Tak po 10 letech toho má 12V baterie plné zuby. To je slušný výkon. Auto ještě zapne, ale ta rychlost tam není. Nevíte kolik teď chce servis za origo akumulátor? Bývalo to něco přes 5 tisíc. Jinak tedy Optima Yellow Top S-2.7J, jiná náhrada myslím není.
sy242 píše:Tak po 10 letech toho má 12V baterie plné zuby. To je slušný výkon. Auto ještě zapne, ale ta rychlost tam není. Nevíte kolik teď chce servis za origo akumulátor? Bývalo to něco přes 5 tisíc. Jinak tedy Optima Yellow Top S-2.7J, jiná náhrada myslím není.
sy242- zajímalo by mě jaký rozměr má ta baterie t.j. délku,šířku a výšku.Dále má-li kontakty japonské t.j. - pól průměr 11,1 a + pól průměr 12,7 mm a jestli se jedná o levou.Děkuji za odpověď
sy242- již nemusíte psát rozměry ani osazení a velikost kontaktů. Zjistil jsem,že se jedná opravdu o speciální výrobek japonské firmy YUASA a jen pro hybridní Priusy I a II.Současně jsem i zjistil,že stejná baterie je osazena v hybridním Aurisu.Dá se sehnat i ČR ovšem jen na objednání,cena neznámá a technologií je hodně vzdálená od náhrad, které zde někteří na fóru uvádějí. Navíc je na ní 5 let záruka. Já sám jsem ve svém PIII zjistil,že je tam osazena s větší kapacitou.Kvůli její špičkové technologii a větší záruce zřejmě jednoho dne též pořídím.
Ostatní priusáci III generace zajímalo by mě jak dlouho Vám vydržela v provozuschopném stavu tato startovací baterie.Začínám totiž devátý rok stáří a tak bych rád věděl kdy ji mám začít shánět. Děkuji všem za odpověď
Na Priusu III baterie odešla pět let po zakoupení auta (koupeno v USA). Koupil jsem VARTU a naprostá spokojenost. Cena myslím něco kolem dvanácti stovek.
slabostka- za baterii toy v technologii AGM není tak strašná cena. Dle uváděného typu se jedná o YUASA HJ-S34B20R a ta pokud se v ČR sežene tak stojí mezi 6-7 tis.Kč.Vzhledem k tomu,že se jedná absolutně o nejlepší technologii,kde se používá hlavně u aut hybridních + majících START-STOP s hlavním podílem náročných elektro uvnitř auta. U hybridů z této baterie je veškerá eletrika uvnitř vozu a dle vyjádření několika expertů ,kteří vědí hodně o hybridech je toto nejlepší volba.Ano oleje od Toyoty jsou předražené,ale ohledně destiček bych s Vámi se přel,že někdy jsou u nich podstatně lepší s větším kilometrovým nájezdem než, které se běžně od ostatních dodavatelů pořídí. Mám to vyzkoušené Na Corollu Verso jsem sháněl od toyoty, neboť byly vyrobené v Japonsku a dalo se na nich najezdit i víc jak 100 tis.km a evropské vydržely max.40-50 tis.km protože se dělají z měkčího materiálu.