Spotřeba na dalnici Auris combi 1,6
Re: Spotřeba na dalnici Auris combi 1,6
Zdravím vás,chtěl jsem se zeptat jestli se vám ukazuje na velkém displeji 7" spotřeba paliva,ukazuje mi to průměrnou rychlost,dojezd km k benzině a vpravo by to mělo ukazovat spotřebu ale mi to neukazuje nic je tam jenom L/km ale číslice nikde.Nevíte jestli se to nějak nastavuje a nebo to ukazovat nemá.
- Přílohy
-
- test-hybridu-hybridni-auto-toyota-auris-hybrid-touring-sports-2015-11m.JPG
- (54.62 KiB) Staženo 2617 x
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
Já bych řekl, že to je popisek k tomu sloupci pod tím.reniha píše:Zdravím vás,chtěl jsem se zeptat jestli se vám ukazuje na velkém displeji 7" spotřeba paliva,ukazuje mi to průměrnou rychlost,dojezd km k benzině a vpravo by to mělo ukazovat spotřebu ale mi to neukazuje nic je tam jenom L/km ale číslice nikde.Nevíte jestli se to nějak nastavuje a nebo to ukazovat nemá.

Ale člověk nikdy neví, raději napiš do servisu.

Toyota Auris Hybrid Touring Sports Executive TSS 2015
To je legenda k stĺpcovému grafu. Máš to lepšie, ja mám 10, 20, 30. Graf okamžitej spotreby.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Aha tak je to asi normální,děkuji vám
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
- JenniColky
- Řidič
Je to o přístupu. Nejezdím vždycky predpisove a za téměř 4 roky jsem platil 200Kč (2x100Kč)Kocúr píše:Ešte sme zabudli na nevyčísliteľnú položku - pokuty. To je ako s tým parkovaním. Niekto za 6 rokov nezaplatí nič, ja za posledné tri roky dokopy 140eur pokial dobre pamätám.![]()
Ale to už len na doplnenie, všetko sú to počty kus od kusu úplne odlišné - parkovné, garážovanie, umývanie, poistky, pokuty - niekomu to navýši o hodne prevádzkové náklady, niekomu zanedbateľne.
Povedzme môj strýko má 82 rokov a má swift 16 ročný, najazdené 36000km. Autom jazdí len raz ročne na Moravu za rodinou a sem tam keď niečo väčšie prenáša na záhradu. Ináč presuny rieši autobusmi, električkami, vlakmi - ako dôchodca to má za pár šupov, času má dobludu takže čakať niekte na spoj mu nerobí problém. Teraz prišiel k rozumu a rozmýšľa predať auto aj garáž a nevie pochopiť že tú káru predá s božou pomocou za 500eur i keď má len 36000km najazdené. Medzi nami, umyl ho možno 2x.

eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"
Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
Ty jsi básníkindet píše:Koupil se Auris, ale protože táta nechtěl ať mámě stoji venku nekrytý, tak na něj nechal postavit stáni. Kdy už stáni, tak na dvě auta. Stáni vypadalo hezky, ale něco tomu chybělo tak nechal předláždit zámkovou dlažbu v barvě podzimního listí u domu. Když už se dělala zámkovka , proč rovnou neudělat novou el. branu žárově zinkovanou a garážová vrata Lomax na druhé auto. Když už byla vrata a brána hotové, ty původní ploty u toho vypadali nepatřičně. Tak se předělali všechny ploty okolo celého domu. A že jich mají metrů a metrů. Ještě myslíš že je Taxi dražší?
Ale jak již jsem řekl, není na to když je máma spokojená, stará se o nás o všechny celý život, tak si to zaslouží.

Lepší příspěvek jsem tady na fóru ještě nečetl....
jak se říká-ze života, prostě mi to něco připomělo

- Liquidcz
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Do první servisky na spotřebu nekoukám a soustředím se spíš na dobré zajetí motoru.
Nepodtáčet, nejezdit dlouho ustálenou rychlostí, měnit tomu jízdní režimy, nechávat zahřát a teprve potom točit, využívat celé spektrum otáček.... 

Moje řeč. Přesně tak to má byt.Liquidcz píše:Do první servisky na spotřebu nekoukám a soustředím se spíš na dobré zajetí motoru.Nepodtáčet, nejezdit dlouho ustálenou rychlostí, měnit tomu jízdní režimy, nechávat zahřát a teprve potom točit, využívat celé spektrum otáček....
Tiež mam auris TS, ešte v zabehu, cca 5.000 km najazdenych, pri tachometrovych 140 (skutocnych 130), spotreba od 3100 otacok zacina rast k 7,5l.. priemer mam zatial okolo 7 litrov, mesto aj okresky aj dialnica, cim viac mesto tym vyssia, vyhovuje mu tak okolo 80-100 km/h, ale ako snazim sa o to co pisal Liquidcz.. a nepodtacat...
Toyota Auris TS 1.6 2015
reniha píše:Zdravím vás,chtěl jsem se zeptat jestli se vám ukazuje na velkém displeji 7" spotřeba paliva,ukazuje mi to průměrnou rychlost,dojezd km k benzině a vpravo by to mělo ukazovat spotřebu ale mi to neukazuje nic je tam jenom L/km ale číslice nikde.Nevíte jestli se to nějak nastavuje a nebo to ukazovat nemá.
snad jen jednotky kolmé osy grafu spotřeby?????

Mne to ukazuje rovnako na Aurise TS 1,2 Turbo vo vybave Active....
Auris 1,2 Turbo TS Active 3/2016
Kúpil som si stodvacátku..
Vitaj, košičan. Nevyrastal si ty na Kalvárii?
Máš to lepšie ako ja, stupnica 0,5,10,15l/100km. Ja mám 0,10,20,30l/100km, čo je velmi hrubý graf.
Máš to lepšie ako ja, stupnica 0,5,10,15l/100km. Ja mám 0,10,20,30l/100km, čo je velmi hrubý graf.
Ešte stále som na kalvarii.....S kým mám tú česť?
To čo natankuješ do nadrže je real všetko ostatné je orientačné ...
To čo natankuješ do nadrže je real všetko ostatné je orientačné ...
Orientačné áno, ale dá sa to aj presnejšie. V picasse som mal okamžitú spotrebu na desatinu litra. Viem že to nie je reál ale taknejak som mal z toho lepší pocit. Uznaj, že graf kde sa dá len od oka odhadnúť okamžitá spotreba plusmínus 2 litre, moc zmysel nemá.
Ja som tam býval cca 25 rokov v prvom paneláku od zastávky busu.
Ja som tam býval cca 25 rokov v prvom paneláku od zastávky busu.
Pravda. V praci mam VW a tam ukazuje aj priemerku aj okamžitu spotrebu čiselne...je to presnejšie aj jednoduchšie..
To ale nehovorím že som si zle vybral.. To ani nahodou...
To ale nehovorím že som si zle vybral.. To ani nahodou...