brzdy

vše ohledně modelové řady Celica
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

stefancelicaT20 píše:Kua a ten brzdovy pedal je vzdy pruzny!!!!!! :evil:
Investuj do "pancéřek"... není to tak dávno, co tady Idaho organizoval objednávku originálních Goodridgee, tady.
Holomek!
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

Rampa89 píše:
Investuj do "pancéřek"... není to tak dávno, co tady Idaho organizoval objednávku originálních Goodridgee, tady.
No rekl bych ze pedal bude vzdy trochu pruzny, protoze cela soustava je tak ze zacatku brzdeni nastavena, ale s temi pancerovkami jsem poznal rychlejsi odezvu, takze urcite pomohly a za tu cenu co se daji sehnat urcite supr nahrada za origo :wink:.
Ja mam ve predu jen jednopistky a planuju change za dvoupistky, aby to zaclo brzdit s trochu vetsi razanci...mel sem moznost to porovnat a ten rozdil je totiz znatelny :-)
Celica 2.0 GT 97' ST202 [3S-GE] (125kW/170HP)
Avensis Slovakia
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avensis Slovakia »

Kysi píše:
Rampa89 píše:
No rekl bych ze pedal bude vzdy trochu pruzny, protoze cela soustava je tak ze zacatku brzdeni nastavena, ale s temi pancerovkami jsem poznal rychlejsi odezvu, takze urcite pomohly a za tu cenu co se daji sehnat urcite supr nahrada za origo :wink:.
Ja mam ve predu jen jednopistky a planuju change za dvoupistky, aby to zaclo brzdit s trochu vetsi razanci...mel sem moznost to porovnat a ten rozdil je totiz znatelny :-)
Potom si dávaj pozor na to keď budeš kupovať brzdové obloženia :wink: mňa sa snažil predajca autosúčiastok presvedčiť že mám vymenenú prednú nápravu na Celice :lol: Pretože všetky možné segmenty čo mi objednal nesedeli, pasovali tie čo mali na krabici napísané že: MR2 a asi Camry a z toho si on vydedukoval že nemám originál Celica nápravu, keď som mu povedal že mám SS tak len pozeral a nič :lol: :lol: :lol:
Celica GT SS II LSD chladič prevodovky + jazvečík (jezevčík) OZZY a EDDIE :-D
Corolla AE92 Gt-i "89 liftback
Yamaha WR

ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

Dik za upozorneni... jo je mi jasne ze desticky budou jine nez co mam, ale tak to se poresi snad bez problemu :wink:
Avensis Slovakia
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Kysi píše:Dik za upozorneni... jo je mi jasne ze desticky budou jine nez co mam, ale tak to se poresi snad bez problemu :wink:
Nemáš zač :wink: Ja som tam dával značku Lucas teraz sa to volá TRW, tak ak budeš chcieť a ak nájdem krabicu tak ti viem dať aj konkrétne číslo produktu :wink:
Yamaha WR

ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
Wladimeer
Navigátor

Příspěvek od Wladimeer »

Promiňte, zmiňuje se zde několikrát označení "SS" můžete mi vysvětlit oč jde?
Celica 6G 1.8-1994 (7a-fe)
vendys
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vendys »

Wladimeer píše:Promiňte, zmiňuje se zde několikrát označení "SS" můžete mi vysvětlit oč jde?
To je zkratka systému zavěšení předních kol SS=super strut. V tomhle topicu jsou hned na první straně fotky: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ight=strut
Drtivá většina používá zavěšení McPherson, je konstrukčně jednodušší a levnější. SS je zase u výkonnějších aut lepší, líp to sedí.
Toyota Celica 6.gen (ST202), 3S-GE 125kW
Wladimeer
Navigátor

Příspěvek od Wladimeer »

Dík, chápu-li to dobře japonec používá u Celicy obojí??
Avensis Slovakia
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Wladimeer píše:Dík, chápu-li to dobře japonec používá u Celicy obojí??
Používal, ak dobre viem tak Celica 7. gen. už nemá SS,
SS bolo obmedzené, teda dávalo sa do 6. gen. od roku 94 (prvé modely) do 96-teho, väčšinou západný trh, 125 kw to už nemali, ovšem ak si to dakto nedal vymeniť, ale továrensky sa už neosadzovali aj pre finančnú náročnosť opráv, GT4 to mali tak ako už bolo spomenuté aj vpredu aj vzadu, osobne neviem o 6. gen GT4 ktorá by nemala SS.
Ja mám SS našťastie (aspoň podľa mojich znalostí) v poriadku, žiadne búchanie, klepanie ani nič podobné nepočuť, buď to už bolo menené, alebo ešte nenastal čas výmeny :lol: jazdné vlastnosti neviem porovnať nakoľko som ešte neskúšal Cecilku bez SS, jedine čo viem porovnať je moja Cecilka a môj bývalý Avensis T22, ale to je naporovnateľné :lol: (berte to v rámci srandy) Cecilka sedí prilepená ako hovado :lol: Avensis tiež sedí, no na môj vkus a už nezvyk moc sa "kolíše" :lol: Toť moje poznatky SS vs. McPherson :lol:
Yamaha WR

ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
Wladimeer
Navigátor

Příspěvek od Wladimeer »

No jsem zatím v klidu, žádné problémy alespoň nepociťuji (možná nedostávaly ramena v Itálii tak zabrat jako na těch našich cestách nyní). Nicméně po pročítání topiku o ramenech se na případnou situaci s řešením tohoto problému vůbec netěším, jelikož ty ceny jsou drsné. Zkusím na to mrknout, snad to mé oko neodborné pozná :oops: apropo z winka by se to mělo koneckonců taky zjistit, ne?
Avensis Slovakia
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Wladimeer píše:No jsem zatím v klidu, žádné problémy alespoň nepociťuji (možná nedostávaly ramena v Itálii tak zabrat jako na těch našich cestách nyní). Nicméně po pročítání topiku o ramenech se na případnou situaci s řešením tohoto problému vůbec netěším, jelikož ty ceny jsou drsné. Zkusím na to mrknout, snad to mé oko neodborné pozná :oops: apropo z winka by se to mělo koneckonců taky zjistit, ne?
To ti neviem presne povedať, či je to možné podľa toho VIN-ka skôr nie. Skús to na www.toyodiy.com väčšinou sú tam alternatívy k súčiastkám t.j. je tam cena na McPherson a pod tým cena na SS, podľa mňa je najlepšie osobne vedieť či máš SS alebo nie a to je vcelku jednoduché, keď to viem aj ja vďaka informáciám od znalejších Toyoťákov :lol:
Yamaha WR

ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
Wladimeer
Navigátor

Příspěvek od Wladimeer »

Tak to budu muset asi až dorazím na nějaký ten srázek někoho zaobtěžovat aby mi to sdělil :P
Jinak sry za ta OT a z5 na brzdy...
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

No ono to tema SS i s temi brzdami souvisi, jelikoz prave modely osazene SS napravou meli i LSD diferencial a taky mnou zminovane dvoupistkove predni trmeny 8)
taakze kdybyste nekdo nahodou vedeli o volne prevodovce s LSD a doupistkach, dejte mi vedet :wink:
Wladimeer
Navigátor

Příspěvek od Wladimeer »

A v čem je tedy LSD diferák specifický??
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Wladimeer píše:A v čem je tedy LSD diferák specifický??
Tady to borec pomerne dobre vysvetluje.

http://typer.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=3

:wink:
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Odpovědět

Zpět na „Celica“