signalizace kontrolky TRC off, VSC, motoru
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ze vas to porad bavi, chvalit tady benzin do nebes a hanet naftaka. Mel jsem benzin, ted mam naftu a nemuzu si stezovat ani na jedno. Kazde ma sve vyhody a kazde ma sve nevyhody. Problemy maji oba, vse zalezi na majiteli. Kdyz se podivate srz jakoukoli znacku, vsude se problemy at uz naftovych nebo benzinovych. Uz mi to prijde dost trapne, jak se tu neustale nekdo uspokojuje nad chvalou benzinu.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Auto je firemni, ale 99% jizd je soukromych. Zadruhe - spotreba je pri tomhle najezdu sakra znat. Zatreti - s naftou se proste jezdi prijemne, v malych otackach atd. Avensis je moje druhe naftove auto a k benzinu uz se nevratim, sorry;)CommonUser píše:AWE - citas poriadne ? To je pri cene paliva 2 Euro a rozdiele 2 litre. Dodnes liter tolko nestoji, takze sa to natahuje. Rozdiel v spotrebe je tiez mensi. A sukromne je pre mna 150 tkm dost dlha doba. Ty najazdis sukromne viac ? Tak potom ano, nie je o com. Nerataj tam sluzobne jazdy, co odpisujes ...
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

tak ja se priznam ze bych se klidne a rad vratil k benzinovemu motoru.... ale odpovidajiciho objemu a poctu valcu k velikosti a hlavne hmotnosti auta...
jinymi slovy, 6 hrnku a slusnej objem 2.5 nebo 3.0 atd..
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Jenze to proste neexistuje a uz asi nebude...KarlosCZ píše:tak ja se priznam ze bych se klidne a rad vratil k benzinovemu motoru.... ale odpovidajiciho objemu a poctu valcu k velikosti a hlavne hmotnosti auta...

no, co mam vedomosti (a aj skusenosti, jazdil som 3 roky s V6 od PSA), tak 6 hrnky mainstreamovych znaciek ako opel, ford, citroen a pod nie su vykonom nic vynimocne a spotreba je velmi vysoka.
jedini, kto robia naozaj dobre viacvalcove benzinove motory su bmw a mercedes. BMW uz ale iba s turbom, co tiez nieje prave orechove.
jedini, kto robia naozaj dobre viacvalcove benzinove motory su bmw a mercedes. BMW uz ale iba s turbom, co tiez nieje prave orechove.

- CommonUser
- Věčnej rejpal
To mas tolko km sukromnych ??? Ufff, tak to jo ... velmi to nechapem, ale tu ide asi o to, ako osrat system ... preco nie.awe_cz píše:Auto je firemni, ale 99% jizd je soukromych. Zadruhe - spotreba je pri tomhle najezdu sakra znat. Zatreti - s naftou se proste jezdi prijemne, v malych otackach atd. Avensis je moje druhe naftove auto a k benzinu uz se nevratim, sorry;)
Nizke otacky ? Myslis od 2000, lebo 2,2 D4D 100kW je pod 2000 vacsia zdochlina ako moja 1,8. Potom taha ako vol do 3500 a zasa silny prepad.
Sorry TTT, ale 2,2 CDTi od Hondy je kurva je lepsi motor. Alebo potom 320 CDI, ale spotreba hlavne v meste je neskutocna.
Ja som presiel k TTT (benzin) kvoli spolahlivosti a nakladom. Ak to tak nebude, tak Dewamata Toyota.
Ja ta k benzinu netaham, kazdeho volba. Ale ak niekto tvrdi, ze diesel od TTT nema ziadne problemy, tak

Taky 350 CGI je podla mna slusny benzin, co je schopny jazdit aj ekonomicky (len ta zabita cena).
Hore si najde odpoved aj matus69 na margo myslienky roka o TDI PD ...

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Jezdim mezi 2-3tis. Dalsi auto bude Subaru, Toyota se vysrala na manual u 130kW verze, takze moje dalsi auto holt bude od nekoho jinyho;))CommonUser píše:Nizke otacky ? Myslis od 2000, lebo 2,2 D4D 100kW je pod 2000 vacsia zdochlina ako moja 1,8. Potom taha ako vol do 3500 a zasa silny prepad.awe_cz píše:Auto je firemni, ale 99% jizd je soukromych. Zadruhe - spotreba je pri tomhle najezdu sakra znat. Zatreti - s naftou se proste jezdi prijemne, v malych otackach atd. Avensis je moje druhe naftove auto a k benzinu uz se nevratim, sorry;)

Zdravím páni,
Mám podobný problém ako je v názve tohto vlákna, včera mi začali svietiť kontrolky TRC OFF, VSC a kontrolka motora ani po cca 20 minútovej jazde do práce to nezhaslo a ked som išiel z práce tak svietili tiež. Viete poradiť čo by to mohlo byť? filter pevných častíč v čudu ako sa tu píše? Dá sa s tým jazdiť? chystám sa na diagnostiku.
Ďakujem za rady
Mám podobný problém ako je v názve tohto vlákna, včera mi začali svietiť kontrolky TRC OFF, VSC a kontrolka motora ani po cca 20 minútovej jazde do práce to nezhaslo a ked som išiel z práce tak svietili tiež. Viete poradiť čo by to mohlo byť? filter pevných častíč v čudu ako sa tu píše? Dá sa s tým jazdiť? chystám sa na diagnostiku.
Ďakujem za rady
Pisal som do sekcie corolly, aj ked mam Avensisa D-CAT. Tento problem mam taktiez. Samozrejme, toyota servis diagnostika - P2002, katalyzator.
Regeneracie som maval, aj ked v poslednom case dost casto. V toyote priznali, ze je tam problem, trubicky, pred a za katalyzatorom, kde sa zistuje rozdiel tlaku (ci sa ma alebo nema spustat regeneracia) boli uplne upchate. Preto chyba na palubovke. Trubicky vycistili, ale pre istotu chcu robit aj viac. Zajtra budem s autom v servise, kde planuju zobrat z Bratislavy do Senca a spat po dialnici a nechat riadene vypalovat filter so slovami technika az do cervena. Ak by ani to nepmohlo, tak vymena filtra. Ked som sa spytal kolko by to stalo, tak pozrel podla VIN, ze by ma novy stal len 560 eur bez dane, pricom na 2005 rocnik stal 1300 bez dane (pracu neratam).
Od diagnostiky a vycistenia tych trubiciek sa to nerozsviecuje - utorok. V piatok som siel po dialnici tempomatom na 110 pri zaradenej trojke a 4000 rpm. +- kazdych 30 sekund sa na chvilocku spustila regeneracia (niekedy dlhsie niekedy len prdnutie z vyfuku). Kedze ma obehlo mnozstvo aut, tie pohlady vodicov ci pasazierov v tych autach boli fakt uzasne. Ten dym bol teda fakt uzasny. Chcel by som byt pri tom vypalovani zajtra, ked pojdu zo servisu, natocit to a najma tie pohlady inych
Regeneracie som maval, aj ked v poslednom case dost casto. V toyote priznali, ze je tam problem, trubicky, pred a za katalyzatorom, kde sa zistuje rozdiel tlaku (ci sa ma alebo nema spustat regeneracia) boli uplne upchate. Preto chyba na palubovke. Trubicky vycistili, ale pre istotu chcu robit aj viac. Zajtra budem s autom v servise, kde planuju zobrat z Bratislavy do Senca a spat po dialnici a nechat riadene vypalovat filter so slovami technika az do cervena. Ak by ani to nepmohlo, tak vymena filtra. Ked som sa spytal kolko by to stalo, tak pozrel podla VIN, ze by ma novy stal len 560 eur bez dane, pricom na 2005 rocnik stal 1300 bez dane (pracu neratam).
Od diagnostiky a vycistenia tych trubiciek sa to nerozsviecuje - utorok. V piatok som siel po dialnici tempomatom na 110 pri zaradenej trojke a 4000 rpm. +- kazdych 30 sekund sa na chvilocku spustila regeneracia (niekedy dlhsie niekedy len prdnutie z vyfuku). Kedze ma obehlo mnozstvo aut, tie pohlady vodicov ci pasazierov v tych autach boli fakt uzasne. Ten dym bol teda fakt uzasny. Chcel by som byt pri tom vypalovani zajtra, ked pojdu zo servisu, natocit to a najma tie pohlady inych

Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Ahoj, vedel by si sem dať fotku ktoré trubky Ti prečistili? A ako Ti ich čistili iba tlakom vzduchu alebo s niečím špeciálnym?Maghreb píše:Pisal som do sekcie corolly, aj ked mam Avensisa D-CAT. Tento problem mam taktiez. Samozrejme, toyota servis diagnostika - P2002, katalyzator.
Zial nepoviem. Bol som v autogrande v Bratislave a za 30 minut som uz siel prec s tym, ze na obrazovke som pozeral ako styria technici stali okolo mojho auta. Vyzeralo to, ako keby bezradne na to pozerali, ale po ich zakroku to uz bolo lepsie. Mozem skusit pohladat na webe, ale co som cital napriklad u nemcov, tak tie trubicky boli od zaciatku problemom a v urcitom momente ich menili za sirsie.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty