Ale jinak je to prima na hraní

Souhlas a doplním, že já ho ani tak používám na dálnicích (málokdy jedu tak dlouho v dostatečně řídkém provozu a po rovině, aby se mi "vyplatil" - jak píše josuk, neadaptivní je v provozu větší makačka na bednu než noha na plynu), ale nejvíc ho zapínám na pakárnách - v radarových úsecích širokých dvouproudovek, kde všichni jedou stejných 53. Nádhera je to s tempomatem v hybridu třeba v tunelech pražského okruhu - tempomat si sám rekuperuje nebo uvolňuje "brzdu" a nemusím pořád s hrůzou v očích čučet na tacháč.josuk píše:pozn. tempomat je dobrá věc, že na dlouhé cestě nebolí pravá noha, ale trochu zvyšuje riziko nehody (pokud není adaptivní člověk musí nějak řešit pomalejší vozidlo před sebou, rychlejší za sebou - přitom noha na plynu to většinou nějak řeší, podvědomě, automaticky).
...
Se zaplým tempomatem mám u hondy tak o 0,5 l/100km větší spotřebu a je to pro mě náročnější na bednu
to kubad, mrazik, carusercaruser píše:Denne jazdím autom veľkosti Yarisa po diaľnici a nevidím vtom problém a to mám ročný nájazd 30.000 km len diaľnice. Na diaľnici bude mať Yaris HSD nižšiu spotrebu ako 1,33, v klesaniach dokáže využiť el. energiu z akumulátora. Toto sú fakty z reálnej prevádzky, porovnávali sme spotrebu Aurisa 1,4 D4-D s Priusom II. generácie 1,5 pri dialničnej prevádzke a spotreba bola porovnateľná.
ano, to oceníš na křižovatkách při odbočování doleva atp. Když na to dupneš, tak od momentu rozhodnutí do opuštění křižovatky máš čas jako slušně trénovaný řidič ve slušném autě. A to bez rizika, že ti to v pravou chvíli chcípne (dámy ocení, teda aspoň ta mojetrud píše:Motor je asi max pruzny prave pri odpichu z miesta