worldwillbegreen píše:Ahoj, tak jsem dnes absolvoval zkušební jízdu v trojce. Vůz po fl, 2012, najeto něco přes 80 000km (prej), navigace, bohatá výbava, až na manuální posunování sedačky řidiče
Do auta jsem se zamiloval i přes některá negativa.
Taková minirecenze:
Prodejce auto nastartoval, a sjel z rampy. Hned běžel motor, měli úplně vycucaný baterky. Než jsem auto prolezl a seštěloval si zrcátka a sedačku, byly už 4čárky a motor nějakou chvíli už byl vypnutý. Plyn šel docela ztuha na 2roky starý auto a na to že tam jde hodně o citlivou nohu na plynu.
Odjezd z bazaru na elektro přes koleje - asi do 30km/h, pak se zapnul motor ikdyž jsem se snažil plynule. Zezačátku se občas při 55km/h zapnul motor, možná kvůli zimě venku. Ale většinou se 50 udrželo na elektro. Křižovatka jízda vpravo trošku jsem přidal plyn v zatáčce a z 43 na 51 to zapnulo motor. To jsem se dost divil. 50-70 na plnej kotel je otázka cca 3vteřin - paráda!. 50-97 trvalo už docela dlouho ale slušný. Napojil jsem se na čtyřproudovku a z připojovacího pruhu z 30 na 105km/h na plnej paráda, moc hezký. Sice žádný zatlačení do sedačky, ale good. Kilo se dá na elektriku v pohodě udržet - asi už byl motor i teplej za tu dobu, tak se nezapínal.
Na Béčko to brzdí jako kráva, to jsem čuměl jak puk

Nožní parkovací brzda na pikaču, musel jsem jí hledat.
Zaskočilo mě když jsem jel plynule 50 že podle sklonu vozovky v tom mírně cuklo jak to přeřadilo. Ale asi to bylo znát jen ve volantu. Kufr překvapivě malej oproti tomu jak se zdál na fotkách.
Ovládání na volantu supr. HUD displej zbytečnost, když máš tacho nahoře palubky. Interiér na pohled moc hezkej
Místa všude hafo, i v druhý řadě. Ticho na křižovatce krásný. Zvuk motoru na plnej plyn divnej
Ujel jsem 14km a na to že jsem tomu nakládal, tak průměr 6l/100km.
Auto podle mě stočený, protože na 80tis. km mi příde že by neměl být takhle odřenej volič převodovky.
Zážitek moc fajn, škoda že se v blízkosti neprojedu ve dvojce, abych viděl rozdíl v motoru.
Mimochodem, kde má dvojkovej Prius elektrickou zásuvku třeba na přenosnou navigaci atd. ?