repase-renovace motorů

vše ohledně modelové řady MR2
kolja
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Pavo.B. píše:ale zase jsme nemeli plne vybavenou dilnu :) ne je jasne ze je to individualni tak se tu neprete , radeji poradte Mikojanu Gurjevičovi proc mu 4AGE zere 2,5 litru oleje a kolik si ma nasetrit
neboj, neperem se, já dělám corollky od roku 1991 , eMrky sice jen rok ale za tu dobu jsem sám demontoval a prováděl montáž sám na třech , a jednu s těch třech dokonce dvakrát :-(, tak, že vím vo co go :-) klidně ti tu demontáž i montáž předvedu i ve svém věku 58let a sám , a jak jsem napsal nejsem žádnej mistr :-), první jsem dělal se synem za špatných podmínek, a vyšlo to v celku tak na 15 hod. a to jsme ale dělali ze dvou motorů jeden, tak, že jeden demontovat, druhý, sestavit a pak usadit
MR 2 TARGA 180 kW (245 PS)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

my ted sundavame hlavu 3SGE v celde primo na aute a to je teprv kunst , ale uz to skoro mame, jeste schodit rozvody a je to , priste radsi vyndame motor , na cas to bude stejny a aspon bude lepsi pristup

ale treba na mym aute bych se se 4AFE i vsadil na cas - aspon vim ze tam pujde vse povolit jako po masle :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

15hx2lidé... Raději každému říkám víc. Není pak třeba řešit každou volovinu která se objeví. Stačí jeden dobře přístupný šroub a jsi s předpokládaným časem v ... Samozřejmě účtujeme skutečně odvedenou práci a čas. Takže asi tak. Navíc go 4age není jedna z nejjednodušších. Jak jsem byl poučen v brusirne(její majitel vyrábí pro modeláře 12válcove 48ventilové ohv hvězdicové motory o objemu 50ccm,takže asi ví o čem je řeč)motory které točí nad 6500 otáček je třeba vrtat se simulovaným přišroubováním hlavy,klika i hlava by se neměla utahovat zvlášť,ale najednou proti sobě. Atd atd. Pak je předpoklad že motor zase pár stovek tisíc vydrží.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
MiG-21
Navigátor

Příspěvek od MiG-21 »

Tak prej by mi mělo stačit vyměnit těsnění pod hlavou a pístní. Na výbrus, že to neviděj... Ale motor je furt v autě. Každej den dostávám jiný rozumy, už mi z toho jde hlava kolem. Ani žádná 92kW 4AGE v inzerátech... Proč se i to nestalo před zimou, kdy byl na to čas a dost peněz :((
Toyota MR2 mk1 dva měsíce přihlašovaná k provozu :-/
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

tak zaklad je zmerit tlaky , pak bych sundal hlavu a "videlo" by se dale , my ted delame 3SGE to melo tak litr na tisic , tak uvidime
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

MiG-21 píše:Tak prej by mi mělo stačit vyměnit těsnění pod hlavou a pístní. Na výbrus, že to neviděj... Ale motor je furt v autě. Každej den dostávám jiný rozumy, už mi z toho jde hlava kolem. Ani žádná 92kW 4AGE v inzerátech... Proč se i to nestalo před zimou, kdy byl na to čas a dost peněz :((
Chystám sa motorovo riešiť svoju Kačenu - tiež tam mám 4A-GE. Olej síce nežerie, ale ani z ďaleka nejde ako by mala a už som skúsil snáď všetko. Aj tlaky má OK, podtlaky sú nové, sanie a T-VIS som rozobral a vyčistil, vstreky boli na kontrole a furt je to na prd. Vzhľadom k tomu že sa mi v dielni zbehla celkom slušná zbierka rôznych A-čkových motorov, tak skúsim taký malý hókus-pókus - možno Ti dám návod ako zo šalátového motora urobiť niečo čo bude chodiť aspoň trochu poriadne.
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

vim ze je to uplne mimo misu ale jak sem jel ted do brna tak ani ń si nevzala oleje tak to je fajn ikdyz ten motor ma pres 200,- km ale jinak respekt vam co delat motory - ja bych ho zmak taky ale hrozne se bojim nastaveni rozvodu zpetne :?
Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on

MR2 MKII rev 1 (Crash)
MR2 MKII rev 1 + klima (Crash)
MR2 MKII rev 2 + invader kit (in used)

Audi 80 1,8 B3 1990 (car for works)
mazda mx5 1.8NA 96kw
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

RasťoSK píše:Chystám sa motorovo riešiť svoju Kačenu - tiež tam mám 4A-GE. Olej síce nežerie, ale ani z ďaleka nejde ako by mala a už som skúsil snáď všetko. Aj tlaky má OK, podtlaky sú nové, sanie a T-VIS som rozobral a vyčistil, vstreky boli na kontrole a furt je to na prd. Vzhľadom k tomu že sa mi v dielni zbehla celkom slušná zbierka rôznych A-čkových motorov, tak skúsim taký malý hókus-pókus - možno Ti dám návod ako zo šalátového motora urobiť niečo čo bude chodiť aspoň trochu poriadne.
než cokoli rozebereš tak vyměn rozvodový řemen za kevlarový. tam je ten problem. při rpm nad 6000 dochazí k průtahu o víc jak 4% a tim posunuti předstihu až o 5st
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Libore - výrobca a typ pls... :wink: - pre ostatných, lebo ja budem dávať rovoďák z 944.. :wink:
U mňa je ale fakt problém už pri nejakých 4-5 tisíc otáčkach, kde ten motor úplne stráca dych... :?
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

RasťoSK píše:Libore - výrobca a typ pls... :wink: - pre ostatných, lebo ja budem dávať rovoďák z 944.. :wink:
U mňa je ale fakt problém už pri nejakých 4-5 tisíc otáčkach, kde ten motor úplne stráca dych... :?
děláš chybu,seriove porsche není o nic materialově lepší než pro toyotu. http://power-enterprise.co.jp/english/t ... g_belt.htm http://power-enterprise.co.jp/english/v_belt/index.htm a ještě bych doporučil tohle http://www.powerenterpriseusa.net/produ ... ch/fsc.htm
MiG-21
Navigátor

Příspěvek od MiG-21 »

RasťoSK píše:Chystám sa motorovo riešiť svoju Kačenu - tiež tam mám 4A-GE. Olej síce nežerie, ale ani z ďaleka nejde ako by mala a už som skúsil snáď všetko. Aj tlaky má OK, podtlaky sú nové, sanie a T-VIS som rozobral a vyčistil, vstreky boli na kontrole a furt je to na prd. Vzhľadom k tomu že sa mi v dielni zbehla celkom slušná zbierka rôznych A-čkových motorov, tak skúsim taký malý hókus-pókus - možno Ti dám návod ako zo šalátového motora urobiť niečo čo bude chodiť aspoň trochu poriadne.
Výkonově zatim starosti nemám, i když bych rád těch 85kW rozšířil...:-) Uvidím koncem tejdna až bude motor venku...

Ten kevlarovej rozvoďák vypadá spolehlivě, vozí to (prodává) někdo tady v ČR?
Toyota MR2 mk1 dva měsíce přihlašovaná k provozu :-/
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

individuelni dovoz,objednavam je přímo v usa,jestli chceš tak mi napiš sz a domluvíme se. ono ty řemeny ještě děla hks,greedy atd cena je podobná,kvalita také.
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

libor12 píše: děláš chybu,seriove porsche není o nic materialově lepší než pro toyotu. http://power-enterprise.co.jp/english/t ... g_belt.htm http://power-enterprise.co.jp/english/v_belt/index.htm a ještě bych doporučil tohle http://www.powerenterpriseusa.net/produ ... ch/fsc.htm
Jedná sa mi hlavne o zvýšenie krúťáku. No mám nad čím uvažovať...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

to jde jen jedním způsobem,ale to víš sám. Stavitelna vačkova kola,kevlar rozvod a zvýšit dynamickou kompresi za cenu toho že bude muset být vyšší i volnoběh cca 1300 a upravit základní předstih na cca 12st
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Alebo bohapusto zvýšiť objem aj za cenu straty správneho pomeru priemer piestu/zdvih s použitím ľahšieho zotrváku aby sa max krúťáku o pár sto rpm zdvihol??? - toto mi príde lacnejšie vzhľadom k tomu že všetky veci čo potrebujem mi ležia v garáži...alebo sa mýlim???
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Odpovědět

Zpět na „MR2“