Taky mi to dělá, prvních pár brždění je hluk, pak nic. Venku furt chčije, vlhkost jaxviňa a kotouče reznou...
Jinak může mi někdo vysvětlit, jak se rozhejbávají válečky? Vždyť při městském provozu se šlape na brzdu docela často... Tady jedině pomůže sundat kola, vyndat desky a pístky ve třmenech zatlačit blickama úplně, pak opatrně šlápnout na brzdu a zas znovu... Jinak pístky samy od sebe nezajedou.
zimne starty
No ved to tu opisujem...Ty si to preložil aspoň do češtinymuco píše:
poprípade rozhýbať "ručne" valčeky.To jest:
-vybrať platničky,zošliapnuť 2-3krát brzdu a nejakým napr. velkým šrobovákom pákou zatlačiť nazad valček,ktorý vylezie z "prasiatka".Najlepšie ,ak to robíte dvaja.Jeden šlape,druhý pozerá ako sa vytláča valček a potom pustiť brzdu a dať nazad(zatlačiť) s tým velkým šrobovákom .Toto urobiť niekolko krát za sebou až pokial nebudeš cítiť,že už ide lahko zatlačiť nazad valček.
:
sundat kola vyndat desky- to jest:vybrať platničky(nenapísal som ,že treba najskôr dať dole koleso )
-pístky ve třmenech zatlačit blickama úplně - to jest. napr.velkým šrobovákom - pákou (môžu byť aj tie blicky) zatlačiť nazad valček (neviem ako sa to odborne volá ja som to tak nazval)..
-pak opatrně šlápnout na brzdu a zas znovu -to jest:zošliapnuť 2-3krát brzdu Toto urobiť niekolko krát za sebou až pokial nebudeš cítiť,že už ide lahko zatlačiť nazad valček(alebo piestiky-či ako sa tomu hovorí).
Pri nastartovani neco drkoce
Nazdar, v poslednich dnech klesla teplota I pod -15 dnes dokonce -18...kdyz startuju, tak jak se motor trepe neco tam zarachoti nekde za pedalama, to same to dela kdyz se rozjizdite a date malo plynu, neco tam zavybruje( trrllll)...zacalo to delat nekdy pred mesicem.
Drkota to do te doby dokud se motor nenastartuje nebo pri rozjezdu nedostane normalni otacky
.
Myslite si ze to muze byt neco povoleneho? pred tim to nedelalo...
.
Jinak startuje dobre, sice hur nez v lete, ale to se dalo cekat
pri takovych mrazech.
Drkota to do te doby dokud se motor nenastartuje nebo pri rozjezdu nedostane normalni otacky
Myslite si ze to muze byt neco povoleneho? pred tim to nedelalo...
Jinak startuje dobre, sice hur nez v lete, ale to se dalo cekat
Toyota Yaris Dream(2010) 1,33 Dual VVTi 74KW
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto šílených -23,5C podle meteostanice za oknem, podle auta -24C, necelý rok a půl stará Varta a start naprosto bez problémů, možná 4 otočení.
Yaris Verso 1.3, stejně na tom byl i Yaris 1.0... benzín je prostě benzín 
Ale ty zmrzlý plasty jak vržou a chřoupou
Ale ty zmrzlý plasty jak vržou a chřoupou
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001