Spotřeba na dalnici Auris combi 1,6

nová modelová řada - nástupce Corolly
Kcheml
Navigátor

Re: Spotřeba na dalnici Auris combi 1,6

Příspěvek od Kcheml »

Minimálně po faceliftu se dá okamžitá spotřeba zobrazit i číselně na jedno desetinné místo (na displeji mezi budíky). Nejvíce však ukazuje 15l/100km.

Průměrná též, já tam mám spotřebu od posledního tankování (po natankování se automaticky vynuluje). Průměrnou to ukazuje poměrně přesně, kontrolováno pravidelně při zadávání do spritmonitoru.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports Executive TSS 2015
gifty
Člen Týmu

Příspěvek od gifty »

Kcheml píše:Minimálně po faceliftu se dá okamžitá spotřeba zobrazit i číselně na jedno desetinné místo (na displeji mezi budíky). Nejvíce však ukazuje 15l/100km.

Průměrná též, já tam mám spotřebu od posledního tankování (po natankování se automaticky vynuluje). Průměrnou to ukazuje poměrně přesně, kontrolováno pravidelně při zadávání do spritmonitoru.
presne tak, medzi budikmi mi to priemerku ukazuje v celku s malou odchylkou, kontrolujem spotrebu aj medzi tankovaniami..
Toyota Auris TS 1.6 2015
YANOF
Člen Týmu

Příspěvek od YANOF »

Na to sa pozriem. ..a možno sa niečo naučím. ..
Auris 1,2 Turbo TS Active 3/2016
Kúpil som si stodvacátku..
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

V corolle na displeji v strede medzi budikmi možnosť nastaviť číselné zobrazovanie okamžitej spotreby nieje.
Je zas len vo forme posúvajúceho sa stĺpca z lava do prava keď rastie spotreba a späť keď klesá, číselne je tam tuším len označená hranica desiatich litrov.
:(
Ono žiť sa s tým dá, ne že ne. Ja napríklad vždy tankujem do plna a pri každom tankovaní nulujem spotrebu, takže prehľad o priemerke od posledného tankovania mám stále. Plus si zapisujem údaje o tankovaní do appky v smartfóne, z nej sa dajú vytiahnuť všetky štatistiky.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
YANOF
Člen Týmu

Příspěvek od YANOF »

Tiež som toho názoru. Ale aj tak to ešte po x-ty raz skúsim kuknúť
gifty
Člen Týmu

Příspěvek od gifty »

no vravím mne to ukazuje aj číselne, aktuálne priemerne 6,8 litra.. este je tam aj graf aktualnej ktorý narastá a klesá aktuálne podla plynu.. tiez ale tankujem doplna a dávam do fuelia na androide..
Toyota Auris TS 1.6 2015
gifty
Člen Týmu

Příspěvek od gifty »

vynuluje sa to vzdy pri tankovani, takto..
Přílohy
tmp-cam--1591868127.jpg
(106.49 KiB) Staženo 960 x
Toyota Auris TS 1.6 2015
YANOF
Člen Týmu

Příspěvek od YANOF »

Práve som to znova vyskúšal. Označujú to ako okamžitá číselná spotreba, ale okamžitá spotreba by mala reagovať na zošliapnutie plynového pedala ako aj na jazdu na voľnobeh a tak ukazovať spotrebu. Ale ukazuje to len grafický ukazovateľ zľava doprava. Číselný to nerobí. Reaguje len pomaly na dlhodobejšiu zmenu. V iných značkách vozidiel okamžitá spotreba ukazuje okamžite zošliapnutie plynového pedálu alebo voľnobeh. No. ..neostáva len si zvyknúť
asteroid
Navigátor

Příspěvek od asteroid »

YANOF píše:Práve som to znova vyskúšal. Označujú to ako okamžitá číselná spotreba, ale okamžitá spotreba by mala reagovať na zošliapnutie plynového pedala ako aj na jazdu na voľnobeh a tak ukazovať spotrebu. Ale ukazuje to len grafický ukazovateľ zľava doprava. Číselný to nerobí. Reaguje len pomaly na dlhodobejšiu zmenu. V iných značkách vozidiel okamžitá spotreba ukazuje okamžite zošliapnutie plynového pedálu alebo voľnobeh. No. ..neostáva len si zvyknúť
To je divné, mám stejně staré auto jako ty, akorát 1,6 a možnost nastavení číselného zobrazení tam je.. A na sešlápnutí plynu reaguje, když jedu na neutrál padne na minimum.. Prostě stejně jako u jiných značek..
Auris TS 1,6 2016
Obrázek
YANOF
Člen Týmu

Příspěvek od YANOF »

Teraz som to znova vyskúšal. Všetko som vynuloval. Grafický ukazovateľ v pohode reaguje. Číselný je taká zmes medzi priemernou a opozdenou okamžitou spotrebou. Možno to neviem zmeniť ja. ... Pôjdem sa na to spýtať.
maces
Člen Týmu

Příspěvek od maces »

YANOF píše:Teraz som to znova vyskúšal. Všetko som vynuloval. Grafický ukazovateľ v pohode reaguje. Číselný je taká zmes medzi priemernou a opozdenou okamžitou spotrebou. Možno to neviem zmeniť ja. ... Pôjdem sa na to spýtať.
Nikam nechoď. Na multinfor. displeji mezi budíky jdi do NASTAVENÍ - INFO O JÍZDĚ 1 - OKAMŽÍTÁ SPOTŘEBA a vybrat buď
ZOBRAZIT JAKO GRAF nebo ČÍSELNÁ HODNOTA. Možná to není slovo od slova. Píšu to zpaměti. Ale určitě to tam najdeš.
Toyota Auris 1.6 Valvematic 6 M/T, Executive
YANOF
Člen Týmu

Příspěvek od YANOF »

Ďakujem za radu. Zmizol sice graficky ukazovateľ, ale už aspoň ukazuje okamžitú spotrebu. Dík.
maces
Člen Týmu

Příspěvek od maces »

Není zač! No, graf tam sice není, ale ta číselná hodnota aspoň o něčem vypovídá.
Mně osobně ten graf nechybí.
Toyota Auris 1.6 Valvematic 6 M/T, Executive
gifty
Člen Týmu

Příspěvek od gifty »

YANOF píše:Ďakujem za radu. Zmizol sice graficky ukazovateľ, ale už aspoň ukazuje okamžitú spotrebu. Dík.
nemozes mat všetko.. :) mne ten graf plne postačuje, a priemernú mám číselne.. aj tak ma to niekedy stresuje, keď trochu pridupnem plynu.. :)
Toyota Auris TS 1.6 2015
YANOF
Člen Týmu

Příspěvek od YANOF »

To je v pohode.Tak ako hovoríš. Teraz má tá číselná hodnota skôr znervozňuje. Jazdím skoro 95 % mesto tak budete mať info o reálnej spotrebe danej motorizacie len v meste. Ja som si daný motor vyskúšal už pred kúpou. Takže uvidíme porovnanie tabuliek, mojich predpokladov a reálu .
Odpovědět

Zpět na „Auris“