Yaris 1.3 07 pískání mezi 2-3 tisíce ot.
Už by som to urobil,ak by sa to dalo...- to je tak,že napr.pri rozbehu ti to v tých otáčkach urobí,preradíš na II ,vytočíš ho,začviriká,dáš ho do III a potom to zasa nerobí...
Ďalší problém je ten,že ten motor s 1.0 má trochu hlučnejší zvuk a myslím si,že nakolko je zvuk motora o niečo silnejší ako to čvirikanie,tak to zoberie skôr zvuk motora a čip-čip nebude počuť.
Nie je to tak hlasné,že by to čvirikalo tak,že by sa za tebou ludia obracali.
To PT
Ako sa pozerám,ty máš ročník 2006? takže klimu asi ty nemáš..alebo máš??
lebo ak nie,tak by to klima potom nemala byť.
Ďalší problém je ten,že ten motor s 1.0 má trochu hlučnejší zvuk a myslím si,že nakolko je zvuk motora o niečo silnejší ako to čvirikanie,tak to zoberie skôr zvuk motora a čip-čip nebude počuť.
Nie je to tak hlasné,že by to čvirikalo tak,že by sa za tebou ludia obracali.
To PT
Ako sa pozerám,ty máš ročník 2006? takže klimu asi ty nemáš..alebo máš??
lebo ak nie,tak by to klima potom nemala byť.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Páni,diskutujeme o tom aj tu:
http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopi ... 62b09122eb
On ten chlapák - tofák by mohol mať aj pravdu - kedže to pískanie prestane pri zapnutí klimy.
http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopi ... 62b09122eb
On ten chlapák - tofák by mohol mať aj pravdu - kedže to pískanie prestane pri zapnutí klimy.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
muco, rozumím Ti, že zvuk, který Ti zhoršuje komfort a požitek z jízdy Ti vadí. Kdo se sveze jednou ten nad tím mávne rukou, ale na řidiče to má nevídané účinky. Když mi poslední dva měsíce bouchalo uložení tlumičů taky jsem byl na nervy a tím autem jsem dokonce nerad jezdil. A když jsem vezl technika říkal "to nic není - na to jak je to starý, kolik má najeto.. "
Tobě píská něco u plochého řemene, to je jasný, někdy pomůže úprava napnutí (to jste zkoušeli?), někdy pomůže až výměna řemene.
Tím že zapneš klimu se hlavně změní napnutí řemene (klimakompresor má výkon řádově nějaké kW - takže hodně) a proto to přestává. Vzhledem k tomu, že máš málo najeto tak poškozená ložiska bych netipoval.
Zkusil bych upravit napnutí - předepsaný průhyb řemene je popsaný v brožurce k autu. Pokud to nepomůže tak jiný řemen, (cca do 1000 kč) a vzal bych originál.
Tobě píská něco u plochého řemene, to je jasný, někdy pomůže úprava napnutí (to jste zkoušeli?), někdy pomůže až výměna řemene.
Tím že zapneš klimu se hlavně změní napnutí řemene (klimakompresor má výkon řádově nějaké kW - takže hodně) a proto to přestává. Vzhledem k tomu, že máš málo najeto tak poškozená ložiska bych netipoval.
Zkusil bych upravit napnutí - předepsaný průhyb řemene je popsaný v brožurce k autu. Pokud to nepomůže tak jiný řemen, (cca do 1000 kč) a vzal bych originál.
No, vidíš, ďakujem za ďalší poznatok .A máš pravdu-neskušal som ten remeň nejak povolovať alebo napínať..Vieš,nemám na to ani potrebné nástroje(neviem zasa presne aké k tomu potrebuješ) a neviem ani ako to spraviť.
Vedel som to na 120-tke-tam sa povolil napínací šrobik a nejakým drevom sa alternator zašprajcol posunul-potlačil a potom som zatiahol tu matku...
Ale co na to yarda...A aj tak to neviem nejak odhadnuť tu vôlu.Lebo ak to skušam prstami ,tak sa neprehne ani trochu - je tvrdý a napnutý jak ďas.
A ešte jedna vec by ma zaujímala: ak by ten zvuk bol spôsobený tým (ne)napnutým remenom,tak vlastne nič zlého tam nie je a nemá ani čo kvôli tomu odísť ??..Čiže je to len chybička krásy ??
Vedel som to na 120-tke-tam sa povolil napínací šrobik a nejakým drevom sa alternator zašprajcol posunul-potlačil a potom som zatiahol tu matku...
Ale co na to yarda...A aj tak to neviem nejak odhadnuť tu vôlu.Lebo ak to skušam prstami ,tak sa neprehne ani trochu - je tvrdý a napnutý jak ďas.
A ešte jedna vec by ma zaujímala: ak by ten zvuk bol spôsobený tým (ne)napnutým remenom,tak vlastne nič zlého tam nie je a nemá ani čo kvôli tomu odísť ??..Čiže je to len chybička krásy ??
Naposledy upravil(a) muco dne čtv 18.11.2010, 18:10, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
No,to viem,že ak je príliš našponované,tak také veci ako je alternator a podobné krútiace sa diely možu odísť,lebo sa tým trochu skrížia alebo teda neprirodzene sa točí ťahavo do jednej strany...len neviem aká je tá vôla "únosná".Každý máme nejakú tu silu rôznu v rukách a napr.pre teba to môže byť nenašponované a pre mňa to môže byť prešponované...No,asi zbehnem do servisu a nech to skontrolujú.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
nemám tu auto, tudíž ani brožurku, je tam někde vzadu takový obrázek mezi kterými kladkami (myslím, že nahoře nějak šikmo a vzdálenost je spíš větší) se má ten řemen dát prohnout a o kolik centimetrů (řádově myslím aspon 1cm??). Vzadu u altíku je napínák a něco se musí povolit - bohužel nevidím to před sebou, ale to bys určitě zvládnul.muco píše:...len neviem aká je tá vôla "únosná"..
Je možný, že ten řemen je poškozený od té vytékající kapaliny (z vodní pumpy) a buhví jak je po výměně napnutý..
inak teraz ked josuk spomenul to poskodenie tak ma napadlo ze raz som mal remen moc napnuty na starom fiate co sposobilo rychle opotrebovanie a tie ocelove lanka co boli vo vnutri sa dostali na povrch a pekne to tiez svirikalo ked sa to cez kladku suchalo
tak len tolko ze skus pozriet ten remen ci nieje niekde nejaky poskodeny viditelne
tak len tolko ze skus pozriet ten remen ci nieje niekde nejaky poskodeny viditelne
No..takže to tu oprášim trochu...
ja na tomto probléme "pracujem" skoro non-stop.
Skúšal som možné aj nemožné-čo mi dovolila vedomosť z nevedomosti
vyriešené to ešte stále nie je,ale vylučujem toto:
Ako mi radil kolega z Toyoty slovakia - aby som striekol do remenice čistič brrzd - možno vyplavý nejaký bordel..-výsledok negativný
- ďalej som skusil pozrieť napnutý klin.remen- malo by to byť OK..-tiež zatial vylučujem tuto možnosť.
-Vyskúšal som potrieť klin.remeň kriedou -výsledok negativný-takže tiež vylučujem...Stalo sa mi pri tom akurát to,že ako som šuchal kriedu o kliňák,tak už nakonci ako som chcel kriedu dať od neho preč mi vyletela z ruky a neviem ju v motorovej časti nájsť a na zemi nie je...Hladal som ju ako taký ko--t .Samozrejme nejaké odlomeniny z toho su na niektorých miestach,ale tá väčšia časť čo odletela niekde je zapadnutá-neviem kde...
Do píííííí .e !
Sorry-žere mi to nervy.Už som dnes išiel aj do Nitry a nazad a aj som ho popreháňal nejakou tou 145km/hod. rýchlosťou...nereaguje na nič- furt to medzi 2000-3000 čviriká-
,,,,,,,,,,..............zatiaľ sa vzdávam !!!
Ak na niečo prídete,hoďte to sem...
No a ešte toto sa chcem spýtať. :
Nestalo sa vám niekomu,že ked ste skušali rýchlo pridať plyn(počas státia),tak to buchne(strelí) -akokeby bol predzapal...
Urobí -že .."BUM"-výbuch a potom vyletia otáčky.Ale ked pomaly opatrne pridávam,tak je dobre.Nesmiem len-tak rýchlo naraz pridať plný kotol.
Ešte raz podotýkam,že som to skušal,ked som stál-mal som otvorenú kapotu a hladal som tu vyje..nú kriedu.Potom som si sadol za volant a snažil sa dať do tých otáčok 2000-3000-či nebude čvirikať.Ked som náááhodou skusil rýchlo pridať,vtedy som si toto všimol.

ja na tomto probléme "pracujem" skoro non-stop.
Skúšal som možné aj nemožné-čo mi dovolila vedomosť z nevedomosti
vyriešené to ešte stále nie je,ale vylučujem toto:
Ako mi radil kolega z Toyoty slovakia - aby som striekol do remenice čistič brrzd - možno vyplavý nejaký bordel..-výsledok negativný
- ďalej som skusil pozrieť napnutý klin.remen- malo by to byť OK..-tiež zatial vylučujem tuto možnosť.
-Vyskúšal som potrieť klin.remeň kriedou -výsledok negativný-takže tiež vylučujem...Stalo sa mi pri tom akurát to,že ako som šuchal kriedu o kliňák,tak už nakonci ako som chcel kriedu dať od neho preč mi vyletela z ruky a neviem ju v motorovej časti nájsť a na zemi nie je...Hladal som ju ako taký ko--t .Samozrejme nejaké odlomeniny z toho su na niektorých miestach,ale tá väčšia časť čo odletela niekde je zapadnutá-neviem kde...
Sorry-žere mi to nervy.Už som dnes išiel aj do Nitry a nazad a aj som ho popreháňal nejakou tou 145km/hod. rýchlosťou...nereaguje na nič- furt to medzi 2000-3000 čviriká-
,,,,,,,,,,..............zatiaľ sa vzdávam !!!
Ak na niečo prídete,hoďte to sem...
No a ešte toto sa chcem spýtať. :
Nestalo sa vám niekomu,že ked ste skušali rýchlo pridať plyn(počas státia),tak to buchne(strelí) -akokeby bol predzapal...
Urobí -že .."BUM"-výbuch a potom vyletia otáčky.Ale ked pomaly opatrne pridávam,tak je dobre.Nesmiem len-tak rýchlo naraz pridať plný kotol.
Ešte raz podotýkam,že som to skušal,ked som stál-mal som otvorenú kapotu a hladal som tu vyje..nú kriedu.Potom som si sadol za volant a snažil sa dať do tých otáčok 2000-3000-či nebude čvirikať.Ked som náááhodou skusil rýchlo pridať,vtedy som si toto všimol.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- Bobešek
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Muco rád bych Ti poradil ale fakt nemám představu co by to mohlo být. Pokud to nedělá klíňák tak mě jen napadá ten plech co je kolem vrtule na vnitřní straně chladiče. Dnes jsem si motor čistil a když jsem na ten plech šáhnul tak se mi nezdál nějak stabilní a hned jsem si vzpoměl na Tebe když jemně zavrzal vyšším tónem. Může to klidně cvrlikat aniž by byla spuštěná vrtule jen pomocí vibrací od motoru. A ten výbuch mohla být klidně ta zbytková křída co se mohla dostat mezi klíňák a řemenici. Teda pokud Ti to nedělá pořád. Mě auto zatím necvrliká. 
To je v poho-Bobešku
Rád sa pozriem aj na ten plech-a aj ked sa to neodstráni,buď to bude robiť stále a nič sa neudeje,alebo to bude robiť dovtedy,pokial sa niečo nepokazí...
(Kua-tá veta má docela logiku..- že jak mi už dobre zapaluje v hlave ?! -áno?!
)
Rád sa pozriem aj na ten plech-a aj ked sa to neodstráni,buď to bude robiť stále a nič sa neudeje,alebo to bude robiť dovtedy,pokial sa niečo nepokazí...
(Kua-tá veta má docela logiku..- že jak mi už dobre zapaluje v hlave ?! -áno?!
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
přečetl jsem některé tvoje příznaky znova .. no muco nechci tě strašit. Je otázka jestli je to tedy opravdu plochý řemen.. když je to tak slyšet i za jízdy..?? Mohl by to být i řetěz nebo něco dalšího (viz Bobeškova závada). To střílení při přidání plynu...? Je to zatím neobjasněná závada. Chtělo by to dobře poslechnout a identifikovat odkud ten zvuk opravdu jde a vyloučit blbosti typu vibrující kapoty.
Nakonec možná ta nabídka nového yarise se slevou nebude tak úplně od věci..
čert ví..
Nakonec možná ta nabídka nového yarise se slevou nebude tak úplně od věci..
čert ví..
-
pfkvn
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Servis
v tomhle okamžiku... jestli to dělá pořád (a nejenom občas jako většině z nás) by stálo za to navštívit servis, než si nad tím zničit nervy. Já jsem v servisu neuspěl právě proto, že "závada se neprojevila".muco píše: ja na tomto probléme "pracujem" skoro non-stop.