neboj, neperem se, já dělám corollky od roku 1991 , eMrky sice jen rok ale za tu dobu jsem sám demontoval a prováděl montáž sám na třech , a jednu s těch třech dokonce dvakrátPavo.B. píše:ale zase jsme nemeli plne vybavenou dilnune je jasne ze je to individualni tak se tu neprete , radeji poradte Mikojanu Gurjevičovi proc mu 4AGE zere 2,5 litru oleje a kolik si ma nasetrit
repase-renovace motorů
- kolja
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
MR 2 TARGA 180 kW (245 PS)
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
my ted sundavame hlavu 3SGE v celde primo na aute a to je teprv kunst , ale uz to skoro mame, jeste schodit rozvody a je to , priste radsi vyndame motor , na cas to bude stejny a aspon bude lepsi pristup
ale treba na mym aute bych se se 4AFE i vsadil na cas - aspon vim ze tam pujde vse povolit jako po masle
ale treba na mym aute bych se se 4AFE i vsadil na cas - aspon vim ze tam pujde vse povolit jako po masle
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
15hx2lidé... Raději každému říkám víc. Není pak třeba řešit každou volovinu která se objeví. Stačí jeden dobře přístupný šroub a jsi s předpokládaným časem v ... Samozřejmě účtujeme skutečně odvedenou práci a čas. Takže asi tak. Navíc go 4age není jedna z nejjednodušších. Jak jsem byl poučen v brusirne(její majitel vyrábí pro modeláře 12válcove 48ventilové ohv hvězdicové motory o objemu 50ccm,takže asi ví o čem je řeč)motory které točí nad 6500 otáček je třeba vrtat se simulovaným přišroubováním hlavy,klika i hlava by se neměla utahovat zvlášť,ale najednou proti sobě. Atd atd. Pak je předpoklad že motor zase pár stovek tisíc vydrží.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Tak prej by mi mělo stačit vyměnit těsnění pod hlavou a pístní. Na výbrus, že to neviděj... Ale motor je furt v autě. Každej den dostávám jiný rozumy, už mi z toho jde hlava kolem. Ani žádná 92kW 4AGE v inzerátech... Proč se i to nestalo před zimou, kdy byl na to čas a dost peněz
(
Toyota MR2 mk1 dva měsíce přihlašovaná k provozu :-/
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Chystám sa motorovo riešiť svoju Kačenu - tiež tam mám 4A-GE. Olej síce nežerie, ale ani z ďaleka nejde ako by mala a už som skúsil snáď všetko. Aj tlaky má OK, podtlaky sú nové, sanie a T-VIS som rozobral a vyčistil, vstreky boli na kontrole a furt je to na prd. Vzhľadom k tomu že sa mi v dielni zbehla celkom slušná zbierka rôznych A-čkových motorov, tak skúsim taký malý hókus-pókus - možno Ti dám návod ako zo šalátového motora urobiť niečo čo bude chodiť aspoň trochu poriadne.MiG-21 píše:Tak prej by mi mělo stačit vyměnit těsnění pod hlavou a pístní. Na výbrus, že to neviděj... Ale motor je furt v autě. Každej den dostávám jiný rozumy, už mi z toho jde hlava kolem. Ani žádná 92kW 4AGE v inzerátech... Proč se i to nestalo před zimou, kdy byl na to čas a dost peněz(
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61
- Invader
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
vim ze je to uplne mimo misu ale jak sem jel ted do brna tak ani ń si nevzala oleje tak to je fajn ikdyz ten motor ma pres 200,- km ale jinak respekt vam co delat motory - ja bych ho zmak taky ale hrozne se bojim nastaveni rozvodu zpetne 
Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on
MR2 MKII rev 1 (Crash)
MR2 MKII rev 1 + klima (Crash)
MR2 MKII rev 2 + invader kit (in used)
Audi 80 1,8 B3 1990 (car for works)
mazda mx5 1.8NA 96kw
MR2 MKII rev 1 (Crash)
MR2 MKII rev 1 + klima (Crash)
MR2 MKII rev 2 + invader kit (in used)
Audi 80 1,8 B3 1990 (car for works)
mazda mx5 1.8NA 96kw
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
než cokoli rozebereš tak vyměn rozvodový řemen za kevlarový. tam je ten problem. při rpm nad 6000 dochazí k průtahu o víc jak 4% a tim posunuti předstihu až o 5stRasťoSK píše:Chystám sa motorovo riešiť svoju Kačenu - tiež tam mám 4A-GE. Olej síce nežerie, ale ani z ďaleka nejde ako by mala a už som skúsil snáď všetko. Aj tlaky má OK, podtlaky sú nové, sanie a T-VIS som rozobral a vyčistil, vstreky boli na kontrole a furt je to na prd. Vzhľadom k tomu že sa mi v dielni zbehla celkom slušná zbierka rôznych A-čkových motorov, tak skúsim taký malý hókus-pókus - možno Ti dám návod ako zo šalátového motora urobiť niečo čo bude chodiť aspoň trochu poriadne.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
děláš chybu,seriove porsche není o nic materialově lepší než pro toyotu. http://power-enterprise.co.jp/english/t ... g_belt.htm http://power-enterprise.co.jp/english/v_belt/index.htm a ještě bych doporučil tohle http://www.powerenterpriseusa.net/produ ... ch/fsc.htmRasťoSK píše:Libore - výrobca a typ pls...- pre ostatných, lebo ja budem dávať rovoďák z 944..
![]()
U mňa je ale fakt problém už pri nejakých 4-5 tisíc otáčkach, kde ten motor úplne stráca dych...
Výkonově zatim starosti nemám, i když bych rád těch 85kW rozšířil...RasťoSK píše:Chystám sa motorovo riešiť svoju Kačenu - tiež tam mám 4A-GE. Olej síce nežerie, ale ani z ďaleka nejde ako by mala a už som skúsil snáď všetko. Aj tlaky má OK, podtlaky sú nové, sanie a T-VIS som rozobral a vyčistil, vstreky boli na kontrole a furt je to na prd. Vzhľadom k tomu že sa mi v dielni zbehla celkom slušná zbierka rôznych A-čkových motorov, tak skúsim taký malý hókus-pókus - možno Ti dám návod ako zo šalátového motora urobiť niečo čo bude chodiť aspoň trochu poriadne.
Ten kevlarovej rozvoďák vypadá spolehlivě, vozí to (prodává) někdo tady v ČR?
Toyota MR2 mk1 dva měsíce přihlašovaná k provozu :-/
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Jedná sa mi hlavne o zvýšenie krúťáku. No mám nad čím uvažovať...libor12 píše: děláš chybu,seriove porsche není o nic materialově lepší než pro toyotu. http://power-enterprise.co.jp/english/t ... g_belt.htm http://power-enterprise.co.jp/english/v_belt/index.htm a ještě bych doporučil tohle http://www.powerenterpriseusa.net/produ ... ch/fsc.htm
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
to jde jen jedním způsobem,ale to víš sám. Stavitelna vačkova kola,kevlar rozvod a zvýšit dynamickou kompresi za cenu toho že bude muset být vyšší i volnoběh cca 1300 a upravit základní předstih na cca 12st