Otazky k Previi

vše ohledně modelové řady Previa
Tomiq
Věčnej rejpal

Re: Otazky k Previi

Příspěvek od Tomiq »

Zajímavé

Isofix mám jen na 2 sedačkách. Na více by se hodil.
To elektrické ovládání šoupaček by se také hodilo. Děti s nima mají problém a já se tam musím natahovat nebo obcházet. Otázka je, esi to není zbytečné kurvítko, ale u Prévie asi ne u Peugeota by asi bylo.
Kamera je super. Nemám ji ve verzi Sol, ale Aliexpress :-) Zavrtal jsem ji to spoileru vedle brzdového světla a druhou mám v předním nárazníku.
Co se týče airbagů, tak u minulého auta v návodu psali, že životnost airbagu je 10 let a pak se má vyměnit, takže u 15 starého auta nepočítám, kolik jich tam je. Hlavně se snažím dělat vše pro to, abych je nepotřeboval.

PS: To Daviddd : A neni a neni a neni ! :P
Kořen slova Toyota je Toy!
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Jestli to soft cosi není jen EL dovírání, což 05 má, nevím jak TA STARÁ ??? :mrgreen: :mrgreen:
Ale na nějakém anglánovi jsem tuším plně el. dveře viděl (na obrázku), evropská verze nevím.
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
quaero
Člen Týmu

Příspěvek od quaero »

https://www.sauto.cz/osobni/detail/toyo ... oFrom=list

Neznáte někdo ten bazar? Jak se daj ověřit km u auta z Německa? Přes diagnostiku to u Toyoty nejde?
Volvo V70II 2002 CNG
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

Má moc pěkné VINko :) . Chce to mít kontaktní osobu v německé Toyotě, aby ověřili servisní historii. Myslím, že to bude obtížné.
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
quaero
Člen Týmu

Příspěvek od quaero »

Jj toho VINka jsem všiml. :D Vidím to na dovoz ze Švédska, tam si nájezd dokážu ověřit.
Volvo V70II 2002 CNG
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

Na první pohled vypadá pěkně a cena slušná. Škoda, že není tak hezká, jako ta moje 01 :D
Víc, než na skutečný nájezd bych se soustředil na skutečný stav. Vem si sebou automechanika a prohlídni takovýty základní věci, jestli někde něco nemlátí, chod motoru, jestli někde něco neteče, ohmatanost volantu, prodření sedačky, odstíny barvy, stopy po bouračce atd. Zkontroluj rez na spodku.
quaero
Člen Týmu

Příspěvek od quaero »

Ještě jsem narazil na tuhle: http://www.bytbil.com/vastra-gotalands- ... 3-10067530

Nájezd větší (385 000 km) ale jinak vypadá pěkně. Rok 2005.
Volvo V70II 2002 CNG
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

Vypadá hodně unaveně a to jsou tam jen 3 fotky. Sedačka úplně rozvrtaná, škrábance.
Koukals, kde to je? Dva dny cesty tam, dva dny zpátky, prachy za trajekt, most z Kodaně do Malmö, 10 tisíc za benzín... To je nesmysl.
Dáš 80 za auto, 30 za cestu, plus volno 4 dny pro min 2 lidi. Taky pak 5 za přihlášení , 25 za LPG...
A to všechno v případě, že půjde všechno hladce a nic se nevysere, jako třeba závada na autě, havárie, nebo stávka lodivodů.
To už se vyplatí vzít něco blíž, spolehlivějšího a dražší a klidně starší (Kdyby byla do 03, bude i hezčí :D)
quaero
Člen Týmu

Příspěvek od quaero »

Máš částečně pravdu. A to tam ještě nemáš investice po koupi. Na druhou stranu STK ve Švédsku jsou dost přísný a dělaj se každej rok, což je aspoň částečná záruka toho že nekupuješ úplnej vrak. Já tam mám bráchu tak ten by mi jí přivez, čímž by odpadla značná část nákladů. Jinak by to nemělo smysl samozřejmě. Sedačky mi přijdou u Previi rozvrtané všechny (omlouvám se, ale zlaté Volvo), i když tahle teda víc. :D
Volvo V70II 2002 CNG
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

Asi jsem to psal v jiném vláknu, možná i v tomhle. Když jsem si byl pro Prévii, první, co jsem projížděl, byla po technické stránce perfektní. To mě také utvrdilo v tom, že chci Prévii. Ale neměla TÜV, takže privézt odtahovkou. Sjeté všechny gumy, ráfky orezlé. Prasklý nárazník. Rozbitý zámek LZ dveří, zrezlý spodek...
Dojel jsem si 500km dál pro o rok starší, najeto o 60tis víc (podle tacho) a o 1000e dražší. Ale plně funkční s TÜVem, sadou letních/zimních zánovních kol (letní origo alu).
Když jsem si to spočítal, vyšlo mě to levněji a nelituju.
quaero
Člen Týmu

Příspěvek od quaero »

Tak z GPO autobazaru asi ne....

"Dobrý den, v Gpo autobazaru v Praze jsem zakoupila Ford Mondeo za 60 000 Kč, vše se zdálo být v pořádku, ale po dojetí domů jsem zjistila, že auto sežralo na 200 km 2 litry oleje, prodávajícímu jsem volala a on mne telefonicky ujistil, že "auto je v naprostém pořádku, údajně TOP stav", po dalším týdnu auto začalo šedočerně kouřit a opět jsem dolévala další 2 litry oleje. Auto navíc začlo cukat a objevila se i závada spojky. Při koupi mi bylo řečeno, že auto má perfektní stav, až po podpisu smlouvy mi byl předán protokol, kde je uvedeno "netěsnost motoru", čehož jsme si předtím bohužel nevšimli..,:( potřebuji poradit, jak dál...vozidlo bych ráda vyreklamovala a peníze dostala zpět, ale nevím, jak správně postupovat. Auto mám zatím 8 dní a prodejce jsem již na vady dvakrát upozornila, v současné době nebere telefon, případně hovory odmítá...jak mám jednat?.,,"

http://www.bezplatnapravniporadna.cz/on ... na-to.html
Volvo V70II 2002 CNG
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

No zas tak moc bych se toho nebál. Důležité je mít svého zkušeného technika, který to důkladně proklepne a před koupí šuntu bude varovat. Obávám se, že spousta lidí jde kupovat auto jako rohlíky a technika si neberou.
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
quaero
Člen Týmu

Příspěvek od quaero »

Tak jasně, bez technika bych nekupoval. :D

Kolik má Previe kufr pokud vyndám třetí řadu sedadel? Na netu fakt moc informací není... :?

edit: tak dle tohoto dokumentu 1625 litrů. :shock:

http://media.toyota.co.uk/wp-content/fi ... RATION.pdf
Volvo V70II 2002 CNG
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Já si ho neměřil, ale velkej je dost :) Když pojedeš kolem Kolína, klidně se stav :wink:
Jinak na Bazoši teď nějaké ty STARŠÍ IIkové jsou....
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

Je to větší než všechna auta v téhle třídě 807, Sharan, Espace... Na délku uvnitř možná i delší než kratší Transportér (na výšku a na šířku samozřejmě ne)
Ta hezčí před faceliftem je úplně stejně velká jako ta ošklivější po něm :D .
Odpovědět

Zpět na „Previa“