CVT prevodovka

vše ohledně modelové řady Prius
aczasa
Věčnej rejpal

Re: CVT prevodovka

Příspěvek od aczasa »

Ono... ruzne AT to take maji ruzne... Ale stejne jako u manualu ani v kopci neparkuji s rucni brzdou, tak ani u AT nepouzivam tuto ficuru. Nema totiz valny smysl......
Back in Czech.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

„To neděláš dobře, Jaromíre...” :mrgreen: Nepopíšu to technicky, ale prej u těch automatů je nějakej "čudlík" a ten trpí, tudíž ta brzda je prej dobrá (dle servisáka na AT)...U DSGečka na to švagra vyloženě upozorňovali (že to hulí mu teda neřekli :? :D ). Ale nevím, školy nemám :) Každopádně to u kilíčka dělat budu, páč ty tři tuny jsou těžký... :)
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

prej a kdovico.... nejsem si jist jak to netechnicky vysvetlit, ale s AT prevodovkami jezdim od svych 12-ti let.. :-) A to uz nejaky patek bude a az na nejvice nespolehlive prevodovky Dodge, Chrysler a chevy, se mi zadnou nepodarilo znicit... :-) A to jsem u zadne z nich nepouzival parkovaci brzdu.. :-)
Back in Czech.
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

aczasa píše:Ono hlavne je dulezite zjistit co ta parkovaci brzda dela.... :-) One jen dostane "zub" retezu na misto a tam ho zafixuje..... Jako kdyz date klacek do kola.... Takze zamrznout "nemuze"..... Jeji pouziti jsem u sebe diagnostikoval asi jen jednou, kdyz jsem to chtel zkusit co to dela.... nic moc... takze nepouzivam...
Hledal jsem odpovědi na anglicky psaných fórech, zda parkovací brzdu ano nebo ne. Odpověď jsem se nedověděl, protože se tam dohadují jako my tady. :D Ale narazil jsem opakovaně na radu nepoužívat to v mrazu, protože můžou brzdy přimrznout. Jsou tam i rady, jak udržovat brzdu v provozu (občas používat, aby lanko k zadním kolům nezarezlo v bowdenu ... tak nevím, co ta brzda vlastně brzdí. :D :D :D
Miluju to ticho na křižovatce.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

u klasického automatu ručnú používam vždy hlavne v kopci - odľahčí to ten kolík v prevodovke, už sa totiž stalo že ten tlak na kolík čo vznikne pri státi mimo roviny spôsobil že nebolo možné preradiť z P inam...
Na aurise robím to isté, či treba neviem, zatiaľ - zatiaľ mi ručná nikdy na žiadnom aute neprimrzla. Skôr myslím že ak sa nepoužíva vôbec je to horšie.
a čo sa týka toho preraďovania na semaforoch a tak - predpokladám že v tej prevodovke nieje žiadna mechatronika teda žiadne solenoidy takže to preradovanie tomu systému neurobí nič, beztak je to absolútne blbuvzorné.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Neni ale to je jina debata.. :-))))) Nezapomen si predstavit co tam teda dela pritlacak a lamela... Ac tedy to uz primo s prevodovkou nesouvisi... Stejne se to muze pokazit.... Cim mene "akci" tim vice prevodovka vydrzi...
Back in Czech.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

ja si myslím že tam nie je žiadna lamela....žiaden menič... a že je to obyčajný planetový prevod kde sa nemá čo pokaziť... to čo a ako sa tam spája rozpája je vec elektronická bez mechanických zmien
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Musim te zklamat. Stale je to ke klikove hrideli pripojeno spojkovou lamelou a pritlacnym talirem.....
Back in Czech.
rezance
Člen Týmu

Příspěvek od rezance »

mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

to ale není převodovka Priusu, to je běžná CVT převodovka. v Priusu, resp. obecně v HSD soustavě je jednoduché planetové soukolí a je jen jedno, tzn. neřadí se tam žádné stupně, ale celý přenos točivého momentu je zajištěný jediným stálým převodem.
Zeman není můj prezident
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

Naposledy upravil(a) ježek2 dne stř 28.10.2015, 15:35, celkem upraveno 2 x.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Aaaano a to nepopsane mezi motorem a prevodovkou je lamela a pritlacak....
Back in Czech.
rezance
Člen Týmu

Příspěvek od rezance »

som myslel ze medzi ecvt a cvt nieje az taky rozdiel...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Uh..... to asi bude tim, ze jsi nevedel co tam to e znamena, ze? :-))))
Back in Czech.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

rezance píše:som myslel ze medzi ecvt a cvt nieje az taky rozdiel...
On je zcela zásadní - už jsem to tu zmiňoval dříve, Toyota tu svou převodovku nazývá e-cvt, ale je to zavádějící název. Podle mne ten název resp. to přirovnání k cvt zvolili proto, že to má podobnou charakteristiku na výstupu, ale konstrukčně je to jinak.
Zeman není můj prezident
Odpovědět

Zpět na „Prius“