spotřeba III.gen
-
- Řidič
Re: spotřeba III.gen
caute chlapci,priusa ešte nemám,ale na peugeote406 mám pri predpíswnom tlaku tiež zjazdemé okraje pneu.moja teoria je že tie kraje sa derú najviac keď beriem ostrú zákrutu,u mňa hlavne v ostrej pred domom,ktorú musím zobrať´(plný pravý)a na brzdy.keď som ich fúkol viac tak som za rok zodral stred pneu.takže výmena pneu tak či tak 

teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
Na predchozim aute jsem mel 205/55R16,foukal jsem na 2,5(dle nekoho az moc)a na letnich se mi sjizdeli okraje taky.Zimni vzdy pekne rovnomerne.Moje teorie je takova:v zime je skoro porad mokro,obcas dokonce nejaky ten bily sajrajt a clovek jezdi v klidu,ale v lete preci jen ty zatacky na suchu svadeji k tomu poradne je riznout.Proto ty ojete okraje gum.Mechanici v pneuservisu s touto teorii vcelku souhlasi.
Prius III 2014,výbava Prius,černá hvězdná
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
Nevím jestli stoho někdy vyrostu,ale všichni kdo za mnou jezdí jsou názoru,že prius nejede a nesedí v zatáčkách.Někdy mě to chytne a" řežu "zatáčky skoro jako s cecilkou.Rozdíl tří metráků je ale kurev....znát.Potom můžu foukat pneu jak chcu,tak stejě kraje víc sedřu.Je to hodně o tom jak se jezdí zatáčky.Tankoval jsem další plné a rozdí mezi PP a najetým počtem Km je 0.1-0.15 L na 100 Km.
Po nahození 215-50 R17 počítám,že se to srovná skoro přesně.Pokud mě nevyhodí s TK kvůli předním pneu,tak to budu vědět až příští letní sezonu.
Nemáte někdo nahozené 215-50 R17 ?
Po nahození 215-50 R17 počítám,že se to srovná skoro přesně.Pokud mě nevyhodí s TK kvůli předním pneu,tak to budu vědět až příští letní sezonu.
Nemáte někdo nahozené 215-50 R17 ?
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
včera konečně trochu "delší"trasa,letiště mošnov

Real niekde medzi 3.8 - 3.9 ale aj tak dobrá spotreba. Inak na tej trase by som čakal priemernú rýchlosť 60-70 km/h. Aspoň mne to teda tak vyšlo po 1300km na českých okreskách.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
trasa zlín slavičín 2krát semafory oprava cesty a do nového jičína jeto samá obec+někdo,který za sebou drží kolonu při 70
co se týká ukazatele paliva,tak nejvěčí rozdíl za posledních 10 tankování jsem měl 0,25L na sto,ale fak je ten,že tankuju cca 750-800 km
co se týká ukazatele paliva,tak nejvěčí rozdíl za posledních 10 tankování jsem měl 0,25L na sto,ale fak je ten,že tankuju cca 750-800 km
Tak to máš spoko. Mne palubák lieta od 0,25 - 0,5 l/100km. 90% trás mám do 8 km. Možno je to tým...
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
Mám nahozené 215/50 r17 .
Jezdím delší trasy a dost po dálnici.Po cca 2500 km mám změřenou průměrnou spotřebu 5l,ale s rychlostním průměrem cca 80 km.Rozhodně nejezdím na spotřebu a sem tam jej pořádně protáhnu.
Proti rozměru co jsem měl(205/50 r16) ukazule rycloměr cca o 3 km méně než je rychlost podle GPS.Maximálka 190 dle GPS a tachometr 194.Při 130 tacho je dle GPS 127.To samé v obci 53 tach. a GPS 50.Ujetá vzdálenost je - cca 4% 208km GPS a na počitadle 200km.P.P. ukazuje pořád o dvě deci menší spotřebu než která je podle dotankovaného benzínu,ale po přepočtu ujeté skutečné vzdálenosti ukazuje P.P. přesně.Jízdní rozdíl ve věčím rozměru pneu je v kvalitě jízdy,ale auto je o něco méně živé.
Jezdím delší trasy a dost po dálnici.Po cca 2500 km mám změřenou průměrnou spotřebu 5l,ale s rychlostním průměrem cca 80 km.Rozhodně nejezdím na spotřebu a sem tam jej pořádně protáhnu.
Proti rozměru co jsem měl(205/50 r16) ukazule rycloměr cca o 3 km méně než je rychlost podle GPS.Maximálka 190 dle GPS a tachometr 194.Při 130 tacho je dle GPS 127.To samé v obci 53 tach. a GPS 50.Ujetá vzdálenost je - cca 4% 208km GPS a na počitadle 200km.P.P. ukazuje pořád o dvě deci menší spotřebu než která je podle dotankovaného benzínu,ale po přepočtu ujeté skutečné vzdálenosti ukazuje P.P. přesně.Jízdní rozdíl ve věčím rozměru pneu je v kvalitě jízdy,ale auto je o něco méně živé.
- centor
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Proč je to auto na 17" méně živé? Jen mi vrtá hlavou, čím to fyzikálně může být... Větší odpor/tření?
centor: na 17" bude např ve srovnáním s 16" méně živé z důvodu větší hmotnosti kola - většinu váhy tvoří samotný disk. A jedná se o váhu, kterou auto musí při každé akceleraci roztáčet. U málo výkonných aut je např. přechod z 15 na 17 citelně znatelný. Navíc pokud Pavel nezachoval výsledný vnější obvod, je pak těžší i samotná pneu. A takové auto bude samozřejmě i trochu více užrané:)
Prius II 2008
Paka? urcite ne. Neb obvod je-li shodny (v ramci chyby mereni), tak paka je stejna. Takze spise moment hybnosti ci setrvacnost. Treni a vse ostatni je nutne ale abstrahovat a polozit za shodne mezi temi koly (ac nekdy uplne shodne nejsou).
Back in Czech.
Ono to s tou pákou není zase tak jednoznačné. Je nutné si uvědomit, že průměr těch kol, jako celků, je +/- stejný (nějaké milimetry rozdílu se jistě najdou), ale to kolo není pevné a při jízdě se deformuje. Kolo je složené ze dvou částí - ráfek a pneumatika a každá má jiné mechanické vlastnosti a právě zde jest "sabáka zarytá" - pokud je větší ráfek, je nižší bok pneumatiky a tudíž ten celek je méně pružnější, než pokud je tomu naopak. A právě tento rozdíl má vliv na výslednou spotřebu, sice v řádech setinek až desetinek litru, ale má. Fyzika je pouze jedna.aczasa píše:Paka? urcite ne. Neb obvod je-li shodny (v ramci chyby mereni), tak paka je stejna. Takze spise moment hybnosti ci setrvacnost. Treni a vse ostatni je nutne ale abstrahovat a polozit za shodne mezi temi koly (ac nekdy uplne shodne nejsou).
Zeman není můj prezident
Neni, protoze muze mit uplne jine vlastnosti behounu..
Takze tvou teorii bych nikdy nemohl dosahnout nizsi spotreby u vetsiho rafku, ale ja mohu, pokud se omezim jen na toto.... Vem si to tak, ze loukot jakozto pryz na klacku bude lepsi na spotrebu nez valit nafukovaci balon...
Takze si to s tou fyzikou zas tak nezlehcuj.

Back in Czech.