Moje skladacka Celicy-> nekonečný příběh

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět

Myslite ze to pojede??

jasne
65
82%
ani za nic
1
1%
kdyz to zaprahnu za stado volu
8
10%
pojede na korbe auta do srotu
5
6%

Celkem hlasů: 79

micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

prokoukla puzzlinka

Příspěvek od micron »

fakt hezký! PavoB. Na tý starší fotce... to by se hodila do flmu voala Mad Max :-) ale teď už je to Celica. Gratuluju. jo, myslim že bude pořád co vymejšlet, předělávat, ladit (kromě motoru) a odstaňovat chybičky-detaily... asi před 3ma rokama sem si začal psát do mobilu pěkně za sebou co opravovat... a i po 5 letech mě furt napadaj další a další a další detaily... nikdy to nebude mít konce... je to nekonečný zábavný puzzle tahle "hračka" mývaj prostě chybičky po těch letech a úletech-stejně jako lidi, lidi se ale většinou neměněj. :wink: aspoň neni nuda a stereotyp
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Dneska jsem dostal znacky, tak jsem ji byl zajet, pro zacatek 80km, aby si zvykla holka moje :D a zatim zadnej problem, jdu to zaklepat
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Leon*cz
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leon*cz »

Teda obdivuju lidi jako jsi ty, já bych nesložil ani kolo (no to bych snad ještě zvládl :lol: ) Jsi fakt machr to se musí nechat! Tak at sní najezdíš hodně štastných kilometrů :wink:
Ještě takovej malej dotaz, už máš spopčítáno, na kolik tě to vyšlo (jestli to teda není tajemství) a kolik hodin jsi nad tím ztrávil?
Obrázek
Celica 6.gen 1.8 [7A-FE] My life, My love, My destiny
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

potom jsem hodim fotky z celeho prubehu vystavby, jinak celda stala 15tis,- byla z Rakouska , ulozeni kliky bylo na kasi, trochu zrezla a jemne odrena, ale nebourana. Nejdriv jsme chteli s bratrem zpravit motor, nebo prehodit do tohodle motor z 2.0 , tak jsme ji rozebrali

dlouho se nic nedelo , prisla letni povoden a auto to trosku (10 cm vody vevnitr 2 dni ) zalilo, pak zase dlouho nic, v garazi trosku vlhko a tak to co bylo narezly dorezlo ale bohudik nic jinyho se neznicilo , vlastne v tu dobu to byla uz jen kostra na kolech

loni v lete jsem se rozhod, ( nejdriv jsem chtel celdu od BRunnera, ale to mi kvuli dovoleny nevyslo) , tak jsem zacal schanet dily
shnily prahy jsem sehnal u BRunnera ( tenkrat jsme znicily 2 rozbrusky), ale prahy byly, i s praci na navareni plus 2 rozbrusky 10000,-
jeste tam mel sedacky z 2.0, vzperu do motoru a par veci tak jsem je taky vzal plus ruzne veci co jsem poschanel asi 5-7 tis.
motor od Odaze tady z klubu , taky sranda s vyndavanim , kolik? s cestou
asi 7000,-

pak uz to slo raz na raz, nove dily od Idaha i origo na motor, rozvody a to zakladni, ted ke konci brzdove hadicky a dalsi prkotiny co to protahli
pocitam tak max 10000,-

uz byla zima , motor jsme hodily dovnitr, viz pokracovani prispevky nahore,
lakovani a kitovani porad dokola prislo tak na skoro typuju 10tis. a to jen lemy a samy kraviny, na celej lak nezbylo

no a dneska jsem dal 8 tis. za prihlaseni , emise a provizi aby to bylo bez problemu 8)

celkove naklady max. 70 tis. ale myslim ze se mi to na chvily vyplatilo, naucil jsem se spoustu veci ohledne aut, jinak bez pomoci otce, bratra, a znamiho s autodilnou a dodavateli dilu bych to nezvlad to je jasny :D

a dneska to prineslo ovoce za tech 3/4 roku prace
doufam ze to rozstrelim o nejblizsi strom a ze mi nekdo objede auto klicem at mam radost
jinak uvidime se 16.6 na srazu , a ty Leone prijed aspon s nekym jinym kdyz ne svym :wink:
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

drobna ale preci jen blba zavada, blbe mi ukazuje svetilko stavu paliva v nadrzi, a dalsi s tim souvisejici problem ze bude neco s palivovou soustavou nebo pumpou, protoze kdyz uz je min benzinu ale podle rucicky porad pulka 1/4 nadrze tak to dvakrat jakoby chytlo vzduch, proste kdyz se na to slaplo tak nic, bez benzinu na vterinu asi , bylo to pri mirnem zataceni kdyz se asi prelil benzin trosku jinam, tak bud je neco s pumpou, nebo zasranej palivovej filtr a nebo to tak blbe ukazuje a nadrz bude prazdna :idea: :? poradte neco, dlouho to stalo nemohlo tam neco nareznout nebo tak v ty nadrzi, jak je resenej meric paliva?plovakem? dik
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

No tohle presne dela, kdyz ddochazi benzin :D ja vim nici se cerpadlo a nemelo by se to.. Ty tam mas jeste ten starej benzin, nebo si uz tankoval? Jestli tam mas ten starej taxi myslim, ze uz na jizdu nebude to prav orechove, spise budes mit cerpadlo od nejaky spiny..
Celica 1,6STi
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Na to jsem prisel taky, je to nejpravdepodobnejsi (urcite vic nez ucpanej filtr a nebo znicena pumpa- to by bylo urcite jiny), ale proc mi plovak neukazuje to chci vedet, jak je to reseny a jak se k tomu dostat? pod sedackama pres pumpu? ?? Jinak uz jsem projel asi 25 litru cerstvyho benzinu
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Hele a nebude to spis v hodinach? Jako treba v elektonice, sou ty hodiny taky stary.. plovak to taky zase byt nemusi, ale taky muze.. Muzeme klidne az bude cas prrohodit si budiky. Vis ze likymu taky ukazuje spatne otackomer, asi o 2000
Celica 1,6STi
Obrázek
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

plovák je na přidělanej k pumpě(možná že je sní dokonce napevno spojenej) takže ho najdeš pod zadníma sedačkama když odšloubuješ ten kryt jak do něj vedou kabely, pak trochu cviku s ježkem v kleci a pumpu i s plovákem vyndáš:)
btw pokud si pamatuju tak nádrž v sobě má takový plastový přepážky a ty se snaží nejvíc benzínu udržet v místě čerpadla, navíc čerpadlo má tak velkou casí plochu, že si nemyslim že by bylo možný aby se celá zasrala, to jedině že by si měl nějakej velkej binec v nádrži
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Marťas píše:Hele a nebude to spis v hodinach? Jako treba v elektonice, sou ty hodiny taky stary.. plovak to taky zase byt nemusi, ale taky muze.. Muzeme klidne az bude cas prrohodit si budiky. Vis ze likymu taky ukazuje spatne otackomer, asi o 2000
jen taková otázeč,a pokud mu proměřije o 2tis permanetně tak je to tim že si nasadil blbe ručičku na osičku:) když sem rozebíral budíky taxe mi to taky stalo, on se totiž otáčkoměr natočí do nulový polohy až po otočení klíčků(proto je tam ta zarážka) jinak by právě ukazoval cca -2000ot. pokud nejsou otočený klíčky
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

tak to je dobry, tak se tam nekdy do nadrze podivam, jinak ono to meri dobre, kdyz na tankuju tak vyleze, pekne a svetylko se mi dvakrat rozsvitilo, nez jsem natankoval podruhy, to uz jsem skoro vyjel a svetylko ani nebliklo, a ukazuje v nadrzi ze benzin je, rikam je to v pulce ty posledni ctvrtiny a ne dole, kde to ma bejt normalne a auto uz chpica a svetylko nesviti, a predtim se mi zdalo ze sviti moc brzo
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Presne tak mel ji vyndanou.. Ale vis co, PavoB. nevedel kdo ji mel pred nim a nikdy s ni nejel, jen na lane jestli se nepletu, tak jde o to jestli treba nejakej borec nerozebiral... Ale asi to bude ten plovak...
Celica 1,6STi
Obrázek
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Na kontrolku je v nádrži vedle plováku čidlo. Plovák slouží jenom jako zdroj signálu pro ručičku ukazatele. Měl jsem na jedné Celice zaseklý plovák. Ručička neukazovala, ale když bylo málo benzínu, tak se kontrolka rozsvítila.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Tak obnovuju téma abych moh napsat dalsi poznatky a postrehy a opravy po cca roce a 15 tis. km.

už brzo tu :wink:
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

odstávka studené vody

Příspěvek od micron »

probíhá tento týden... v pondělí už snad poteče :lol: oprava chyb špatného laku na blatnících- repaint. (někdy to holt nejde na poprvý) + srovnání čelní lišty + oprava štrechnutí prahu od vyhřezlýho víka kanálu + návrat klaxonu (zůstal na vyndaným chladiči klimy-zase lehčí auto :-)...tutuuut. grrr dneska už sem měl bejt v matrixu na překodování mozku :lol:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“