotivych nazoru na vykon motoru, vrzani v interieru, vibrace, piskani brzd atd. A k tomu vyhrady k Toyota servisu (v Brne).
Uz jsem byl v Toyote v Brne, cekam na nabidku. Auto jsem si prohledl, posedel, na jizdu teprve pujdu. Celkove spokojenost. Interier mi pripada o trosku tesnejsi nez v KII, palubni deska je vice kolmo, ale celkovy dojem dobry. Libi se mi pekne usazena obrazovka, parkovaci kamera je super. Sedadla nemaji tak dobre vedeni jako v KII, jsou trosku tvrdsi, ale v pohode.
K pripadnym ustepacnym zduchancum ke KII. Uz nejsem nejmladsi, 11 let jsem jezdil s firemnimi Nissany ( Primery 103 kW, uz v roce 2005 parkovaci kamera v zakladu), chvilku Volvo S40, Passat. Najeto asi 750.000 km. Uz nepotrebuju trhat asfalt a startovat na kazde krizovatce jako prvni. 73 kW mi staci, nekdy by se par kW navic pri predjizdeni samozrejme hodilo, ale pocitam s tim a podradim si, kdyz je potreba. Navigaci a tempomat povazuji za veci zbytne. Mel jsem je ve trech poslednich autech a vyuzival jsem je zcela minimalne.
Dekuji za ochotu, informace a podnety[/quote]
Já kupoval Auris TS v září a zatím můžu jen doporučit. Narazil jsem jen na pár úplných banalit, jinak nemám co autu vytknout.
Podvozek skvělý (mnohem lepší než předchozí Ceed, ve kterém jsem jel), kufr obrovský, výbava dobrá, cena příjemná.
Co se týče výkonu motoru, tak to asi záleží jestli jsi zvyklý na turbo nebo ne.
Já přecházel z Golfu 1.6 77kw bez turba, takže podobný typ motoru a jsem s výkonem velmi spokojený.
Hodně si užívám vytáčení motoru až k omezovači (třeba při nájezdu na dálnici), kdy zabírá opravdu moc pěkně. K tomu mi sedí snad i to označení Touring Sports

Delší recenzi jsem kdyžtak sepsal tady: http://moje.auto.cz/dundee5/auris.html[/quote]