Vyplatí se mi Prius?

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Jaroslavn
Navigátor

Re: Vyplatí se mi Prius?

Příspěvek od Jaroslavn »

worldwillbegreen píše:Jaroslavn: Si myslím, že většinou Prius přinutí člověka aby s nim jezdil trochu jinak než s jiným autem. Ale aspoň že si při běžným stylu moc nebere :-)
BTW černý Prius na krásných ALU... Hádám správně že? 8)
Jak to víš :lol: ?
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
worldwillbegreen
Člen Týmu

Příspěvek od worldwillbegreen »

Jaroslavn: Nedávno jsem tam projížděl a stál v Holubově u jednoho domu. A shodou náhod jiný den, kdy jsem byl v ČB, tak ten samý byl nedaleko IGY... :D Ty kola se k němu úžasně hoděj :bigups:
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

worldwillbegreen píše:Jaroslavn: Nedávno jsem tam projížděl a stál v Holubově u jednoho domu. A shodou náhod jiný den, kdy jsem byl v ČB, tak ten samý byl nedaleko IGY... :D Ty kola se k němu úžasně hoděj :bigups:
No, tak to je on :D . V Holubově bydlím a do ČB jezdí manželka do práce, parkuje kousek od IGY. Pak máš alespoň dobrou představu o tom, jakou trasu musí každý den absolvovat. A spotřeba je prostě něco přes 5. Z ČB k nám je to pořád mírně do kopce. Ta spotřeba je takováhle za 24 tis. km. Fakt je ten, že jsem se nemohl dlouho rozhodnout jaký kola tam dát, ale nakonec jsem s výběrem dost spokojen. Navíc i cena byla hodně dobrá a zdají se být kupodivu i kvalitní.
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

Vegetus píše:Dovolím si přidat své zkušenosti po roce ježdění s Priusem II http://mujprius.blogspot.cz/2014/10/zku ... ivani.html a zároveň se pochlubit s pěknou spotřebou ;) Kdo váhá s nákupem Priusu, ať do toho jde. Lepší auto v této třídě už by bylo o kompromisech.
To mu moc za uši nedáváš, když jsi najel jen 8 tis. km za rok :D .
Vegetus
Člen Týmu

Příspěvek od Vegetus »

@Jaroslavn: No to máš pravdu, moc toho nenajezdím, ale do konce roku ho trochu protáhnu po německých dálnicích až pojedeme na návštěvu, tak vyženu pavouky z baterek ;)
Toyota Prius 1.5
Obrázek
worldwillbegreen
Člen Týmu

Jaroslavn píše:No, tak to je on :D . V Holubově bydlím a do ČB jezdí manželka do práce, parkuje kousek od IGY. Pak máš alespoň dobrou představu o tom, jakou trasu musí každý den absolvovat. A spotřeba je prostě něco přes 5. Z ČB k nám je to pořád mírně do kopce. Ta spotřeba je takováhle za 24 tis. km. Fakt je ten, že jsem se nemohl dlouho rozhodnout jaký kola tam dát, ale nakonec jsem s výběrem dost spokojen. Navíc i cena byla hodně dobrá a zdají se být kupodivu i kvalitní.
Je fakt, že některý stoupání tam jsou i docela prudký. Akorát aerodynamicky ty kola nebudou asi tak dobrý jako origo. Ale na to se*e pes, když s tim jezdíš jako s jiným autem :-) A to jsou kolikátky? Jsem četl že rozdíl 15" a 17" jsou na Priusu hodně znát v komfortu jízdy...
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

Jednoduchý dotaz od laika, ktorý sedel v Priuse 2 len 1x:
Je to auto vhodné na diaľnicu?
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Viz téma Zkušenosti. Podle mého spíš ne - přirovnal bych to k Fabii 1.2 HTP. Čili na dálnici s ním můžeš bez uzardění vyrazit, ale komfort a spotřeba nic moc. Tím hůř, čím rychleji budeš chtít cestovat.
PS: Odpověď laika, který taky v 2.gen seděl jenom párkrát a dnes jezdí s 3gen.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

suhlasim
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

worldwillbegreen píše:
Jaroslavn píše:No, tak to je on :D . V Holubově bydlím a do ČB jezdí manželka do práce, parkuje kousek od IGY. Pak máš alespoň dobrou představu o tom, jakou trasu musí každý den absolvovat. A spotřeba je prostě něco přes 5. Z ČB k nám je to pořád mírně do kopce. Ta spotřeba je takováhle za 24 tis. km. Fakt je ten, že jsem se nemohl dlouho rozhodnout jaký kola tam dát, ale nakonec jsem s výběrem dost spokojen. Navíc i cena byla hodně dobrá a zdají se být kupodivu i kvalitní.
Je fakt, že některý stoupání tam jsou i docela prudký. Akorát aerodynamicky ty kola nebudou asi tak dobrý jako origo. Ale na to se*e pes, když s tim jezdíš jako s jiným autem :-) A to jsou kolikátky? Jsem četl že rozdíl 15" a 17" jsou na Priusu hodně znát v komfortu jízdy...
Aerodynamiku jsem fakt neřešil :D . Přece jen je pro mě trochu důležitý i vzhled. Na 2.gen se dávaly je 15" a 16".
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

Tak přirovnat to k Fobii 1,2 htp, to je hodně přitažený za vlasy. Při 130 (podle navigace), to ukazuje spotřebu okolo 6l. Mezi 100-130 je ochota ke zrychlování poměrně slušná, pak už je to slabší. Ale přirovnat to k snad nejhoršímu motoru co kdy byl vyroben.... :roll: . 1,2htp ochotně nezrychluje nikdy...
Naposledy upravil(a) Jaroslavn dne stř 15.10.2014, 07:28, celkem upraveno 1 x.
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

@zvady2

Prius - hybrid - auto do mesta (moj pripad).
Dialnica - stala vysoka rychlost -> moderny diesel.

Aspon takto pravi technicka stranka veci a tak aj logika vyberu.

Ja som siel z Nemecka 1000km, mal som realnu spotrebu 4,75l/100km avsak pri nejakej 110km/h GPS. BA-TT a spat za 3,8l. Takze ci je vhodne...no ano je, da sa s nim ist velmi dobre po dialnici, vobec som si nestazoval. Akurat...ak by som vyberal auto najma na dialnicu, asi by som zvolil ine auto s inym motorom.
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
worldwillbegreen
Člen Týmu

Jaroslavn píše:Aerodynamiku jsem fakt neřešil :D . Přece jen je pro mě trochu důležitý i vzhled. Na 2.gen se dávaly je 15" a 16".
Jáj, tak toho jsem si nevšim. Resp. jsem to ani nějak nezkoumal :D Vycházel jsem z trojky... Takže to jsou "jen" šestnáctky? vypadají větší :)
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

worldwillbegreen píše:
Jaroslavn píše:Aerodynamiku jsem fakt neřešil :D . Přece jen je pro mě trochu důležitý i vzhled. Na 2.gen se dávaly je 15" a 16".
Jáj, tak toho jsem si nevšim. Resp. jsem to ani nějak nezkoumal :D Vycházel jsem z trojky... Takže to jsou "jen" šestnáctky? vypadají větší :)
Jsou to jen 16ky. Mě se právě líbilo, že vypadají větší. 15ky bych si na to nikdy nedal, vypadá to opravdu otřesně. A docela se se divím, že si někdo dokáže 15kama totálně zdegradovat vzhled dokonce i na 3.gen..
worldwillbegreen
Člen Týmu

Jaroslavn: zase je fakt, že na jiný barvě, třeba stříbrná kterých je na Priusů hodně, tak tam by tyhle kola moc neseděly. Jinak 15" na trojce je fakt, že vypadají hodně divně.
Odpovědět

Zpět na „Prius“