Toyota Camry Hybrid 2019

vše ohledně modelové řady Camry
Odpovědět
MiBo
Věčnej rejpal

Re: Toyota Camry Hybrid 2019

Příspěvek od MiBo »

Urcite by to bolo "ako tak" zaujimave-rozmer a tvar dodrzane ale zadna cast "fastback/liftback" (nie sedan)
TO JE MOJ OSOBNY NAZOR.
Beneold
Navigátor

Příspěvek od Beneold »

…….
Naposledy upravil(a) Beneold dne pon 21.07.2025, 18:01, celkem upraveno 1 x.
Beneold
Navigátor

Příspěvek od Beneold »

……
Naposledy upravil(a) Beneold dne pon 21.07.2025, 18:02, celkem upraveno 1 x.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Beneold píše:...ako nestíha konkurencia sledovať, nie tak ešte technologicky stíhať dvom výrobcom Tesla / Toyota. Je to doslova smutná doba a veľká škoda. Budúcnosť ukáže, dáme jej čas a priestor.
Ehm ... patenty Tesla uvolnila davno a nic prevratne tam nie je. Upraveny elektromotor co je na svete davno. Konkurencia voci Tesle si nedovoli take priesery ako si to dovoli dotovana firma cez fondy americkych kongresmanov. Nebudem tu vsetko opisovat, tak nejake linky na otvorenie oci. To co si dovoli Tesla, ci v kvalite, spracovani, pristupe, bezpecnosti atd. by inu automobilku polozilo.
https://www.autoforum.cz/zajimavosti/sp ... z-k-soudu/
https://www.autoforum.cz/predstaveni/te ... to-novych/
https://www.autoforum.cz/tuning/kvalita ... alsich-85/
https://www.autoforum.cz/zajimavosti/te ... parkovani/
https://www.autoforum.cz/predstaveni/de ... itni-auta/
https://www.autoforum.cz/zajimavosti/te ... zuje-ucty/
https://www.autoforum.cz/zajimavosti/te ... polehliva/

A Toyota tazi z rokov minulych. Nic prevratne nemaju v oblasti elektro uz hadam aj 20 rokov. A kazdy dalsi model trpi cim dalej, tym viac na kvalitu ci spolahlivost. Ergonomia zacina byt tiez v uzadi ...

NAVI - orientaciu mapy riesi update, servis by ti to mal poriesit tak ako pre RAV4 (cekni toto forum). Ale faktom je, ze taketo zakladne veci riesit v roku 2020 (kde je ten vyvoj, ze ?) nasiera a dovodom su zmrdomanageri.

Sednie si uz v Camry nepamatam, ale zdalo sa mi horsie ako v Avise (nepohodlnejsie) - neviem ci su opierky hlavy vobec nastavitelne v dvoch osiach ako mam teraz.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Beneold
Navigátor

Příspěvek od Beneold »

…….
CommonUser
Věčnej rejpal

Beneold píše:Áno súhlasím, Toy ťaží z dôb minulých... EU nie je pre Toy prioritná, sú tu skôr do počtu... Myslím si, že už len z tohoto dôvodu sa im neoplatí robiť vývoj iba pre EU..
Taky vyvoj nerobi dnes nikto, ale EU+Rusko nie je ani nahodou zanedbatelny trh ! Uz sa zobudte. Naco by tlacila prachy do zavodov v EU ?
Nehovoriac, ze z EU TTT aj vyvaza von.
Beneold píše:Camry: nemá horizontálne posunutie hlavovej opierky, ani preklopiteľné, aby nezavadzali keď nie je ich funkcia potrebná. Niektoré trhy to samozrejme majú dostupné.
Neviem ktore trhy to maju dostupne, ale ak to nie je len v EU, tak je otazka preco, ked moj Avis to ma ??? A kde je logika zbytocneho vyvoja/vyroby cisto pre EU ?
Beneold píše: Tesla:
U mňa zostáva naďalej špička v technológiách pretavených do reálneho života... Nik iný na trh nie je schopný dodávať to čo Tesla...
Sci-Fi - marketingová - Auto-salónová snaha konkurencie, ako zadupú Teslu do Zeme sa nedá počítať. :-) v dobrom.... O (NE)kvalite kde u koho by sa dali viesť dlhé diskusie...
Co je spickove na tesle ? Baterky z mobilu ? 100 rocne elektromotory ? Za toto dat 100 litrov ? Nechapes to. Co dodava Tesla co ini nemaju ? Si sadni do Tesly a potom do EQC alebo E-tronu. Ci ten upatlany tablet je HI-Tech ?
TESLA je spickovy ojeb, kde ina firma by uz davno takto skrachovala (cervene cisla kazdy rok) ale TESLA zije ...
Beneold píše:Navi: aktualizovaná, aj Soft.. Bohužiaľ v mode "Home" je to stále 2D sever... Vraj táto verzia "1530" to ani neriešila...
Skus to RAv4 forum, pisu o vyrieseni tohoto bugu, ale ktora verzia to je, to netusim.
Beneold píše:Spotreba: prvá nádrž PC ukázal 5,0 ... dotankovanie od hrdlo / po hrdlo : km = 4,8L... fajn, môže byť..
Pri kontrolovanej jazde s predvádzačkou som bol na tom oveľa horšie...
Spotreba bude asi mesto a max okresky, je to pekne, ved na to je ten pohon robeny.
Beneold
Navigátor

Příspěvek od Beneold »

…….
CommonUser
Věčnej rejpal

Tak Tesla je v provom rade akciovka a tym padom ma urcite zavazky ... co na to pan velkomozny ?
Ak nechce Elon vytvarat zisk tak sa nema srat na akciovy trh. Mohol sa hrat v malom za svoje co nahrabal z Googla.
Takze reci o hobby a podobnych kozmickych ftakovinach si nechaj na zrazy Tesly.
Neviem kde mas sedliacky rozum, ked prepad predajov a nekvalita ci dalsie problemy ociernuju pravom tuto firmu.
Neviem teda z ktorych clankov vychadzas ty ... ked sa neda verit tym dostupnym.
Dnes tu mas zaujimavy clanok:
https://finanzmarktwelt.de/tesla-erneut ... en-164147/

Mozme sa bavit o "technologickej" vyspelosti ... ked si tak blizko, ja tiez.
Zatial teda horia Tesly. Ideme na baterky a ich zavislost na ...
Alebo spracovanie auta ci hadam na Antropoid ?

RSA - to ako to funguje je dosledok slabeho navrhu. NAVI box vs RSA.

PS Zaparkovana TESLA na verejnom parkovisku v DE mava na prednom skle rozhodene reklamy, noviny a tak. Zvysovanie cien uz tak najdrahsej elektriny a rusenie pracovnych miest EU nesere (EKO normy), ale Nemcov ano.
Beneold
Navigátor

Příspěvek od Beneold »

……
Naposledy upravil(a) Beneold dne pon 21.07.2025, 18:03, celkem upraveno 1 x.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Nenechaj sa znechutiť.
Ďakujem za každý Tvoj postreh o tomto veľmi zaujímavom voze.
:wink:
P.S.: Stále ma prekvapuje, že práve Toyota má hádam v každom modeli infotainment viac či menej na hovno. Skôr viac ako menej. V porovnaní s inými výrobcami sú na chvoste. Nemôžem tomu uveriť, že práve japonci toto nemajú vymakané najviac. A v dnešnej dobe, kedy sa práve infotainment dostáva výrazne do popredia v rebríčku hodnôt vozidla. Ja som stará škola, mňa toto nejako nerozhádže - ale štatisticky toto práve trh chce - bez ohľadu na môj názor. Toto oslovuje mladých. A Toyota akoby bola v tomto smere slepá a hluchá, nijako extra to nerieši.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
CommonUser
Věčnej rejpal

Beneold,
ano presne toto clovek ocakava. Diskusia konci alebo zacnu nadavky, ked sa prestaneme bavit o pocitoch a zacneme o nepochopeni reality, zakonov, faktov, techniky ci fyziky. Studovat je tazsie ako sa vytahovat na forach ... Zacni si zvykat, ze ti tu bublinu niekto praskne, tak ako mne.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Kocúr píše:Nenechaj sa znechutiť.
Ďakujem za každý Tvoj postreh o tomto veľmi zaujímavom voze.
:wink:
P.S.: Stále ma prekvapuje, že práve Toyota má hádam v každom modeli infotainment viac či menej na hovno. Skôr viac ako menej. V porovnaní s inými výrobcami sú na chvoste. Nemôžem tomu uveriť, že práve japonci toto nemajú vymakané najviac. A v dnešnej dobe, kedy sa práve infotainment dostáva výrazne do popredia v rebríčku hodnôt vozidla. Ja som stará škola, mňa toto nejako nerozhádže - ale štatisticky toto práve trh chce - bez ohľadu na môj názor. Toto oslovuje mladých. A Toyota akoby bola v tomto smere slepá a hluchá, nijako extra to nerieši.
- všetko pekné ale toyota bude jazdiť s nahovnoinfotainmentom keď mnohé hogofogo káry budú trápiť majiteľov s vážnymi poruchami a budú vypisovať po foracha a hľadať diagnostikov... načo mi je ten info...v aute? Som to ešte nepochopil prečo by som mal mať v aute niečo iné ako rádio :D
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Mne osobne ten android/apple car napríklad tiež vôbec nechýba. Avšak vadí mi napríklad predpotopnosť navigačného systému, prehrávanie hudby bez možnosti podľa adresárov či nemožnosť nastavenia fúkania klímy naraz na čelné sklo a do kabíny cez výduchy pri infotainmente.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
CommonUser
Věčnej rejpal

A toto je prca, ze moj stary TNS510 prehrava cez adresare, NAVI sa da pouzivat (z daneho obdobia este pouzitelne - vcelu rychle ale to UI ...).
Ale to fukanie je fakt na 2 veci.
Zvolavacka na nove motory uz je, takze si pockajme, ktora Toyota co este vydrzi z tohto obdobia. Nedufam, ze ta moja kara da 500 tkm bez vaznych zasahov (BOSCH kam sa pozries).
Beneold
Navigátor

Příspěvek od Beneold »

……
Naposledy upravil(a) Beneold dne pon 21.07.2025, 18:03, celkem upraveno 3 x.
Odpovědět

Zpět na „Camry“