dopadlo to dobře ( pro mne ).Myfune píše:Idaho ale jak to dopadlo? To nám nedělej takhle to nakousnout do půlky a pak vod toho Každá správná pohádka musí mít dobrej konec. Takže chci slyšet, že jsi se z toho vysekal a že ten druhej to nakonec odskákal na plné čáře.
A teď doopravdy: jak to tehdy vlastně dopadlo?
microne, myslím že víc tu nemusíš vysvětlovat. Držím palce a jestli to pude, tak si ty dva pseudopolicisty vychutnej, nejlépe i s tou "liškou ryšavou"
1) advokát prokázal že řídil v dobe "pracovní neschopnosti" ( OSVČ ), se sníženými motorickými schopnostmi ( ruka fixována v sádře )
2) prokázalo se že správné meření šířky vozovky bylo provedeno v prvním případě ( dle litery zákona se ma meřit šířka vozovky od vnitřních kraju pruhu krajnice pokud tam ty pruhy jsou - nebo tak nejak nepamatuji si to přesně, každopádne dle zákona doslo ve finále ke střetu v protismeru při předjíždení - jeho vina ) - chyba byla v přepisu protokolu z místa nehody do PC a potom opet chyba při meření - zda schválne to už se nedovím..
3) střet byl tak malý že je možné, že jsem ho nepocítil ( na mém aute pouze odřená poklice, což dokázali forografie od policie ze dne nehody ) takže jsem byl i sprosten obvinení z ujetí od nehody - upřímne skody byly trosku větší ( promáčklina v blatníku ) ale oni to nafotili tak blbe že to neslo na fotkách videt, takže toho právník využil.
výsledek je že pro mne vse OK, nic jsem neplatil o nic nepřišel. Jemu se nepodařilo prokázat riskantní jízdu a ohrožování, dostal pouze zavinení nehody + nepozornost při řízení, finální verze ( asi na radu jeho advokáta ) byla tam díra a on uhnul a nevsiml si že ho předjíždím - čím ž v podstatě přiznal vinu, ale trval na tom že v tom míste jsem ho nemel předjíždet protže to bylo v obci a on jel "přesne" 50km/h což opet nemel jak prokázat . ve finále dostal na nejakou dobu zákaz řízení a nejakou pokutu ( tuším 10tis kč ).
Nejvetší sranda byla že jemu nejvíce přitížila faktura za opravu jeho vozu protože díky ní překročil nejakou hranici kdy by mel nižší trest.
( je to dva roky zpet, berte to s rezervou píšu na co jsem si vzpomnel.. )
Od té doby nechodím před přestupkovou komisi bez porady, případne přítomnosti advokáta ( byl jsem 2x a vždy se to vyplatilo ).
jen podotknu pro rejpaly - ani v jednom příapade to nebyla má vina - jednou mne sejmul opilej sofer a snažil se na mne hodit spoluvinu ( a málem mu to vyslo ) a podruhé mamča s pujceným autem projela meřeným usekem v praze 115km/h ( na 80tce ) , bez pásu a s telefonem u ucha