mrazik píše:Jak uz tu zaznelo, nejhorsi smrt je z vydeseni. Dnesni doba je plna doporuceni a stale nam nekdo rika, co mame a nemame delat a hlavne at si co nejvasteji kupujmeme jeho vyrobky. Stejne je to i u pneu a proto vznikaji ruzne bludy, jako magickych 7°C u zimnich atd.
Ja sam jezdil na 10 let starych pneu Pirelli a byli lepsi nez 4 roky stare Dunlop, zvlaste na suchu mnohem lepsi. Ano muzeme se bavit o tom, ze 12 let muze byt mnoho, ale zalezi jak byli skladovane atd.
Chce to pouzit selsky rozum a nepodlehnout vsudepritomnemu marketingu.
12 let staré pneu -bezpečné???
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
Už to přiznali i na iDnesu. Já to přitom říkal pořád, a furt imrvére se mi tu někdo smál.Rampa89 píše:Dogma o pneumatikách...
- extremehany
- Věčnej rejpal
Luke_Luke> Jestli ty OR54 leží někde na skladě a jsou prodávány nějakým certifikovaným prodejcem jako nové, tak to pro ně určitě platí Jinak zavolej vymítače ďábla a napraš dědu do Na vlastní oči, jakej to je/byl gauner, že takový gumy nedal dávno ekologicky zlikvidovat.
aczasa> V tom má prsty ropná/gumařská/zednářská lobby určitě...
aczasa> V tom má prsty ropná/gumařská/zednářská lobby určitě...
Holomek!
-
- Věčnej rejpal
Srandičky, srandičky... Každopádně 12 let starý gumy (viz název tématu) obecně nedoporučuju (pokud nemůžete zaručit nepoužitost a nepřetržitý skladování za nějakejch super podmínek - což v 99 % případů nemůžete, protože super podmínky by nejspíš zahrnovaly např. tmu, ochrannou atmosféru šitou na míru konkrétní směsi, rovnoměrný rozložení hmotnosti gum (optimálně s "grilováním" - nepřetržitá změna polohy pneu, aby nedocházelo k deformaci jednostranným zatížením) atd.). Doufám, že jsem naplnil očekávání...