Ale jinak je to prima na hraní
 , ale adaptivní by byl mnohem lepší. Se zaplým tempomatem mám u hondy tak o 0,5 l/100km větší spotřebu a je to pro mě náročnější na bednu
 , ale adaptivní by byl mnohem lepší. Se zaplým tempomatem mám u hondy tak o 0,5 l/100km větší spotřebu a je to pro mě náročnější na bednu  
Souhlas a doplním, že já ho ani tak používám na dálnicích (málokdy jedu tak dlouho v dostatečně řídkém provozu a po rovině, aby se mi "vyplatil" - jak píše josuk, neadaptivní je v provozu větší makačka na bednu než noha na plynu), ale nejvíc ho zapínám na pakárnách - v radarových úsecích širokých dvouproudovek, kde všichni jedou stejných 53. Nádhera je to s tempomatem v hybridu třeba v tunelech pražského okruhu - tempomat si sám rekuperuje nebo uvolňuje "brzdu" a nemusím pořád s hrůzou v očích čučet na tacháč.josuk píše:pozn. tempomat je dobrá věc, že na dlouhé cestě nebolí pravá noha, ale trochu zvyšuje riziko nehody (pokud není adaptivní člověk musí nějak řešit pomalejší vozidlo před sebou, rychlejší za sebou - přitom noha na plynu to většinou nějak řeší, podvědomě, automaticky).
...
Se zaplým tempomatem mám u hondy tak o 0,5 l/100km větší spotřebu a je to pro mě náročnější na bednu

to kubad, mrazik, carusercaruser píše:Denne jazdím autom veľkosti Yarisa po diaľnici a nevidím vtom problém a to mám ročný nájazd 30.000 km len diaľnice. Na diaľnici bude mať Yaris HSD nižšiu spotrebu ako 1,33, v klesaniach dokáže využiť el. energiu z akumulátora. Toto sú fakty z reálnej prevádzky, porovnávali sme spotrebu Aurisa 1,4 D4-D s Priusom II. generácie 1,5 pri dialničnej prevádzke a spotreba bola porovnateľná.
 .
  . 
 ano, to oceníš na křižovatkách při odbočování doleva atp. Když na to dupneš, tak od momentu rozhodnutí do opuštění křižovatky máš čas jako slušně trénovaný řidič ve slušném autě. A to bez rizika, že ti to v pravou chvíli chcípne (dámy ocení, teda aspoň ta mojetrud píše:Motor je asi max pruzny prave pri odpichu z miesta
 )
 )