Tak jsem dojezdil

vše ohledně modelové řady Avensis
DieselCat
Navigátor

Příspěvek od DieselCat »

Mirek-Langr píše:No, tak to jsem zvědav, co to bude u tebe, skoro to vipadá, jako u mě.
Tak pak napiš, až budeš vědět oč jde.
tak jsem s "opravou" hotov. Šel jsem hned po intercooleru,jednak že se mě to jednou už na jednom autě stalo a potom že se to stalo tady Mirkovi.Jen mě trochu (teda trochu hodně :) )mátl ten zvuk motoru a to škubání při jízdě. Napřed jsem se na Toyota Diy podíval jak je to tam poskládaný,vzal klíče a vyrazil na to. hned po odkrytování motoru mě to bylo jasný. Na levé straně byla svlečená hadice.Praskla tam totiž spona(zcela nelogicky hliníková,takže rozežraná od soli).Pochopitelně jsem takovou velikost neměl,takže jsem si zajel manželčiným autem na pumpu a za 13Kč koupil. Jelikož jsem to dělal na ulici,tak jsem to musel dělat shora.Proto jsem musel vytáhnout baterku,nemohl jsem dosáhnout (asi krátké ruce :D ).Pak už to šlo razdva,za chvíli bylo hotovo.Jel jsem to i projet a auto jede jako dřív,takže mám "dušičku v peří". Myslím si ,že stejnou závadu měl i Mirek,jelikož za 1000Kč by intercooler určitě nesehnal!! Co se týká toho škubání při závadě,tak jsem přesvědčen o tom,že to bylo dílo řídící jednotky,která poznala že se něco děje,tak změnila režim motoru.Ale to je jen můj názor,zase takový odborník nejsem. Takže si auti ještě chvíli nechám a snad už nebude zlobit :oops: :P
RAV 4 Hybrid 2021
ex: BMW 520 D 2012
ex Avensis 2,2D 2007
ex : CarinaE 2,0TD 1997
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

On preci jen 2.2D-CAT ma vetsai turbo, ktere dava vetsi tlak a casem nekde muze neco povolit. Tva teorie s ridici jednotkou je spravna, protoze ona holka je z toho zmatena, kdyz dostava porad nejake blboe informace a porad se to snazi vyrovnavat.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Mirek-Langr
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek-Langr »

Kde tedy přesně najdu ten intercooler? Je někde pod baterkou? či pod turbem? Rád bych se na to juknul. Díky
Toyota Avensis kombi 2.2 D-CAT
DieselCat
Navigátor

Příspěvek od DieselCat »

Mirek-Langr píše:Kde tedy přesně najdu ten intercooler? Je někde pod baterkou? či pod turbem? Rád bych se na to juknul. Díky
kdepak...intercooler to je vlastně česky "chladič stlačeného vzduchu" ........pokud si stoupneš před auto,tak od nárazníku je první chladič klimatizace,pak je intercooler a pak vodní chladič..na něm jsou dva větráky!!http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2005_T ... _1703.html
RAV 4 Hybrid 2021
ex Avensis 2,2D 2007
Mirek-Langr
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Mám na to auto asi nějakou smůlu. Zase stojím. Závada=tlaky v chladící soustavě. auto jsem koupil v zimě a nebylo pořádně poznat, je tepleji a při jízdě vyjde přetlakem skoro všechna chladící kapalina ven. Pravděpodobná závada je těsnění pod hlavou a budu doufat, že jen to. V Toyotě vyčíslili práci na 40t. + těsnění do 1500,-. Tak mám slíbeno, že mi to u nás dva šikulové udělají za 10t max 15t. i s případnými výbrusy, pokud budou třeba. To jsou poměry. Hold mám nějaký pech. Neměl tento problém (tlaky v chl. soustavě)taky někdo?
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Kudy se to tlaci ven ? Normalne kolem vicka ?
Honda Jazz 1.4 CVT
Mirek-Langr
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

No asi víčkem i přepadovou hadičkou, jelikož je motor obstříknutý.
DieselCat
Navigátor

Příspěvek od DieselCat »

Mirek-Langr píše:No asi víčkem i přepadovou hadičkou, jelikož je motor obstříknutý.
napřed bych asi zkusil jen víčko ,může být špatné.Nebo jestli máš prasklou hlavu a nebo těsnění pod hlavou poznáš podle toho,že motor "háže vodu". Když budeš mít nastartováno a odděláš víčko na chladiči,tak by to mělo vyhazovat vodu.Ale bacha at se neopaříš,víčko povoluj zabalené v hadru a ještě radši si vem rukavici. Nebo ještě lepší...oddělej ho při vypnutém motoru,to bude rozumější,ale chaldící soustava bude taky natlakovaná,tak bacha!
RAV 4 Hybrid 2021
ex Avensis 2,2D 2007
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Mirek-Langr píše:No asi víčkem i přepadovou hadičkou, jelikož je motor obstříknutý.
Přepadová hadička to odvádí snad mimo a nemělo by to stříkat na motor,na minulém autě se mi na gumové hadici od chladiče udělala mikroskopická dírka kterou tenký pramínek stříkal na motor,nepomohlo nic musel jsem ji vyměnit za novou. Může to být kdekoli,kolem těsnění,objímek,atd......musíš to vysledovat.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Mirek-Langr
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

No tak při sešlápnutí plynu se valí ven bublinky a voda lehce stříká ven.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Tak to je vice nez jasny dukaz. Tesneni a doufej, ze to pomuze.
Honda Jazz 1.4 CVT
Mirek-Langr
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

a je nějaký vážný důvod proč by to nemělo pomoci? Může být ještě něco v ...
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Pokud je to tesneni pod hlavou, vymeni se tesneni, doporucuje se i trochu liznout hlava, zvlaste u naftaku - muze se a nemusi, paks se voda tlacila pres puvodni praskle. Pokud to ale nepomuze, pak je nekde praskla hlava a jedine reseni je sehnat jinou - dobrou.
Honda Jazz 1.4 CVT
julinkaa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od julinkaa »

Mirek-Langr píše:Mám na to auto asi nějakou smůlu. Zase stojím. Závada=tlaky v chladící soustavě. auto jsem koupil v zimě a nebylo pořádně poznat, je tepleji a při jízdě vyjde přetlakem skoro všechna chladící kapalina ven. Pravděpodobná závada je těsnění pod hlavou a budu doufat, že jen to. V Toyotě vyčíslili práci na 40t. + těsnění do 1500,-. Tak mám slíbeno, že mi to u nás dva šikulové udělají za 10t max 15t. i s případnými výbrusy, pokud budou třeba. To jsou poměry. Hold mám nějaký pech. Neměl tento problém (tlaky v chl. soustavě)taky někdo?

Tak jak ,problém odstraněn.
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

jj ješě to mohla odnést hlava-prasklina.Ono se to ale pozná až po jejím natakování které by se mnělo dělat vždy společně s přebroušením ....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Odpovědět

Zpět na „Avensis“