Nová cvt 2009.

vše ohledně modelové řady Rav 4
Tib
Navigátor

Příspěvek od Tib »

Zkusi bych to na ně z druhé strany, pokud je vše v pořádku jak tvrdíte, udělejte mi záruku na převodovku 100 000km a já vás nebudu již obtěžovat.
ritchie12
Člen Týmu

Příspěvek od ritchie12 »

Ak ti mam pravdu povedat, aj ma to napadlo, ze by som bol radsej ak by mi dali ponuku predlzenej zaruky na prevodovku na 8-10 rokov alebo 160000km, tak by som bol asi radsej ako znovu menit celu prevodovku (pricom rozoberu obrazne povedane pol auta). Ziadat ich o to ma ale nenapadlo. Neviem asi som si myslel, ze CZ/SK importer nema tu pravomoc...
ritchie12
Člen Týmu

Příspěvek od ritchie12 »

Takze, aby som uzavrel moje skusenosti - velmi zle.

Po pisomnej reklamacii, mi na 30. den zavolali (Piatok hodinu pred zaverecnou), ze uzatvaraju zakazku, lebo musia. Uzavreli to tym, ze auto aj prevodovka je vporiadku.

Takze po oprave mam auto vydavajuce podivne zvuky. Off-record to v service pripustia, ale uzavru to tym, ze auto je v zaruke tak co riesim...

Pisomne je vsetko v poriadku.

Co som sa naucil, pristup servisu a importera je kryt si iba vlastne zaujmy o nejakom pro-zakaznickom pristupe nemoze byt rec. Takze, ak ste si mysleli, ze tie problemy s plyn. pedalom, apod. boli vynimka. Nie, nie ... Zatlkat, zatlkat je firemna politika u Toyoty.

Takze u man je to jasne v 34. rokoch som si kupil prvu a aj poslednu Toyotu. A kedze o auta sa zaujimam viacej a ludia sa so mnou radia o autach, tak okruch ludi, ktory sa o tom dozvedia nie je maly ...

Na vela (po urgenciach cez Toyotu Europe - aj tam ale prvotny pristup je ignoracia), som z importera vytlkol preco mam na prevodovke vyrazene K112 81 a nie K111F. Citujem "Na základě informace od výrobce vozidla můžeme také potvrdit, že všechny převodovky CVT ve vozidlech RAV4 mají na svém obalu pracovní označení K112 81, poněvadž obal převodovky je ve výrobě použitý pro více modelů. Uvnitř obalu se však nachází převodovka pod oficiálním označením K111F." Ci tomu budete verit alebo nie je na vas ...

Preco ma teda najskor odbili formulkou "Můžeme potvrdit, že detaily konstrukce převodovky nejsou veřejnou informací. " nechapem.

---

Niekde to niekedy zaznela otazka, ze ci ma Multidrive S menic momentu. Ano ma! (Aj ked ma hlavny technik presviecal, ze tomu tak nie je - chapem nemoze vediet vsetko).
VonSatrapold
Navigátor

CVT 2010 po 70.000 km

Příspěvek od VonSatrapold »

Tak po 2,5 roku a najazdení 70.000 km môžem napísať, že zatiaľ veľká spokojnosť. Jazdí to výborne,viac človek asi od automatu čakať nemôže a nič sa zatiaľ nepokazilo. Jediné čo by som zmenil, resp. čo by som vytkol je že pri jazde po blate alebo mokrej tráve keď kolesá začnú mať tendnciu prešmykovať, tak elektronika ich začne pribrzďovať viac ako by bolo milé a dokonca niekedy mám pocit že ich až uplne zabrzdí - akoby na sekundu motor vôbec nezaberal. Neviem či to robia aj iné automaty a dá sa to obmedziť vypnutím TRC, ale iba obmedziť, nie úplne vypnúť. V tomto smere by som prijal, aby sa dala elektronka uplne vypnúť.

A ešte sa mi vidí že sa mi trochu zvýšila spotreba. Inak stále veľká spokojnosť a naozaj nebanujem že som kúpil CVT
Marcello
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová cvt 2009.

Příspěvek od Marcello »

Vdaka za pozitivne info,
mozem vediet v ktorom servise si sa tak trapil? kludne napis do sukromnej spravy ;)
RAV4 2.0 116kW CVT - 2010
LPGclubSlovakia - forum LPGclubSlovakia
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“