uvařený motor

vše ohledně modelové řady Yaris
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

teplotní čidlo, kontrolky

Příspěvek od salome »

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Nezdálo se mi ze jsem jí už asi 2 dny neslyšela. Když udělám tu svojí cestu 12 km tak jí většinou slyším.
V těch toyota manuálech jsem pak našla že stačí odpojit teplotní čidlo, nastartovat a vrtulka by se měla točit. Tak mi to funguje. Jen je zvláštní, že kontrolky teploty fungujou bez čidla. Rozsvítí se obě, modrá zůstane.
Jak zkontrolovat to čidlo. Prostě mám pořád strach, že uvařim motor ani o tom nebudu vědět. To je tam jen jedno tepolotní čidlo na celým motoru a neni tam ani budík. Pěkný. Jaktože tam nemám tenhleten spínač co je v ecatu jako náhradní díl na yarise....
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

nejlepší, jako prevenci zničení motoru, asi bude nějakou dobu kontrolovat náplně (vodu, olej) - třeba denně.
Na čidla bych ted moc nehleděl, to až kdyby se v městě přehřívalo nebo až to na podzim nebude topit, tak někdo může vzít teploměr a za domácí úkol změřit v kolika a kolika stupních co spíná.. :wink:
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

To se dá všechno najít v mauálu, ale délka měrky ne. :? Já vím, při kolika stupních vody se má spínat větrák, kdy má znasnout modrá, kdy červená začít blikat, svítit...že se to přehřívá to nepoznám když nemám budík teploty vody, a kontrolka červená při cca 118, která ani nemusí svítit. .Nebo se to dá uvařit už při 115 co já vím. Objednala jsem si ten měřák teploty vody a bude klid. Chtěla jsem ještě zkontrolovat u vrtulky větráku ten odpor "cooling fan resistor". Sundám kolo u řidiče, nadkolí a tam nic není. Tak mi to někam přestěhovali nebo to tam spíš taky nedali. Asi to bylo zbytečný..
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Salome ten odpor tam je pokud by tam byla klimatizace. Pokud tam klima neni, neni ani odpor, ktery zajistuje jinou rychlost vetraku pri sepnuti klimy.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

No super tak moc dík. Tak to nemusim hledat. Jedna záhada vyřešena. Přesně to jsem potřebovala vědět.
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

Tak už máme spojlerky na předním nárazníku. Napsala jsem do Freye že mi je tam nedali. Pan vedoucí mi vůbec neodpověděl, asi protože ho na centrále tak dobře informovali jak si na něj stěžuju. Pak jsem si vzpomněla, že tu původní opravu po nehodě jsem řešila s tou jejich karosárnou/lakovnou. Tam mi odepsali, že neví, jestli jsem je tam měla nebo ne. Tak jsem jim napsala,že auto mám od nich a poslala fotky škody, které mají taky, s tím, že byly poškozeny a že na autě ani na faktuře nejsou a že montáž nechci. Tak mi je objednali.
Taky jsem zjistila že se mi víc sjíždí pnejmatiky zvenku tak jsem šla na geometrii a byla rozhozená přední náprava, táhlo to doleva. Nebylo to nějak moc poznat. Prý v servisech tohle většinou ani nedělají. No mohli mi aspoň říct že si tam mám dojít. Pán na geometrii řekl no vždyť to není starý ne, tak to mě potěšil že yarísek vypadá jako novej. No 8 let byl v péči výhradně autorizovaného servisu a já jsem myslela že to stačí jenom tam kontrolovat kapaliny a mýt ho a že to je hrozný "high tech" a nesmím do toho vůbec šahat. Tak po tom uvařeným motoru je to úplně opačně, nesmí na něj šahat nikdo kromě mě, jedině pod dozorem. Taky pán říkal, že ta vrtulka určitě není nová, že to prý měli akorát šikovnou tužku a napsali to na fakturu. Je to klidně možný, ale to už nějak neřešim, jak taky, spíš mě to pobavilo.
Někde jsem četla něco v tom smyslu, že Toyota podporuje mladé servismany. Mám takovou teorii, že na Yarisech, zvlášť trošku starších se učni učej protože mezi modely Toyoty Yarisy patří k těm levnějším.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“