Yaris 1.3 07 pískání mezi 2-3 tisíce ot.

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
muco
Věčnej rejpal

Re: Servis

Příspěvek od muco »

Nie,nerobí to non-stop a v tom je ten najväčší problém.potom ďalší problém bude,ak to chlapák nebude počuť-lebo pri státí to mi urobilo možno 2x...manželka napríklad to vôbec nepočuje-teda nedivím sa jej-odkial chudák má vedieť čo je zvuk motora a čo nie...Robí to sem-tam ťažko povedať v akých intervaloch.Jednoducho tam musím zajsť,či to bude robiť,alebo nie...tento týždeň mám naprataný týžden v robote-nebudem ani doma poriadne...

Josuku

- ale toto isté robí aj tu- niektorím-dokonca velmi pekne to opisuje alexmon na 3 strane a to má yarisa z tohoto roku cca 5000km nalietaných.
A ako píšeš-ta ponuka od toyoty že by nebola od veci??-ťažko povedať takto jednoznačne,no z mojej strany to jednoznačné nie je,lebo manželka o tom nechce ani počuť.Mám na toto auto 3 pôžičky.Jedna je "už " splatená a v ďalších pokračujem...No a ked som jej povedal tú možnosť splatenia 50/50-čiže opäť "pôžička" ...tak ho-hooooo... :oops: :oops:
(za rok 5000€ nenaškrabem aj keby som mal 3 zanestanania.)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
alexmon
Člen Týmu

Příspěvek od alexmon »

Sledujem tuto diskusiu pravidelne a som pravdupovediac dost sklamany ze sa neprislo na nic konkretne. Problem "čip-čip" pretrvava stale, vyzera to tak, ze to suvisi remenom ale aj nemusi. Stale nemame ziadny vychodiskovy bod, coho sa chytit, t.j. co je zdrojom zahadneho zvuku.

Rozhodol som sa, ze dam tomu sancu do konca tyzdna, ak by niekto objavil konkretnu pricinu a nezabudne nam to sem napisat :)
ale pravdepodobne sa objednam do servisu a skusim im predviest koncert kuriatok pocas statia v neutrali a nech to pocuvaju s palicou alebo s cim chcu, len nech mi daju stanovisko k tomu. Ked tam uz budem tak mi aspon opravia nefungujucu trysku na zadnom skle (ktora nefunguje dobre od zaciatku ale nebola to az taka priorita ako teraz ked sa blizi zima). Prva "neplanovana" navsteva servisu po 5000 km :(
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Fajn,alexmon !!
Už sa neviem dočkať,na čo ti prídu. 8) ,lebo ja nestíham ísť do servisu zatial a bez auta do roboty sa normálne nedostanem...Buď musím ísť skoro ráno a nazad neskoro po šichte :roll: :roll:
Vlak sice pramáva často,ale musím šlapať asi 3-4km pešo..a to sa mi nechce ( 6-8km denne šlapať.)
Toyota Auris 1.8 hybtid
alexmon
Člen Týmu

Příspěvek od alexmon »

Dnes som dostal od jedneho skuseneho servisneho technika napad, ze to kludne moze robit spojka klimatizacie, ktora sa nachadza v remenici. Taktiez to moze robit aj lozisko remenice kompresoru.

Trochu som potom surfoval a pozrite si co som nasiel :)

"Pak jsem hledal příčinu toho cvrlikání a zistil jsem že když zapnu klimu tak ten pazvuk přestane...."
http://www.seat-forum.cz/viewtopic.php? ... w=previous

"keď je zapnutá klíma, všetko je OK, ako náhle ju ale vypnem, z tej spojky ide veľmi nepríjemný zvuk, také syčanie, ako keby tam niečo škriabalo."
http://www.peugeot-club.com/forum/viewt ... ?tid=47211

"ak pocujes divne zvuky aj pri vypnutej klimatizacii ,tak to najskor bude problem v lozisku el.magnetickej spojky kompresora"
http://www.nissanclub.cz/forum-tema/ods ... zace-73380

Riesenie existuje, ale ti co maju auticko po zaruke, budu mat smolu :(
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

ja prvej strane tohto vlakna som pisal ze to bude asi magneticka spojka:D
nikto mi neveril a ajhla tu to mame :D hehehehe
alexmon
Člen Týmu

Příspěvek od alexmon »

Henry33 píše:ja prvej strane tohto vlakna som pisal ze to bude asi magneticka spojka:D
Vidis, dobre si nato isiel. Ale spomenul si tam viac veci a potom sa tu uz ani nespomenulo.
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

alexmon píše:
Henry33 píše:ja prvej strane tohto vlakna som pisal ze to bude asi magneticka spojka:D
Vidis, dobre si nato isiel. Ale spomenul si tam viac veci a potom sa tu uz ani nespomenulo.
hej no ale inak rozmyslam ze ci to je vobec chyba ? ma to nejaky vpliv na nieco alebo len ten otravny zvuk ? nastastie som na mojom nic take este mepocul tak dufam ze ani nebudem klop klop klop :wink:
alexmon
Člen Týmu

Příspěvek od alexmon »

Henry33 píše:
alexmon píše:
hej no ale inak rozmyslam ze ci to je vobec chyba ? ma to nejaky vpliv na nieco alebo len ten otravny zvuk ? nastastie som na mojom nic take este mepocul tak dufam ze ani nebudem klop klop klop :wink:
Moze tam dochadzat k treniu, zvyseniu teploty z toho vyplyvajuci zvukovy prejav a potom moze dojst naslednemu poskodeniu spojky nakolko sa to neprejavuje pri zapnutej klimatizacii. Kazdopadne to musi posudit autorizovany servis.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Začal som to riešiť cez servis.Urobia mi diagnostiku a uvidíme :cry:
Naposledy upravil(a) muco dne stř 01.12.2010, 14:53, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

Pokud je ta závada mechanického rázu tak to diagnostika určitě nezjistí :roll:
Nemám rád TMCZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Samozrejme... aj s tebou suhlasím nie len ja,ale aj pán servisant - po dnešnej "skúsenosti".

Ja som bol totiž dnes kvôli tomu v servise objednaný.Chlapi sa maximálne snažili zistiť,o čo ide !

Zavolali mi,aby som prišiel presnejšie povedať,čo to vlastne robí,lebo diagnostika je OK a zvuk je tiež vporiadku...
Prišiel som teda do dielne za pánom majstrom a vysvetlil túto našu záhadnú "závadu(?)".
Všetko som mu dopodrobna vysvetlil o čo ide a urobili sme skúšobnú jazdu.No smola bola hlavne v tom,že pri odchode z dielne to sice 2x urobilo,no potom ani za pána Jána nechcel "čvirikať" .Bohužial to bolo tak slabo počuť,že samozrejme to hneď majster nezaregistroval počas tých cca 30metrov pri rozbehu . No keďže ja už viem o aký zvuk ide,už som očakával,kedy to začne,takže počas tých asi 30 metrov som to zaregistroval.Bohužial, bola čaptanica na cestách,takže hluk bol znateľne väčší v aute ako to býva inokedy-za sucha zvykom.
Priznal som sa mu ,že to rozoberáme tu-na českom fore a tak trochu aj na slovenskom.Možno,že sem zavíta a prečíta si toto vlákno.Nezabudol som totiž povedať aj to,že to robí viacerím z nás a dokonca aj kolegovi tu na fore s r.v. 2010...
Keďže som mu hovoril aj možné príčiny,ktoré tu spomíname (vrátane napnutého remeňa), tak mi zatial pre istotu trochu povolil klinový remeň a uvidím,či to bude aj naďalej robiť.

Zatial sme sa dohodli tak,že ak bude trochu suchšie a bude to robiť naďalej,tak sa tam hned zastavím a sadne si vedla mňa pán opravár a dúfam,že sa prejavý aj vtedy ten zvuk... :cry:
Jasné,že je ťažko opraviť niečo,čo sa správa tak,ako by sa nič nedialo..-veď to sami poznáme.

Chlapi ! Ale-Musím však pochváliť a vyzdvihnúť ústretovosť servisu a ochotu tu v BB pri Tescu-"Autocar" ktorí sa snažili nájsť za každú cenu tú "poruchu"(ak je to vôbec porucha) a toto si vážim naozaj :D
Toyota Auris 1.8 hybtid
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

Muco. Tak tenhle zákon schválnosti znám. Taky se mi to občas stane že porucha se před odborníkem neprojeví. A netýká se to jen auťáků!
Nemám rád TMCZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
robokoneko
Člen Týmu

Příspěvek od robokoneko »

tohle znám taky. clovek prijede do servisu a jako na potvoru, to nedela. U nas to za posledni asi 3 tydny nepiska. Ujel jsem schvalne kvuli zvuku 100km a ani jednou to nezapiskalo! Za ty posledni 3 tydny to pisklo jednou pri rozjizdeni, pak behem dalsich cca 50km ani jednou. Potom jeste jednou, ale pri 4000 otacek. To nikdy predtim nedelalo! Musel jsem ho teda vratit manzelce :( a ta ted tvrdi, ze to vubec nepiska. Uz jsem byl take rozhodnuty, ze ho dovezu do toyoty tsusho modrany, ze ten zvuk nahraji atd. Ale ted nic! Takze taky pockam. zaruka nam konci v srpnu 11.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Tak trochu to tu zobudím a vrátim sa tomto záhadnému "problému"...-ako s odstupom času ste na tom stým "pískaním" ??

Ja som bol koncom min.roka v servise..Sice -ako to býva zvykom,nič zrovna vtedy nepískalo,ale dohodol som sa s nimi,že ked to začne,nech sa hneď stavím u nich.Potom som navrhol pánovi technikovi,aby trochu povolil klinový remen,či to náhodou nerobí to...
No odvtedy je zatial ticho (len 2x som započul nejaký piskot,no nie som si istý,či to bolo ono,alebo sa mi to len marilo..)
Tak ako ste na tom vy-ostatní??
alexmon
Člen Týmu

Příspěvek od alexmon »

Odvtedy ako som naposledy pisal (3 mesiace dozadu +2000 km) vobec sa to neprejavilo :) (kop kop kop)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“