Brzdy

vše ohledně modelové řady Yaris
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

tomko píše:ak daju maksie platnicky, tak ich zivotnost je kratsia
Ano....-máš svatú pravdu .Ale zasa vraj dlhšie vydržia kotúče :lol: :lol:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Grobe
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grobe »

Jestli si nejsi jistý, jestli to pískají brzdy, prostě během toho pískání za jízdy lehce sešpápni brzdu...jestli to přestane, je to brzda. Jetsli ne, je to něco jiného (ložisko...).

Tedka mi to dělalo úplně stejně, tak jsem včera sundal kolo a destičky byly úplně rozpadlé, brzdící vrstva se úplně oddělila od té nosné destičky. Asi nějaký šmejd nebo co...nutno dodat že už to nebyl originál toyota. Dneska dám nové a valim dál.
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

^ to si mal po kolkych km rozpadnute ?

ja amam este len 13 tis tak asi este nebudu rozpadnute :) a pisak to len ked brzdim pri malej rychlosti
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Henry,to je v pohode...je to u 90% ludí z nás.Väčšinou doštičky pískali (a niekomu ešte stále pískajú) pri "dobrzďovaní" napr. na parkovisko-jednoducho tesne pred uplným zastavením. Niekomu však pískaju stále -akonáhle sa stlačí brzda :?
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Bondik
Člen Týmu

Příspěvek od Bondik »

A když jsem ten pístek už podvakráte rozhýbával a on zajíždí a vyjíždí(palcema se zatlačit nedá,ale svorkou či jinou pákou jde celkem ochotně)a stejně destičky stále přibržďují a pískají a po cestě je teplý disk(ne úplně vařící,ale prostě o dost teplejší než na druhém kole),tak potom co se dá dělat?Je to na výměnu celého brzdiče?A nebo se dá nějak přebrousit či jinak upravit ten píst,aby chodil volněji a vracel se jak má?Pokud ano,napiště mi prosím postup takovéto opravy pístku.Děkuji... :)
PS:Třmeny jsou v pohodě-pohybují se normálně(dají se stlačit i pouhou rukou) a všechny prachovky okolo pístku i třmenů jsou v pořádku ...
Toyota Yaris 1.0 11/2004
Rope
Člen Týmu

Přišel čas výměny brzdových destiček a kotoučů

Příspěvek od Rope »

Mám najeto 191 tis. km na původních destičkách. Ještě sice nejde kov na kov, destičky mají ještě 2 mm, auto brzdí normálně, ale už nadešel čas výměny. Musím říct, že mi těch najetých 191 tis. nikdo nevěří. Faktem ale je, že jsem podstatnou část kilometrů ujel na dlouhých trasách (nad 100 km) brzy ráno nebo pozdě v noci. Zatím jsem měnil jen vodní pumpu při 175 tis. km. A proto: Yaris forever :D
Odpovědět

Zpět na „Yaris“