Yaris 1.3 07 pískání mezi 2-3 tisíce ot.

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

muco píše:
Wario píše:zapíská Vám občas při nastartování ?

Pre Henryho 33.:
Nemusíš stáť-robí to počas jazdy a je to krásne počuť (no ako tu píšeme-nie je to vždy).A je to jedno,či su tie otáčky napr.2500 pri zaradení II stupňa alebo III stupňa rýchlosti.
no tak som nic dnes nepocul ked som siel s prace a drzal som otacky medzi 2-3 tis stale
tak asi som lucky :roll: (tuk tuk tuk)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Kupim toyotu yaris v modrej metalíze...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) muco dne úte 16.11.2010, 20:13, celkem upraveno 1 x.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
alexmon
Člen Týmu

Příspěvek od alexmon »

Henry33 píše:
muco píše:
Wario píše:zapíská Vám občas při nastartování ?

Pre Henryho 33.:
Nemusíš stáť-robí to počas jazdy a je to krásne počuť (no ako tu píšeme-nie je to vždy).A je to jedno,či su tie otáčky napr.2500 pri zaradení II stupňa alebo III stupňa rýchlosti.
no tak som nic dnes nepocul ked som siel s prace a drzal som otacky medzi 2-3 tis stale
tak asi som lucky :roll: (tuk tuk tuk)
Som rad, ze to nemas a dufam, ze sa ti to ani v buducnosti neprejavi. Osobne som velmi zvedavy, ze co sposobuje ten zvuk a ked sa to prejavuje nezavisle od rocnika, typu motoru a poctu km, tak moze vyustit aj k zvolavacej akcii Toyoty, co by bolo najlepsie riesenie aj pre majitelov, ktori maju auto uz po zaruke.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No-vážení priatelia, dnes mi to opäť "čvirikalo".Zastavil som,otvoril som opatrne víko na dolievanie "fridexu"(alebo ako sa to dnes volá).Vytieklo mi vrchom sice asi pol deci kvapaliny,no hneď to aj tak neprestalo pískať.Ale trochu to pískanie stíchlo - nebolo to tak nahlas ako pred tým.Možnože to bol môj subjektívny pocit,ale ked som prišiel domov (asi po 3km) ,tak som išiel po vodu ,aby som tu kvapalinu z hadice a ventilátora chladiča zmyl.Samozrejme som ešte pred tým auto nastartoval,otvoril zasa víko (ale opatrne!!) a znova trochu vytieklo("prekypelo") asi štamprlík.Potom som to víko zatvoril .Okolie som obliah obyč.vodou,aby ta kvapalina niečo nerozožrala náhodou.A hlavne nech to nie je všetko od tej vody ružové ...
Skusil som potom ešte pridať na plyne na tie otáčky kedy to čviriká a nerobilo to už.
Možno aj preto,lebo pokial som vybehol po vodu do bytu,tak samozrejme som mal motor vypnutý a zatvorené auto...
Neviem,mám z toho v hlave Chaosss..

Inak -nie som automechanik,ale všimol som si,že nádržka po zohriatí je viac ako plná.Teda uplne až do vrchu nie len po čiarku"MAX".Lebo na forde som nikdy viac ako na max.nemal aj ked bol motor zohriatý..Je to normálne? lebo pri studenom motore je v nádržke akurát po tu čiarku"max".
Možno,že to je logické-že je nádržka plná,lebo ta voda sa mi zdá,že cirkuluje z nádržky a zospodu ide nazad z motorovej časti(alebo teda naopak...)
.Preto je možno pod tým víkom stále voda. Dobre to chápem?

Ešte jedna otázka- vám,čo to robí dlhší čas,tak sa to nejakým spôsobom zhoršuje?
Myslím tým to, či to robí čím dalej tým hlasnejšie a hlasnejšie,alebo častejšie ako to robilo vtedy,kedy ste to zistili prvý krát???
Toyota Auris 1.8 hybtid
alexmon
Člen Týmu

Příspěvek od alexmon »

muco píše:No-vážení priatelia, dnes mi to opäť "čvirikalo".Zastavil som,otvoril som opatrne víko na dolievanie "fridexu"(alebo ako sa to dnes volá).Vytieklo mi vrchom sice asi pol deci kvapaliny,no hneď to aj tak neprestalo pískať.Ale trochu to pískanie stíchlo - nebolo to tak nahlas ako pred tým.Možnože to bol môj subjektívny pocit,ale ked som prišiel domov (asi po 3km) ,tak som išiel po vodu ,aby som tu kvapalinu z hadice a ventilátora chladiča zmyl.Samozrejme som ešte pred tým auto nastartoval,otvoril zasa víko (ale opatrne!!) a znova trochu vytieklo("prekypelo") asi štamprlík.Potom som to víko zatvoril .Okolie som obliah obyč.vodou,aby ta kvapalina niečo nerozožrala náhodou.A hlavne nech to nie je všetko od tej vody ružové ...
Skusil som potom ešte pridať na plyne na tie otáčky kedy to čviriká a nerobilo to už.
Možno aj preto,lebo pokial som vybehol po vodu do bytu,tak samozrejme som mal motor vypnutý a zatvorené auto...
Neviem,mám z toho v hlave Chaosss..

Inak -nie som automechanik,ale všimol som si,že nádržka po zohriatí je viac ako plná.Teda uplne až do vrchu nie len po čiarku"MAX".Lebo na forde som nikdy viac ako na max.nemal aj ked bol motor zohriatý..Je to normálne? lebo pri studenom motore je v nádržke akurát po tu čiarku"max".
Možno,že to je logické-že je nádržka plná,lebo ta voda sa mi zdá,že cirkuluje z nádržky a zospodu ide nazad z motorovej časti(alebo teda naopak...)
.Preto je možno pod tým víkom stále voda. Dobre to chápem?

Ešte jedna otázka- vám,čo to robí dlhší čas,tak sa to nejakým spôsobom zhoršuje?
Myslím tým to, či to robí čím dalej tým hlasnejšie a hlasnejšie,alebo častejšie ako to robilo vtedy,kedy ste to zistili prvý krát???
To ze mas hladinu chl. kvapaliny nad max v expanznej nadrzke je bezne ak je motor zohriaty.
Inak vdaka tvojmu prispevku ma napadlo ze cela zahada "cvirikania" moze suvisiet s pretlakovym ventilom uzaveru na expanznej nadrzke. Totiz prejavuje sa to len pri zohriatom motore a pri urcitych otackach a ked vznikne idealny tlak v expanznej nadrzke tak si zacne piskat uzaver. Je to len jedna hypoteza ale najlepsie to vie povedat serivsak ci sa uz s takymto stretol ze uzaver na expanzke moze "cvirikat". Cital som ale ze cvirikanie zapnutim klimy zmizne, co s uzaverom expanzky nema ziadnu suvislost, ci??
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

alexmon píše:
. Cital som ale ze cvirikanie zapnutim klimy zmizne, co s uzaverom expanzky nema ziadnu suvislost, ci??
Tiež si myslím..-ale každá "otázka" k tejto problematike sa mi zdá "na mieste"...
Nie je snad hodiny,kedy nad touto "somarinou" by som nelámal svoj laický rozum,čím to môže byť a hlavne či to nie je predzvesť niečoho,čo sa ide pokaziť.Najviac ma naštve,ked sa niečo pokazí po záruke.Mám na to totiž ešte nejakých 5-6 mesiacov.
Ked si zoberiem fakt ,že to robí ako na yarise 1.0 alebo 1.33 a dokonca či je to r.2007 alebo r.2010(ako je to aj v tvojom prípade) je na"zváženie",či je to vôbec porucha.
Viem,každý pazvuk-čo nemá nič spoločné s bežným chodom motoru je závadou..
Teraz babo raď. :roll: :roll:

Ja som sa zatial rozhodol riešiť a liečiť tuto záhadu takto:
Keďže pri zapnutej klime to nerobí,vyskúšam jazdiť nejakú dobu so zapnutou klimou(aj ked budem kúriť- po česky topit
:wink: )
Toyota Auris 1.8 hybtid
PT
Navigátor

Příspěvek od PT »

dnes to piskalo aj mne...je zaujimave, ze vcera nie. Piskalo mi to na otackach medzi 2500 a 3000 na 5. prevodovom stupni a iba ked som pridaval plyn. :?:
Yaris 1,0 r.v. 2006
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ako sa to tu už aj písalo-ono to píska(presnejšie to "čviriká" ako drozd na jar )
a teda je uplne jedno,či máš tie inkriminované otáčky (2000-3000) na päťke,trojke alebo na inom prevod.stupni.
Toyota Auris 1.8 hybtid
PT
Navigátor

Příspěvek od PT »

[quote="muco"]Ako sa to tu už aj písalo-ono to píska(presnejšie to "čviriká" ako drozd na jar )
a teda je uplne jedno,či máš tie inkriminované otáčky (2000-3000) na päťke,trojke alebo na inom prevod.stupni.[/quote

neviem ako robi drozd, ale na inych prevodovych stupnoch som to nepocul...ale budem si to vsimat, mozno som len prepocul ;)
Yaris 1,0 r.v. 2006
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

PT píše:
neviem ako robi drozd, ale na inych prevodovych stupnoch som to nepocul...ale budem si to vsimat, mozno som len prepocul ;)
Drozd robí že "čip-čip-čip- a intonačne je asi rovnako na tom ako ten drozd v aute.
No si šťastný človek,že nevieš ako čviriká drozd,lebo mi ráno na jar lezú na nervy :roll:
Toyota Auris 1.8 hybtid
PT
Navigátor

Příspěvek od PT »

som si myslel, ze cip cip robia len sliepky ;) , no mne to vydavalo iny zvuk akoby tam bolo turbo ci co :D take tiche pisknutie od tych cca 2500-3000 tam to prestane. Mam sa zacat bat ? Alebo je to ok ?
Yaris 1,0 r.v. 2006
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Sliepky robia kot- kot- kot-kokotkodák :lol: :lol:
Toyota Auris 1.8 hybtid
PT
Navigátor

Příspěvek od PT »

tak ale mne to nerobi ani kotkotkot :wink: ale psss
Yaris 1,0 r.v. 2006
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.................prečo to je a čo to je ????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Panenka skákavá-žerie mi to už nervy...............................
Ako som už písal,chcel som dlhšie jazdiť so zapnutou klimou.Dnes som klimu vypol,no po pár sekundach to začalo zasa blbnuť a dokonca to začalo "čvirikať" aj okolo 4000 ot.
Takže či sa to zhoršuje alebo nie,neviem posúdiť,lebo to potom zasa prestalo
:roll: :roll:

Už mi z toho šibe a asi sa hodím pod lietadlo...........
:evil: :evil:
Som strašne zvedavý,aký koniec to bude mať- teda do akej poruchy to vyústi......
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

muco nahraj ten zvuk
Odpovědět

Zpět na „Yaris“