spotřeba III.gen

vše ohledně modelové řady Prius
lajdak.miki
Řidič

Re: spotřeba III.gen

Příspěvek od lajdak.miki »

caute chlapci,priusa ešte nemám,ale na peugeote406 mám pri predpíswnom tlaku tiež zjazdemé okraje pneu.moja teoria je že tie kraje sa derú najviac keď beriem ostrú zákrutu,u mňa hlavne v ostrej pred domom,ktorú musím zobrať´(plný pravý)a na brzdy.keď som ich fúkol viac tak som za rok zodral stred pneu.takže výmena pneu tak či tak :mad:
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
gold1
Člen Týmu

Příspěvek od gold1 »

Na predchozim aute jsem mel 205/55R16,foukal jsem na 2,5(dle nekoho az moc)a na letnich se mi sjizdeli okraje taky.Zimni vzdy pekne rovnomerne.Moje teorie je takova:v zime je skoro porad mokro,obcas dokonce nejaky ten bily sajrajt a clovek jezdi v klidu,ale v lete preci jen ty zatacky na suchu svadeji k tomu poradne je riznout.Proto ty ojete okraje gum.Mechanici v pneuservisu s touto teorii vcelku souhlasi.
Prius III 2014,výbava Prius,černá hvězdná
Pavel Liška
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavel Liška »

Nevím jestli stoho někdy vyrostu,ale všichni kdo za mnou jezdí jsou názoru,že prius nejede a nesedí v zatáčkách.Někdy mě to chytne a" řežu "zatáčky skoro jako s cecilkou.Rozdíl tří metráků je ale kurev....znát.Potom můžu foukat pneu jak chcu,tak stejě kraje víc sedřu.Je to hodně o tom jak se jezdí zatáčky.Tankoval jsem další plné a rozdí mezi PP a najetým počtem Km je 0.1-0.15 L na 100 Km.
Po nahození 215-50 R17 počítám,že se to srovná skoro přesně.Pokud mě nevyhodí s TK kvůli předním pneu,tak to budu vědět až příští letní sezonu.
Nemáte někdo nahozené 215-50 R17 ?
Samajel
Člen Týmu

Příspěvek od Samajel »

| Avensis | T25 | wagon | 2.0 | VVTi | 108 kW |
Obrázek
Pavel Liška
Věčnej rejpal

včera konečně trochu "delší"trasa,letiště mošnov
Obrázek
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Real niekde medzi 3.8 - 3.9 ale aj tak dobrá spotreba. Inak na tej trase by som čakal priemernú rýchlosť 60-70 km/h. Aspoň mne to teda tak vyšlo po 1300km na českých okreskách.
Prius 2012
Obrázek
Pavel Liška
Věčnej rejpal

trasa zlín slavičín 2krát semafory oprava cesty a do nového jičína jeto samá obec+někdo,který za sebou drží kolonu při 70
co se týká ukazatele paliva,tak nejvěčí rozdíl za posledních 10 tankování jsem měl 0,25L na sto,ale fak je ten,že tankuju cca 750-800 km
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Tak to máš spoko. Mne palubák lieta od 0,25 - 0,5 l/100km. 90% trás mám do 8 km. Možno je to tým...
Prius 2012
Obrázek
Pavel Liška
Věčnej rejpal

Mám nahozené 215/50 r17 .
Jezdím delší trasy a dost po dálnici.Po cca 2500 km mám změřenou průměrnou spotřebu 5l,ale s rychlostním průměrem cca 80 km.Rozhodně nejezdím na spotřebu a sem tam jej pořádně protáhnu.
Proti rozměru co jsem měl(205/50 r16) ukazule rycloměr cca o 3 km méně než je rychlost podle GPS.Maximálka 190 dle GPS a tachometr 194.Při 130 tacho je dle GPS 127.To samé v obci 53 tach. a GPS 50.Ujetá vzdálenost je - cca 4% 208km GPS a na počitadle 200km.P.P. ukazuje pořád o dvě deci menší spotřebu než která je podle dotankovaného benzínu,ale po přepočtu ujeté skutečné vzdálenosti ukazuje P.P. přesně.Jízdní rozdíl ve věčím rozměru pneu je v kvalitě jízdy,ale auto je o něco méně živé.
centor
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od centor »

Proč je to auto na 17" méně živé? Jen mi vrtá hlavou, čím to fyzikálně může být... Větší odpor/tření?
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

centor: na 17" bude např ve srovnáním s 16" méně živé z důvodu větší hmotnosti kola - většinu váhy tvoří samotný disk. A jedná se o váhu, kterou auto musí při každé akceleraci roztáčet. U málo výkonných aut je např. přechod z 15 na 17 citelně znatelný. Navíc pokud Pavel nezachoval výsledný vnější obvod, je pak těžší i samotná pneu. A takové auto bude samozřejmě i trochu více užrané:)
Prius II 2008
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

Jestli ona tam nebude hrát roli mrcha páka.
Prius II 2007
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Paka? urcite ne. Neb obvod je-li shodny (v ramci chyby mereni), tak paka je stejna. Takze spise moment hybnosti ci setrvacnost. Treni a vse ostatni je nutne ale abstrahovat a polozit za shodne mezi temi koly (ac nekdy uplne shodne nejsou).
Back in Czech.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

aczasa píše:Paka? urcite ne. Neb obvod je-li shodny (v ramci chyby mereni), tak paka je stejna. Takze spise moment hybnosti ci setrvacnost. Treni a vse ostatni je nutne ale abstrahovat a polozit za shodne mezi temi koly (ac nekdy uplne shodne nejsou).
Ono to s tou pákou není zase tak jednoznačné. Je nutné si uvědomit, že průměr těch kol, jako celků, je +/- stejný (nějaké milimetry rozdílu se jistě najdou), ale to kolo není pevné a při jízdě se deformuje. Kolo je složené ze dvou částí - ráfek a pneumatika a každá má jiné mechanické vlastnosti a právě zde jest "sabáka zarytá" - pokud je větší ráfek, je nižší bok pneumatiky a tudíž ten celek je méně pružnější, než pokud je tomu naopak. A právě tento rozdíl má vliv na výslednou spotřebu, sice v řádech setinek až desetinek litru, ale má. Fyzika je pouze jedna.
Zeman není můj prezident
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Neni, protoze muze mit uplne jine vlastnosti behounu.. :-) Takze tvou teorii bych nikdy nemohl dosahnout nizsi spotreby u vetsiho rafku, ale ja mohu, pokud se omezim jen na toto.... Vem si to tak, ze loukot jakozto pryz na klacku bude lepsi na spotrebu nez valit nafukovaci balon... :-) Takze si to s tou fyzikou zas tak nezlehcuj.
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Prius“