Priemerna spotreba Vaseho Avensisa?
-
- Věčnej rejpal
ked tu chces nejaku radu, tak neprud, a radsej zapoj vlastny mozog.Horalcz píše:pánové,místo o spotřebě se tu dohadujete o velikosti priuse.Není to jedno,je to toyota.Takže dobré auto.
Ale mě pořád někdo píše ,že mám těžkou nohu a že jezdíme defenzivně.Ale není to tak.Potřebuji jen vědět,jaké máte vy zkušenosti se spotřebou a čím by to mohlo být,že žere jak náklaďák.Kdyby jezdila za 6l neřeknu ani píp.Ale tohle je moc,za 9litrů.
Kazdopadne zacal by som asi takto:
-kedy malo auto naposledy poriadny servis - zameraj sa na olej a vzduchovy filter
-skontroluj tlak v pneu, typ pneu
-skontroluj ci nemas bloknute brzdove prasa (ci stale jedno koleso nebrzdi)
-vycistit egr
-dufam ze nevozis v kufri 100kg chujovin a ze nekupujes naftu z jzd
-ked bude auto po servise, skusil by som tomu troska zahulit - ak s tym jazdil nejaky paprda iba z Horneho Jochu do billy a spat, tak to moze byt zakarbonizovane
-mas 15 rocne auto, takze zazraky necakaj a aj ked to nehuli, moze byt uz napr slabe turbo, takze motor nepracuje optimalne
-ak to huli tak su v prdeli vstreky
-jazdis s tym optimalne, nepodtacas?
Asi mi to nedá a musím pochválit Matuša69 -hezky si to shrnul a napsal. Jinak pro Horala: co ze z výše zmiňovaných rad co jsi už vlastně zkusil prověřit??? podobné věci jsem Ti psal už i já minulý týden, tak máš nějaké výsledky nebo své pátrání budeš stále směřovat jen na zjištovaní kdo za kolik jezdí?? -to k ničemu totiž nevede. Spotřebu máš v techničáku a pokud to není +- podobné tak je někde něco špatně.
Avensis 2.2 D-cat
- extremehany
- Věčnej rejpal
je to stará vylítaná vrána s nejasnou historií - stačí ?Horalcz píše:pánové,místo o spotřebě se tu dohadujete o velikosti priuse.Není to jedno,je to toyota.Takže dobré auto.
Ale mě pořád někdo píše ,že mám těžkou nohu a že jezdíme defenzivně.Ale není to tak.Potřebuji jen vědět,jaké máte vy zkušenosti se spotřebou a čím by to mohlo být,že žere jak náklaďák.Kdyby jezdila za 6l neřeknu ani píp.Ale tohle je moc,za 9litrů.
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
neprudím,jen bych chtěl poradit od toyoťáků.matus69 píše:ked tu chces nejaku radu, tak neprud, a radsej zapoj vlastny mozog.Horalcz píše:pánové,místo o spotřebě se tu dohadujete o velikosti priuse.Není to jedno,je to toyota.Takže dobré auto.
Kazdopadne zacal by som asi takto:
-kedy malo auto naposledy poriadny servis - zameraj sa na olej a vzduchovy filter
-skontroluj tlak v pneu, typ pneu
-skontroluj ci nemas bloknute brzdove prasa (ci stale jedno koleso nebrzdi)
-vycistit egr
-dufam ze nevozis v kufri 100kg chujovin a ze nekupujes naftu z jzd
-ked bude auto po servise, skusil by som tomu troska zahulit - ak s tym jazdil nejaky paprda iba z Horneho Jochu do billy a spat, tak to moze byt zakarbonizovane
-mas 15 rocne auto, takze zazraky necakaj a aj ked to nehuli, moze byt uz napr slabe turbo, takze motor nepracuje optimalne
-ak to huli tak su v prdeli vstreky
-jazdis s tym optimalne, nepodtacas?
neboj nevozm 100kg v kufru,gumy jsou nové a správně nafouklé a brzdy jsou O:K.
Teď se chystám na vzduchový filtr a olej.Auto nekouří a a turbo zabírá normálně i to pěkně táhne.Aspoň si to myslm.
Na ten egr nechám mrknout.Mám spíš strach s toho,že to budou vstřiky.A to bude darda.To mě omejou.
Díky ti za rady.
Toyota Avensis 2.0 D4D r.rv 2001 - T22 81 KW
Všechno co jste psali a na co jsem se ptal i známích v servisu,tak se chystám udělat a některé věci jsem zkoukl a jsou ok.Tak uvidím.
Ta spotřeba jak píšeš by neměla překročit přes 6 l ,ve městě je to něco jiného.Ale jak si psal,tak si myslím,že tam je něco špatně.9 litrů je moc.
Aaaale jinak vám pánové moc a moc díky za názory a rady,Určitě písnu,až se to podaří vyřešit.
Ta spotřeba jak píšeš by neměla překročit přes 6 l ,ve městě je to něco jiného.Ale jak si psal,tak si myslím,že tam je něco špatně.9 litrů je moc.
Aaaale jinak vám pánové moc a moc díky za názory a rady,Určitě písnu,až se to podaří vyřešit.
Vylítaná ,nevylítaná i s jasnou histori.Jsem taky díky její letům a km shovívavý ,ale neměla by žrát jak náklaďák .Tatík má tu samou i r.v. a jezdí za 5.5 l a moje druhý auto má už 260 tis. a jezdí pořád dobře a za 5,2.extremehany píše:je to stará vylítaná vrána s nejasnou historií - stačí ?Horalcz píše:pánové,místo o spotřebě se tu dohadujete o velikosti priuse.Není to jedno,je to toyota.Takže dobré auto.
blbý je že teď marodím srukou a nemůžu nikam a nemůžu si dělat plno věcí sám.
A kolik papká tobě tvůj krasavec.
Díky za rady a pomoc. všem.
-
- Věčnej rejpal
předvčírem jsem dotankoval plnou a vyšlo mi nějakých 9,8 l/100.. pravda, měl jsem děravej výfuk a taky jsem to trochu vytáčel.. 
jinak průměr cca 7 litrů, jezdím 15 km do práce, pǔlka cesty město.. nejsem brzda provozu
když to ženu tak 8 na sto
loni v zimě z oklmouce na slovensko jsem jel za 6,5
a jedná se o 4A-FE. 147 tisic tachometrových. realny stav bude asi větśí

jinak průměr cca 7 litrů, jezdím 15 km do práce, pǔlka cesty město.. nejsem brzda provozu
když to ženu tak 8 na sto
loni v zimě z oklmouce na slovensko jsem jel za 6,5
a jedná se o 4A-FE. 147 tisic tachometrových. realny stav bude asi větśí
Honda Integra Type-R 1,8, 1998
Toyota Avensis Linea Terra 1,6, AT220- 1998
Yamaha R1, RN04 - 2000
Toyota Avensis Linea Terra 1,6, AT220- 1998
Yamaha R1, RN04 - 2000