vyhrievanie sedadiel

vše ohledně modelové řady Avensis
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Dotazy pro waterford26:

- je to stejné jako tady, tedy že "při zapnutí to vyhřívá do přednastavené teploty, a při překročení této teploty termostat přeruší vyhřívání a znova zapne až po klesnutí pod hraniční teplotu"?

- proč jsi kupoval toto vyhřívání zrovna od tohoto prodejce, na ebay.de je jich mnoho.

- máš to zapnuté i při jízdě, pokud ano, jak dlouho? Zajímá mě to i z důvodu spotřeby - vliv na baterku.

díky :)
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
waterford26
Manager Týmu

Příspěvek od waterford26 »

bre ranko ;)
urcite budes spoko ;)
Avensis T25, r.v. 4/2003, 1,8 VVT-i (129hp), sedan.
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost ;)
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

waterford26 píše:bre ranko ;)
urcite budes spoko ;)
???...
stani.1blog.cz
waterford26
Manager Týmu

aha.. som si nevsimol posledny prispevok..len predposledny :D
odpoved na prvu otazku: ..neviem ako to funguje, ale ked som to mal v mondeu zle zapojene(na 12V aj bez zapnuteho klucika) a nechal som to omylom zapnute asi 3 hodiny, tak som nasiel sedacky sice teple ale nic nezhorelo ani sa nic nepokazilo..cize asi to ma nejaky termostat lebo inak by uz auto bolo v plamenoch :D . V kazdom pripade to ma svoju poistku v kabelazi.
druha otazka: ..kupoval som od toho predajcu lebo ma dobry feedback a cenovo ma to vyslo s postovnym do Irska najlacnejsie.
Mam to aj pri jazde asi tak 2-3 minuty.. potom uz je to vacsinou zbytocne, kedze potah a sedacka su vyhriate. Vplyv na baterku to ma uplne zanedbatelny.. tu ti dobija predsa alternator a pokial mas spravnu baterku a dobry altik tak vplyv nemusis riesit. Baterka a altik urcene vyrobcom musia zvladnut situacie kde zapnes komplet vsetky svetla, audio plus obe zasuvky na 12V a este maju rezervu takze tohto sa neboj.
MadButcher
Navigátor

Příspěvek od MadButcher »

Mam ten samy Keetek, montovany predminuly tyden, funguje presne jak jsi se ptal - nahreje, pri prekroceni teploty vypne, pri poklesu pozdeji zase zapne.

Ty dve teploty jsou fajn - na vyssi to topi temer okamzite coz se hodi pri nastoupeni zvenku do studeneho auta, na nizsi teplotu je to citit podstatne pozdeji ale zase je to pak prijemne nechat zapnute delsi dobu.

Pozor pri nakupu - kluci s tim meli pri montazi dost problem - prvni sada nefungovala vubec, s druhou byl take nejaky problem.
Avensis T25 2.0 D4 VVTi, sedan, 11/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

MadButcher píše:Mam ten samy Keetek, montovany predminuly tyden, funguje presne jak jsi se ptal - nahreje, pri prekroceni teploty vypne, pri poklesu pozdeji zase zapne.

Ty dve teploty jsou fajn - na vyssi to topi temer okamzite coz se hodi pri nastoupeni zvenku do studeneho auta, na nizsi teplotu je to citit podstatne pozdeji ale zase je to pak prijemne nechat zapnute delsi dobu.

Pozor pri nakupu - kluci s tim meli pri montazi dost problem - prvni sada nefungovala vubec, s druhou byl take nejaky problem.
Jasně, ale já se ptal zda, jako ten Keetek, tak funguje i ta sada co kupoval waterford26. Protože tu(vlastně dvě) si chci koupit i já. Vyjde to levněji a prý je to kvalita. Akorát, že mě teď přišel automatický email od toho člověka co to prodává, že je bohužel v nemocnici, ale hned jak se vrátí, tak bude vše znovu vyřizovat.
stani.1blog.cz
waterford26
Manager Týmu

ono je to jedno ako sa to vola ci keetek alebo reebok :D ..vsetko je to Cina a len dovozca ktory to odtial kupil do EU si to pomenuje ako chce a podla mnozstva v akom to kupil dostane zlavu. Nepochybujem vsak o tom ze v cz a na svk si tie ceny trosku viac zdvihnu samozrejme.. nabalit sa treba hned predsa :D . A v pripade nakupu cez ebay je jednoduchsie nieco nefunkcne reklamovat kedze predavajuci si potrpi na dobru reputaciu a feedback, co je v nasich krajinach skor vynimka.
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Ještě nějaká sada pro další zájemce.
Jedná se opravdu o profi a "Made in Germany", tomu také odpovídá cena, tady se dá koupit za 126 EUR, a je k dostání i u nás, za 4500Kč.
stani.1blog.cz
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Takže vytápění už tam od minulého týdne mám, zakoupil jsem si to samé co waterford26, akorát komplet pro dvě sedadla(dohromady cca 2000kč). Práce pro obě sedadla i s kompletním zapojením byla dohromady 6h(tedy samotná instalace je dražší než obě sady). Originální spínač jsem zatím neřešil, kvůli nevídané drahotě. Spínače, které byly u těchto univerzálních sad, jsem nechal namontovat do té záslepky pro originální spínač, třeba se tento v budoucnu někdy za rozumnější peníz vyskytne, pak to bude vcelku jednoduchá výměna. Takto to bylo předtím a tak je to nyní.

Pro případné zájemce: velké plus je to samotné vyhřívání, je to opravdu příjemné. I když zatím nejsou mrazy už jsem ho několikrát po ránu použil.
Ale. Vše má své ale. Pokud jsou zapnuty vyhřívání obou sedaček, je to asi dost nápor na baterku, myslím.
Také se opravdu musí vyndat napínací tyčky(celkem 4), pak potahy nejsou již tak vypnuté, jako předtím. Ovšem, že by nějak plandaly, posouvaly se do stran, apod., to ne.
Také v zadní části sedáku, už to není takové rovné. Neříkám, že jsou tam přímo boule, to ne, ale není to zcela rovné, vypnuté. Jsou tam trochu vystupující nerovnosti a také když tam šáhnete rukou, (samozřejmě) cítíte ty kabely a ten materiál.
Celkově to na první pohled není znát, ale na ten druhý ano. Je tedy třeba s tímto počítat.

Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) stani dne úte 13.11.2012, 10:57, celkem upraveno 3 x.
stani.1blog.cz
waterford26
Manager Týmu

no ja na sedakoch nemam na dotyk nic nezvycajne..aspon to doteraz nikto z ludi co som zviezol nezistil ;) .. prajem prijemne vyhrievanie prdelky :lol:
PS ..dufam, ze ti to zapojil na kable ktore maju stavu len ked je klucik v polohe I. ..inak sa ti bude stavat, ze to nechas zapnute aj ked budes mimo auta :D
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

waterford26 píše: PS ..dufam, ze ti to zapojil na kable ktore maju stavu len ked je klucik v polohe I. ..inak sa ti bude stavat, ze to nechas zapnute aj ked budes mimo auta :D
To bylo první, na co jsem ho dopředu upozornil. :D
stani.1blog.cz
Romeo
Manager Týmu

Příspěvek od Romeo »

Zdravím. Chtěl jsem se zeptat jestli je možné že je v sedačce instalované vyhřívání a není připojené? Mám tam zespoda sedačky volné kabely jen je připojit a nic jiného než vyhřívání mě nenapadá. :?:
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Obecně tam je jen vyhřívání a tlakový senzor na pipani bez připoutání. ;-) Tak se mrkni jestli je tam i spirála na to vyhřívání...
Back in Czech.
Romeo
Manager Týmu

Příspěvek od Romeo »

A kde by ta spirála měla být? Nemusím kvůli tomu rozebrat potah?
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Uvidíš kam dojdes po kabelu.. Protože ta spirála je na úrovni cca ledvin... Takže ano... Musíš potah dolů nebo vice otevřít...
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“