Pískajúce brzdy - Auris 2015
Re: Pískajúce brzdy - Auris 2015
Toyota servisy i toyota CZ maji k ruce jen menice dilu a tabulky co kdy menit...... Nemaji nikoho, kdo by mel zkusenost s tim, jak to udelat aby to nepiskalo.... Proto vsichni tvrdi, ze to je vlastnost...
Back in Czech.
No, co se pískání týká, problém je prý vyřešen a dávají se jiné destičky...Toť poslední info od člověka ze servisu... Za vším je údajně nutnost měnit složení kvůli ekologii... asi je Toyota jediný výrobce, co to dodržuje
mně nic nepíská, takže nic měnit nebudu....

Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Všude je to o lidech, jsou profici , dobří pracovnici, držáci (drží se koryta zuby nehty) a flákači.
Záleží na koho narazíš. Choď tam kde lidi zapláti a proto makají jak mají a neni jim to jedno.
Záleží na koho narazíš. Choď tam kde lidi zapláti a proto makají jak mají a neni jim to jedno.
AUR 10, OCT II, VER 13

Na Aurisu mě brzdy pískaly při najetí cca. 1000 - 2500km. Stačilo přibrzdit a přestaly. Stalo se to snad 10x. Od té doby, nyní najeto přes 18 000 km., se to už nestalo. Problém se sám vyřešil. Co mě vadí je rychlá koroze kotoučů, stačí stát půl den po jízdě v dešti a už rezaví.
Auris Touring Sports 1,6 Valvematic 6M/T, Active+Business+Comfort+Desing, 2014
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:04, celkem upraveno 1 x.
Nevím jak v sérii, ale druhovýroba děla tři úpravy kotoučů.
Bez úprav, levnější lakováni (vydrží max 2 roky) a kvalitnější a také si to většinou nechají zaplatit - uhlíkovani.
Bez úprav, levnější lakováni (vydrží max 2 roky) a kvalitnější a také si to většinou nechají zaplatit - uhlíkovani.
AUR 10, OCT II, VER 13

myslíš tím, že ti rezaví ta brzdná lesklá plocha?Vave píše:Na Aurisu mě brzdy pískaly při najetí cca. 1000 - 2500km. Stačilo přibrzdit a přestaly. Stalo se to snad 10x. Od té doby, nyní najeto přes 18 000 km., se to už nestalo. Problém se sám vyřešil. Co mě vadí je rychlá koroze kotoučů, stačí stát půl den po jízdě v dešti a už rezaví.
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Tak, záhada vyriešená. Brzdy nepískajú. Po 9 návštevách servisu, napísaní oficialnej sťažnosti Toyote, kontaktovaní a pokece s manažérom autorizovaného servisu.
Výsledok po mesiaci a pol - brzdy vraj začali pískať mojou vinou.
Prečo?
Vyjadrenie garančného technika Toyoty (nie servisu!):
Zatiahnutím ručnej brzdy v noci primrzli doštičky na kotúče. Ráno, po uvolnení ručnej brzdy sa z doštičiek urvalo a tie následne škrabali a poškodzovali kotúče.
Bolo mi teda Toyotou odporučené, aby som ručnú brzdu používal len a iba v absolutnej núdzi. Ak parkujem na kopci a prevod auto nezastaví, mám si kolesá podložiť kladkou.
Naozaj kvalitné doštičky. Stačí zatiahnuť ručnú brzdu vo vlhkosti alebo miernych mrazoch a brzdy sa zničia
Z návodu na použitie: http://i.imgur.com/dzhPAE2.jpg, pridám si do povinnej výbavy zopár šutrov na podloženie aurisky a jeden kmeň stromu, preistotu.
No a keď mi kladku niekto ukradne, budem čakať, že Toyota uhradí škodu na oboch vozidlách.
Čakám na oficiálne vyjadrenie Toyoty. V závislosti od jej (ne)vyjadrenia budem prípad medializovať a napíšem aj sem celý môj príbeh so servismi Toyoty a Toyotou samotnou.
Výsledok po mesiaci a pol - brzdy vraj začali pískať mojou vinou.
Prečo?
Vyjadrenie garančného technika Toyoty (nie servisu!):
Zatiahnutím ručnej brzdy v noci primrzli doštičky na kotúče. Ráno, po uvolnení ručnej brzdy sa z doštičiek urvalo a tie následne škrabali a poškodzovali kotúče.
Bolo mi teda Toyotou odporučené, aby som ručnú brzdu používal len a iba v absolutnej núdzi. Ak parkujem na kopci a prevod auto nezastaví, mám si kolesá podložiť kladkou.
Naozaj kvalitné doštičky. Stačí zatiahnuť ručnú brzdu vo vlhkosti alebo miernych mrazoch a brzdy sa zničia

Z návodu na použitie: http://i.imgur.com/dzhPAE2.jpg, pridám si do povinnej výbavy zopár šutrov na podloženie aurisky a jeden kmeň stromu, preistotu.
No a keď mi kladku niekto ukradne, budem čakať, že Toyota uhradí škodu na oboch vozidlách.

Čakám na oficiálne vyjadrenie Toyoty. V závislosti od jej (ne)vyjadrenia budem prípad medializovať a napíšem aj sem celý môj príbeh so servismi Toyoty a Toyotou samotnou.
Naposledy upravil(a) max007 dne pát 29.01.2016, 15:23, celkem upraveno 4 x.
- Rolling Dog
- Řidič
max007 : poprosim ta, ak je ten servis v SK, napis mi do sukrom. spravy v ktorom meste sa nachadza, aby som sa mu vedel vyhnut. dakujem.
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
Max 007: To co se stalo tobě sem mi kdysi stalo na Astře, tam to bylo pravděpodobně způsobeno tím že se nevracela se lanka od ruční brzdy.
Jinak už od mala jsem byl učený že nemám v zimě nechat zabrzděno ruční brzdou z důvodu zamrznutí.
Bohužel logika tam je, jen by člověk čekal že ty destičky v bubnech pro ruční brzdu vydrží víc.
Jinak už od mala jsem byl učený že nemám v zimě nechat zabrzděno ruční brzdou z důvodu zamrznutí.
Bohužel logika tam je, jen by člověk čekal že ty destičky v bubnech pro ruční brzdu vydrží víc.
AUR 10, OCT II, VER 13

max007: Kokos, to je neuveriteľné... To si snáď robíš srandu?!
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:03, celkem upraveno 1 x.
Tiež som pozeral keď mi to rozprával manažér servisu, že či si zo mňa robí srandu.Kocúr píše:max007: Kokos, to je neuveriteľné... To si snáď robíš srandu?!
Napísal som ďalší mail Toyote, dal som im 5 pracovných dní na odpoveď.
Potom, ak nenavrhnú rozumné riešenie, prípad medializujem, spolu s foto a video materiálom.
Ještě se tě zeptám jezdíš v zimě na elektronech?
AUR 10, OCT II, VER 13

Nie, v zime mam plecháče.indet píše:Ještě se tě zeptám jezdíš v zimě na elektronech?