Pískajúce brzdy - Auris 2015
Re: Pískajúce brzdy - Auris 2015
Nezačal jsi pískaní řešit v době kdy ještě žádný mraz nebyl?
Jinak astra ma jinak řešenou ruční brzdu jak Auris, a když praskla destička což způsobilo dlouhodobé zabrzdění (auto jsem dlouho nepoužíval a nevraceli se lanovody).
Dle manažera servisu pískáni zpusobuji pakny bubnu, nebo destičky vzadu?
Jinak astra ma jinak řešenou ruční brzdu jak Auris, a když praskla destička což způsobilo dlouhodobé zabrzdění (auto jsem dlouho nepoužíval a nevraceli se lanovody).
AUR 10, OCT II, VER 13

Nechci být generálem ale myslím si že prvních 500-1000km jsou rozhodující, a to znamená žádné prudké brždění pomaličku dobrzďovat a také jsem zvykly nepoužívat ruční brzdu v zimě. Důležité je že si sednou kotouče s destičkami. Na semaforech trochu procvičím ruční brzdu a je to.
Začalo to pískať po prvých minusových teplotách na začiatku decembra 2015...indet píše:Nezačal jsi pískaní řešit v době kdy ještě žádný mraz nebyl?
Pískanie spôsobili nerovné doštičky, ktoré následne ničili kotúč.
Plynovody se nevracely......hrozná gramatika...indet píše:Nezačal jsi pískaní řešit v době kdy ještě žádný mraz nebyl?
Auris 1,6 M 2013
Jo holt jsem Češťin 
Ale myslím si že se sem chodíme bavit, diskutovat, hledat radu, sdílet zkušenosti, radosti a strasti ohledně našich mazlíků.
Jen málokdo sem chodí opravovat gramatiku někomu jinému v příspěvku.

Ale myslím si že se sem chodíme bavit, diskutovat, hledat radu, sdílet zkušenosti, radosti a strasti ohledně našich mazlíků.
Jen málokdo sem chodí opravovat gramatiku někomu jinému v příspěvku.
AUR 10, OCT II, VER 13

Psal jsi že to začalo po 500km.
Má vliv délka trasy na pískaní?
A co myslíš nemohlo nešetrné brždění v prvních km že to právě začalo?
Ono je hodně důležité že si sednou kotouče s destičkami prvních 500km by se to mělo brzdit fakt zlehka, nevím nechci obhajovat Toyotu ale rozmysli si jestli si tomu také nepomohl.
A nezlob se na mojí otázku.
Ono je hodně důležité že si sednou kotouče s destičkami prvních 500km by se to mělo brzdit fakt zlehka, nevím nechci obhajovat Toyotu ale rozmysli si jestli si tomu také nepomohl.
Auto bolo zabehnuté správne a nesúviselo s problémom. Podľa vyjadrenia servisu by sa to stalo na každej Auris ktorej sa zatiahne ručná brzda cez zimu a vlhko...milano píše:Psal jsi že to začalo po 500km.
No potěš koště. Tak to obložení na paknách moc nedrží.
A vidím že si je Bosch nechá zaplatit, ale TRW cca 800Kč.
A vidím že si je Bosch nechá zaplatit, ale TRW cca 800Kč.
AUR 10, OCT II, VER 13

Auris má desky, ne pakny. Možná řešení ručky s požitím paken, tak jak to mala corolla E12 by bylo možná o něco dražší, ale Auris by neměl některé znaky brzdícího vlaku 

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Avensis T25 i Verso mají vzadu kombinaci destiček pro brzdění a paken pro ruční brzdu.
Auris má vzadu jen destičky?
Auris má vzadu jen destičky?
AUR 10, OCT II, VER 13

Pokud je mi známo, tak ano. Proto se zadní desky opotřebují dřív než přední. Měl bys to vědět, máš v podpisu AUR 10 - domnívám se, že je to Auris 2010. Můžeš ovšem být majitel, který na údržbu využívá výhradně servis a v tom případě je pochopitelné, že o tom nemáš povědomí. 

1) to že auto ma vzadu převod ruční brzdy přímo na destičky místo na pakny ma na jejich opotřebeni minimální vliv.
Aby to mělo vliv musel by jsi tou ručkou brzdit za jizdy
.
Na dřívější opotřebeni zadních desek (jak předních) má spíš vliv konstrukce brzd, nastaveni regulátoru brzdného účinku a zatíženi zvadni části auta.
2) ano mam Auris 2010 a na něm tyto km , myslíš že to už na výměnu zadních destiček?
Aby to mělo vliv musel by jsi tou ručkou brzdit za jizdy

Na dřívější opotřebeni zadních desek (jak předních) má spíš vliv konstrukce brzd, nastaveni regulátoru brzdného účinku a zatíženi zvadni části auta.
2) ano mam Auris 2010 a na něm tyto km , myslíš že to už na výměnu zadních destiček?
- Přílohy
-
- Auris_2010.jpg
- (210.35 KiB) Staženo 1145 x
AUR 10, OCT II, VER 13

-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:13, celkem upraveno 1 x.
Pokud jezdí málo a kotouče oreznou, pak to hobluje desky. 15 kkm je ale skutečně málo na výměnu desek. Chce to desky vyjmout s zkontrolovat. Minimální tloušťka "masa" je 1 mm.
Ja vím že nejsou na výměnu, jen si do mě "Čepo" rýpnul že nemam povědomí co je na Aurisu 2010.
Auto jsem po koupi dal mámě a ta prostě najezdí cca 3tKm ročně.
Auto jsem po koupi dal mámě a ta prostě najezdí cca 3tKm ročně.
AUR 10, OCT II, VER 13