Vaše první zkušenosti
Tak Vás zase všechny zdravím, mám po pracovním víkendu, tak se zase hlásím na pokec. Jezdil jsem teď denně do práce ( 55 km jedna cesta ) a bez klimatizace, z Vysočiny do Kolína mi to ukazovalo 4,8 a zpátky 5 litrů, takže průměrnou spotřebu mám 4,9 a to mě těší. Všechno funguje bez problémů, žádné drnčení ani škrkání není počuť, rádio hraje perfektně a jízdu si užívám. Najeto zatím asi 800 km, takže ještě zajíždím, ale občas ho vytočím při předjíždění, zatím pořád první nádrž, a všechno voní novotou. Dneska jsem poprvé myl, doléval jsem kapalinu do ostřikovače a vyprášil koberce. Taky jsem vyměnil žárovky v předních a zadních blinkrech za stříbrné, aby se neodrářela oranžová barva ve světlometu. Hned to líp vypadá. Takže zatím asi všechno, zase se ozvu, ahoj Pavko.
Musím hlásit, že mi také vše funguje bez problémů. Mám najeto 1200 km, spotřeba je 6,8 l/100km (naturálu) se zapnutou klimatizací na stupeň 2-3 (jezdím hodně odpoledne a u nás je stále krásné počasí). Auto jsem ještě nemyla, ale už budu muset
. Koupila jsem Auriskovi navigaci, protože máme celá rodina orientační nesmysl, a jsme nadšeni, naviguje úplně perfektně (Garmin Nüvi 670).

Opět Vás všechny zdravím. Dneska mi zapískala palubka a skočila mi jedna čárka na ukazateli nádrže, mám najeto přes 900 km a určitě bych ještě stovku najel, ale nebudu riskovat a doplním. Jinak žádný problém, všechno funguje jak má a jsem moc spokojen, jak to jezdí. Tak hodně najetých kilometrů bez problémů a mějte se. Pavko
-
- Člen Týmu
Ahoj, tak dnes jsme si byli prevzit Auriska 1.4 D-4D Sol ve stribrne barve. Prebirali jsme ho v 9 h rano v Toyote v Usti nad Labem. Musim rici, ze co se tyce prodeje a servisu v Usti nad Labem v Aree 93, tak to nema chybu. Rozhodne doporucuji. Z Toyoty jsme se vydali jako prvni natankovat k benzince do Tesca, kde je nejlevnejsi nafta a benzin. Aurisek spolykal 52 l, prekvapila nas cena 25,9 Kc za litr nafty. Odtud sme se vydali ke znamym do Teplic a pak domu. Meli sme za sebou 78 km a musim rict, ze lepsi auto snad neexistuje. Nejvic nas prekvapila pruznost a hlavne spotreba, ktera se pri zatizeni tremi osobami a rychlosti mezi 90 - 120 km/h ustalila na 4,4 - 4,6 l/100 km. Hned jak sme prijeli domu, tak sem Auriska natrel Platinem, mozna nekdo ho zna z tv reklamy, musim ale rict, ze se to vyplati. Vecer sme zajeli ke znamemu ukazat Auriska a svest ho. Takze sme najeli dalsich 20 km, jeli sme zatim nejvic 130 km/h, ale i tak mame prumernou spotrebu 4,6 l/100 km, coz je na syrovy motor vyborny vykon. V pondeli si jdeme pro SPZ, ktere mame uz mesic zamluvene. Takze potom ho muzeme prohnat po dalnici. To je asi vse z dnesnich zazitku. Pozdeji bych sem chtel dat take nejake fotky, ale nevim jak.
Tomaši gratuluji k novému vozu, prodej u Toyoty je standartně kvalitní většinou u každého dealera na vysoké úrovni, taky musím pochválit Toyotu Tsuscho v Praze. Dobrá cena nafty, já jsem dneska tankoval za 27,60 to je rozdíl skoro 100 kč na nádrži a to se vyplatí. Zajímalo by mě co to je ten Platin, na reklamy jaksi nekoukám a nevím o co jde, rozepiš to. Spotřeba je výborná a ještě půjde určitě dolů. Takže užívej si Auriska a piš zážitky. 

-
- Člen Týmu
Tak uz konecne mame vse potrebne, tedy pojisteni a SPZ, abychom mohli vyrazit i na dalnice. Zitra jedeme ke znamym do Roznova pod Radhostem a zpatky se vracime pres Sumperk. Trasa ma zhruba 900 km, takze aspon Auriska poradne zajedeme. Mozna ze nas nekdo potkate, v SPZ mame 1111. Taktez sme zvedavy na spotrebu. Momentalne ma Aurisek od posledniho tankovani ujeto 170 km a zatim ukazuje plnou nadrz, takze uvidime po zijtrejsim vyletu.
-
- Člen Týmu
-
- Člen Týmu
Zkusenosti s Auriskem
Ahoj, tak dnes sme byli na Morave, jak sem psal vcera. Vyjeli jsme rano v pul ctvrte, aby sme dorazili ke znamym vcas a domu se stihli vratit jeste za svetla. Rano, nez jsme vyjeli, tak sem samozrejme vynuloval vsechny pocitadla, aby sme hlavne videli prumernou spotrebu po cele ceste. Ctyri petiny cesty vede po dalnici, coz je vyhoda, oproti jezdeni pres vesnice. Kdyz shrnu cestu, tak me prekvapilo, kolik nehod je mozne na silnici videt, pritom vsechny, ktere sem dnes videl, byly uplne zbytecne a ve trech pripadech se jednalo o mikrospanek. Ted teda k ceste tam. Jelikoz sme si rekli, ze Auriska budeme pri zajizdeni setrit, tak se to moc nekonalo. Jak se najede na dalnici, tak neni mozne jet do 100 km/h, jak doporucuji vyrobci pri zabehu motoru. Jak sme najeli na dalnici, tak sme zacali postupne zvysovat rychlost, az sme skoncili na 160 lm/h. Prekvapila me ale spotreba, ktera se pri teto rychlosti pohybovalo okolo 6,3 - 6,5 l nafty na 100 km. Pred koupi Auriska jsme meli Citroena Xsaru 1,6 16V benzin. Byl to sice vyborny motor, ale jak se najelo na dalnici a jelo se okolo tech 160 km/h tak spotreba se pohybovala od 11 - 12 l benzinu na 100 km, coz je trochu moc. Protoze byla po ranuzaji celkem prazdna cesta, tak se dalo bez problemu jet i na silnicih 1. tridy od 120 do 140 km/h. Takze kdyz to shrnu, tak jizda do Roznova byla docela svizna. Auris ssi dle palubniho pocitace vyzadal na csestu tam 5,4 l nafty na 100 km. Jelikoz nasi znamy se tesili na Auriska, tak sme je museli svist par kilometru. Z auta byly nadseni. Z Roznova jsme vyrazili zhruba v pul jedne. Zpatky sme to vzali pres Sumperk k nasim dalsim znamym. Cesta se nam ale trochu prodrazila. Jelikoz sme nevedeli, ze na dalnici, po ktere sme jeli se vasto meri, tak sme si to rozjeli na 160 km/h. Ta rychlost me prijde uplne normalni. Jenze za mostem stal policajt s radarem a fotakem a hlasil rychlost kolegum, kteri staly pekne schovany za zatackou a vybirali to. Namerili nam 154 km/h. Nastesti to bylo jenom za 1000 Kc a dva body. Policista ale rikal, ze 1000 Kc je minimalni pokuta, jinak se to pohybuje okolo 3000 Kc. ASpon tze to dopadlo takhle. Me se ale zacala honit hlavou myslenka, jak vcas zjistit, ze zrovna meri rychlost. Jelikoz sem pres antetni a sat. techniku a zajimam se tak trochu o vysilacky, tak doslo, ze by se dalo pomoci vysilacky v pasmu CB, coz je vetsina vozidlovych radiostanic naladit kanal 19 a vcas zjistit, jestli policajti meri rychlost. To je ale plan do budoucna, jak na ne prijit. I tak nas to ale neodradilo pokracovat v rychlejsi jizde. Zpatky jsme se pohybovali s rychlosti v rozmezi 110 - 160 km/h. Prumerna spotreba se na zpatecni ceste ustalila na 6 l na 100 km,ale i tak me to prijde velmi priznive. Dale bych chtel rict, ze sem si myslel, ze cena nafty je v Praze nizsi, nez napr. v Usti. Jednu dobu tomu i byvalo. V Usti nad Labem stoji litr nafty 25,90 Kc. Po ceste sem ale nejlevnejsi litr nafty videl za 27,5 Kc, ale vetsinou se cena pohybovala okolo 28,5 Kc za litr. Jinak musim rict, ze co se tyce motoru, tak sme cela rodina prekvapena, protoze to co nam predvedla 1.4 D-4D v Aurisu, to nema chybu. Je videt, ze ten motor je fakt dokonaly. Hlavne to, ze neni problem zrychlovat a drzet rychlost do prudsiho kopce na petku. Predpokladali jsme, ze vykon 66 kw nebude nijak oslnujici, ale vykon plne dostacuje a motor si s Aurisem jenom hraje. Kdyz shrnu sve celkove zkusenosti s Aurisem, tak bych mu vytkl jednu technickou vec a to tu, ze ovladani palubniho pocitace mohlo byt lepe umisteno a to na konci ovladani steracu. Samozrejme, ze to neni nijak dulezite. Jeste bych chtel zminit jednu zajimavou vec a myslim, ze mozna si toho nekdo vsim. Mam namysli zajimavy tvar, ve kterem je umisten rychlomer a otackomer. Tot jsou asi vsechny me zazitky s Aurisem a z dnesni cesty. Jinak sem vlozil fotku naseho Auriska sem do sekce prvni zkusenosti. Jinak
Ahoj Tomáši. Dobrý članek, pěkně se to čte a zážitků na několik cest. Ta pokuta Tě nemusí mrzet, za ten zážitek to stálo a vidíš sám, že 160 není až taková rychlost při zajíždění Auriska. Jo a ta stříbrná je opravdu pěkná, taky jsem o ní uvažoval, ale nakonec vyhrála bleděmodrá, u nás je přestříbřeno.
Taky bych sem dal fotku svého Aurise, ale nějak se mi to nedaří poslat. Tak si Užívejte všichni svoje vozítka, já mám pracovní víkend, tak musím končit. Ale ozvu se 

-
- Člen Týmu
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Nikde se to moc nepíše, ale měli by jste si dát aspoň 2 měsíce od koupě auta pokoj s mytím. Lak není ještě úplně vytvrzený a můžete si ho škrábnout (vlastní zkušenost)!
Zajíždět by se mělo střídáním režimu jízdy, takže i na dálnici by se často měla střídat rychlost, aby se nedrželi otáčky motoru dlouho v jednom místě a často řadit.
Jinak gratuluji k výběru, odhadem tak za 5-6 let (až bude můj Yaris starší), tak uvažuji nad Aurisem.
Zajíždět by se mělo střídáním režimu jízdy, takže i na dálnici by se často měla střídat rychlost, aby se nedrželi otáčky motoru dlouho v jednom místě a často řadit.
Jinak gratuluji k výběru, odhadem tak za 5-6 let (až bude můj Yaris starší), tak uvažuji nad Aurisem.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
No mýt se může, ale jen čistou proudící vodou bez chemikálií a hlavně nepoužívat myčku, některé by mohly ten lak otlouct. Jinak lak je vypálen a vytvrzen při 200°C, takže tvrdost má, ale pozor se musí dát na bláto a kamínky, ty to hlavně poškrábou. Proto co nejvíce vody a splachovat. A děkujeme za upozornění, dobrý poznatek.