Priemerna spotreba Vaseho Avensisa?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

To musíš mít díru v nádrži.....To nejedu ani s mým benzínem hooodně svižnou jízdou a otáčkoměrem u červených čísel....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

Horalcz píše:pánové,místo o spotřebě se tu dohadujete o velikosti priuse.Není to jedno,je to toyota.Takže dobré auto.
Ale mě pořád někdo píše ,že mám těžkou nohu a že jezdíme defenzivně.Ale není to tak.Potřebuji jen vědět,jaké máte vy zkušenosti se spotřebou a čím by to mohlo být,že žere jak náklaďák.Kdyby jezdila za 6l neřeknu ani píp.Ale tohle je moc,za 9litrů.
ked tu chces nejaku radu, tak neprud, a radsej zapoj vlastny mozog.
Kazdopadne zacal by som asi takto:

-kedy malo auto naposledy poriadny servis - zameraj sa na olej a vzduchovy filter
-skontroluj tlak v pneu, typ pneu
-skontroluj ci nemas bloknute brzdove prasa (ci stale jedno koleso nebrzdi)
-vycistit egr
-dufam ze nevozis v kufri 100kg chujovin a ze nekupujes naftu z jzd
-ked bude auto po servise, skusil by som tomu troska zahulit - ak s tym jazdil nejaky paprda iba z Horneho Jochu do billy a spat, tak to moze byt zakarbonizovane
-mas 15 rocne auto, takze zazraky necakaj a aj ked to nehuli, moze byt uz napr slabe turbo, takze motor nepracuje optimalne
-ak to huli tak su v prdeli vstreky
-jazdis s tym optimalne, nepodtacas?
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Asi mi to nedá a musím pochválit Matuša69 -hezky si to shrnul a napsal. Jinak pro Horala: co ze z výše zmiňovaných rad co jsi už vlastně zkusil prověřit??? podobné věci jsem Ti psal už i já minulý týden, tak máš nějaké výsledky nebo své pátrání budeš stále směřovat jen na zjištovaní kdo za kolik jezdí?? -to k ničemu totiž nevede. Spotřebu máš v techničáku a pokud to není +- podobné tak je někde něco špatně.
Avensis 2.2 D-cat
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

Horalcz píše:pánové,místo o spotřebě se tu dohadujete o velikosti priuse.Není to jedno,je to toyota.Takže dobré auto.
Ale mě pořád někdo píše ,že mám těžkou nohu a že jezdíme defenzivně.Ale není to tak.Potřebuji jen vědět,jaké máte vy zkušenosti se spotřebou a čím by to mohlo být,že žere jak náklaďák.Kdyby jezdila za 6l neřeknu ani píp.Ale tohle je moc,za 9litrů.
je to stará vylítaná vrána s nejasnou historií - stačí ?
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Horalcz
Člen Týmu

Příspěvek od Horalcz »

matus69 píše:
ked tu chces nejaku radu, tak neprud, a radsej zapoj vlastny mozog.
Kazdopadne zacal by som asi takto:

-kedy malo auto naposledy poriadny servis - zameraj sa na olej a vzduchovy filter
-skontroluj tlak v pneu, typ pneu
-skontroluj ci nemas bloknute brzdove prasa (ci stale jedno koleso nebrzdi)
-vycistit egr
-dufam ze nevozis v kufri 100kg chujovin a ze nekupujes naftu z jzd
-ked bude auto po servise, skusil by som tomu troska zahulit - ak s tym jazdil nejaky paprda iba z Horneho Jochu do billy a spat, tak to moze byt zakarbonizovane
-mas 15 rocne auto, takze zazraky necakaj a aj ked to nehuli, moze byt uz napr slabe turbo, takze motor nepracuje optimalne
-ak to huli tak su v prdeli vstreky
-jazdis s tym optimalne, nepodtacas?
neprudím,jen bych chtěl poradit od toyoťáků.
neboj nevozm 100kg v kufru,gumy jsou nové a správně nafouklé a brzdy jsou O:K.
Teď se chystám na vzduchový filtr a olej.Auto nekouří a a turbo zabírá normálně i to pěkně táhne.Aspoň si to myslm.
Na ten egr nechám mrknout.Mám spíš strach s toho,že to budou vstřiky.A to bude darda.To mě omejou.
Díky ti za rady.
Toyota Avensis 2.0 D4D r.rv 2001 - T22 81 KW
Horalcz
Člen Týmu

Příspěvek od Horalcz »

Všechno co jste psali a na co jsem se ptal i známích v servisu,tak se chystám udělat a některé věci jsem zkoukl a jsou ok.Tak uvidím.
Ta spotřeba jak píšeš by neměla překročit přes 6 l ,ve městě je to něco jiného.Ale jak si psal,tak si myslím,že tam je něco špatně.9 litrů je moc.
Aaaale jinak vám pánové moc a moc díky za názory a rady,Určitě písnu,až se to podaří vyřešit.
Horalcz
Člen Týmu

Příspěvek od Horalcz »

extremehany píše:
je to stará vylítaná vrána s nejasnou historií - stačí ?
Vylítaná ,nevylítaná i s jasnou histori.Jsem taky díky její letům a km shovívavý ,ale neměla by žrát jak náklaďák .Tatík má tu samou i r.v. a jezdí za 5.5 l a moje druhý auto má už 260 tis. a jezdí pořád dobře a za 5,2.
blbý je že teď marodím srukou a nemůžu nikam a nemůžu si dělat plno věcí sám.
A kolik papká tobě tvůj krasavec.
Díky za rady a pomoc. všem.
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Teď v zimě to nebude s naftou na nějaký rekordy ve spotřebě......Bude to srovnatelný s benzínem akorát, že benzín si s tímto ročním obdobím daleko líp poradí......Momentální spotřeba manželky je 7,2l (50% město a 50% dálnice)
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Romeo
Manager Týmu

Příspěvek od Romeo »

Tak včera a dnes dohromady 550 km. Vynuloval jsem pc a píše 5,9l.střední čechy, jizerky, krušné hory.
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
Horalcz
Člen Týmu

Příspěvek od Horalcz »

Tak vyměněný olej,vzduchový filtr i palivový filtr a uvidíme co ta spotřeba.Pak už nevím kde je zakopanej pes.
hlada
Člen Týmu

Příspěvek od hlada »

předvčírem jsem dotankoval plnou a vyšlo mi nějakých 9,8 l/100.. pravda, měl jsem děravej výfuk a taky jsem to trochu vytáčel.. :P
jinak průměr cca 7 litrů, jezdím 15 km do práce, pǔlka cesty město.. nejsem brzda provozu
když to ženu tak 8 na sto
loni v zimě z oklmouce na slovensko jsem jel za 6,5
a jedná se o 4A-FE. 147 tisic tachometrových. realny stav bude asi větśí
Honda Integra Type-R 1,8, 1998
Toyota Avensis Linea Terra 1,6, AT220- 1998
Yamaha R1, RN04 - 2000
Horalcz
Člen Týmu

Příspěvek od Horalcz »

Tak dnes najeto 60 km po kopcích a spotřeba ,že bych blil,10,3l. To nevím co s tím blbím autem mám dělat.Asi pujde z baráku.
Horalcz
Člen Týmu

Příspěvek od Horalcz »

Tak spotřeba stále neklesá 9,5 l.Také se mi zdá,že i palivoměr i počítač ukazujou nesmysl.Budu muset natankovat plnou a najet km a znova do plné.Ale i tak nevím co s tím dál dělat.Ještě to turbo a s egr.Ach,ach poraďte další možnosti.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

to stale kontrolujes spotrebuj podle PP?
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Horalcz
Člen Týmu

Příspěvek od Horalcz »

Koukám na něj,ale nevěřím mu.Měřák v nádrži ukazuje 3/4 nádrže a Pp ukazuje spotřebu 9.5 l a dojezd 277 km.Beru ho orientačně,ale i tak mě to děsí.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“