Avensis kombi 2010, hluk

vše ohledně modelové řady Avensis
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Avensis kombi 2010, hluk

Příspěvek od piktor »

TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
noviz
Člen Týmu

Příspěvek od noviz »

tak do těchto "rohoží" bych asi nešel ...to už bych spíš zkusil nějaký nástřik (gumový). Každopádně je to záhada, někdy se mi stane, že když fouká z jiné strany vítr a mám mírně natočený kola do zatáčky (na dálnici), tak ten hluk zmizí (mám úsek, který pravidelně jezdím). Jako by tam byla někde v podběhu nebo ve ventilaci nějaká netěsnost, která pouští ten aerodynamickej hluk dovnitř do interiéru k řidiči.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Ten hluk je na posrání, někdy je klídek ale většinou to hučí při stovce až protivně, kdybych tak věděl na které místo se zaměřit :-( jakoby to šlo od prostoru dole mezi předním sloupkem a dveřmi, kolikrát mám nutkání koupit patronu s pěnou a nafoukat to tam. S původními Micheliny nebyl hluk tak výrazný, po výměně za PIRELLI P7 Cinturato se hlučnost zvýšila enormně.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

CommonUser píše:Co sa tyka toho klepania od brzd, tak ten najvacsi rambajz sa mi asi podarilo odstranit vymenou "Sada vodiacich puzdier brzdového strmeňa"
(nechem robit reklamu, tak berte to ako info link https://www.motointegrator.sk/produkty/ ... -113-1355x). U mna bola ta manzetka rozorvata a malo to asi 1 mm volu. Platnicky aj kotuce stale povodne ... skoro 100 tkm. Nie je to velka investicia, ani vela roboty.
Tak je to spat. Zaciname znova :(
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piktor »

Chci se zeptat. Vy všichni, co s tím máte takový problém, máte verzi před faceliftem? Protože já musím říct, že buď jsem si na to prostě zvykl nebo po faceliftu je to řešené nějak líp. Ujel jsem teď o víkendu cca 600 km (ještě stále na letních) a přistihl jsem se, že jsem si tichost a komfort auta pochvaloval. Oproti T25 pozoruji jeden rozdíl. Zatímco u T25 se z podběhů ozývalo takové konstantní šumění od podběhů (zvlášť patrné na mokru), tak u T27 je to hodně závislé na povrchu, po kterém se jede (asfalt, beton...) Ale jinak mě to nijak zvlášť netrápí.

Na zimu jsem teď nově objednal Dunlop Winter Sport 5, které v testech obecně vítězily a to nejenom v hlučnosti. Tak jsem zvědavý, jaké to bude.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
Mudshark Tom
Člen Týmu

Příspěvek od Mudshark Tom »

CommonUser píše:
CommonUser píše:Co sa tyka toho klepania od brzd, tak ten najvacsi rambajz sa mi asi podarilo odstranit vymenou "Sada vodiacich puzdier brzdového strmeňa"
(nechem robit reklamu, tak berte to ako info link https://www.motointegrator.sk/produkty/ ... -113-1355x). U mna bola ta manzetka rozorvata a malo to asi 1 mm volu. Platnicky aj kotuce stale povodne ... skoro 100 tkm. Nie je to velka investicia, ani vela roboty.
Tak je to spat. Zaciname znova :(
Já jsem po marných pokusech ( namáznutí vazelinou, dotažení pérka ) - vše v Toyota servisu, nechal vyměnit celé brzdiče, včetně kotoučů, ale vše marné. Dle sdělení autorizovaného servisu je závada klepání brzd neodstranitelná. Tak si zvykám
Toyota T27 2009 2,2 110Kw, automat
CommonUser
Věčnej rejpal

Oni klepkaju tie prasiatka, su take volnejsie. Takze Mudshark Tom, menil si komplet segmenty ? To som chcel spravit, ale asi to nema vyznam a len vymenim platnicky.
Je mozne, ze FL to ma inak poriesene, to by som musel vidiet.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Prosím upřesnit - klepání zepředu nebo zezadu, mě něco poklepává když odjíždím přes malé nerovnosti ze zadní části vozu, pak to jaksi samo ustane.
CommonUser
Věčnej rejpal

Predok - od kolies. Zadne klepanie som vyriesil vyhodenim zbytocny veci z kufra :wink: A pre kombi velmi pomoze zalozit gumicky (napr. z bicyklovej duse) na uchyty roletky.
Tazsie sa zaklada, ale ani nemukne.
CommonUser
Věčnej rejpal

Zdroj klepania najdeny - strmene maju mizerny material a stifty sice dokrutis, ale maju volu. Jeden strmen v TTT 180 Eurobubakov. Zatial teda menene odminula len tie stifty. Nezavisi to teda apriori od hrubky platnicky, ale po akych cestach jazdis (kedy to vymlatis). Sice to pocujem len ja ... aj tak - kurvaren.
Zadne platnicky menene za TRW (ak nemas naradie, nerob doma, nezatlacis valcek). Zatial spokojnost. Predne stale ca 5mm. Necham po zime.
85patnik
Člen Týmu

Příspěvek od 85patnik »

Nic proti,ale hluk v kabině dělá mřížka pod předním oknem co nasává vzduch. Já to tak mám.Jinak mi to nikde nic nedělá.
CommonUser
Věčnej rejpal

Nove strmene = bozi klud aj po sviatkoch.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

noviz píše:ahoj,
před časem jsem se tu zmiňoval o problému hučení od levého předního kola, podběhu či A-čkového sloupku ...náhodou nepřišel jste někdo v čem by to mohlo být. Já šel tak daleko, že jsem oblepil z venku dveře řidiče izolepou, ale stejně se to nezlepšilo. Strašně mě to vytáčí, že u takového auto cca od 80 km/h začne "profukovat" a ruší mě to :-(
Otvírám opět téma hluku od kol, který proniká do kabiny - proved někdo efektivní řešení? Já přešel na jiné pneu z Pirelli na Dunlop, částečně se to zlepšilo - už to nad 100K/hod nezesiluje, ale hučí to furt, pak jsem proved vystříkání podběhu nějakým tlumicím izolačním sprejem - změna nepostřehnutelná, tak jsem nakoupil izolační desky rozebral podběh a oblepil kdeco i přední dveře dostaly svou várku, dosáhl jsem toho že poklep na blatník a dveře už není tak hnusný a celkově výsledek - velké prd, už jsem v koncích. Intenzita hluku se mění podle povrchu vozovky, nový koberec hučí méně, taky mokro je lepší, drsný asfalt je hluková kalamita, čili vliv značky pneu zanedbatelný, od novosti to nehučelo až rokami to sílilo, jakoby to od kol putovalo přes nápravu a kastlu do předního sloupku a dovnitř kabiny, teď kde je to kritické místo které to původně jako nové nepouštělo dál - nějaké obložení, něco co ztvrdlo nebo možná tlumič či CO ?
Odpovědět

Zpět na „Avensis“