Koupě Priuse

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
DavidDDD
Věčnej rejpal

Re: Koupě Priuse

Příspěvek od DavidDDD »

Pěkný kup :) Ono venku to s výbavou taky není nic moc.
Imho kilometry, historie, cena super. Je to dokola, málo aut a kupců není moc a tady se to sešlo ve správný čas. Na jaře prodal známý podobný kousek (stejné km, ale vlastní dovoz, taky 09) za 280. Někdo ho chtěl a jiný , pěkný, nebyl.
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Martax
Člen Týmu

Příspěvek od Martax »

tachec píše:Gratulace...

Ono je to taky o tom, že ne každý se spokojí se základní výbavou a bohužel málokterý Prius pocházející z ČR má vyšší výbavu (LED světla, navigaci, couvací kameru, monochromatické zpětné zrcátko, senzor deště, parkovací asistent, adaptivní tempomat, vyhřívané přední sedačky a podobně).
Díky, já vždy upřednostňoval stav auta (opotřebení interiéru a motoru,podvozku i karoserie) před výbavou i když samozřejmě se technickým vymoženostem nebráním a vítám je (to bych potom nemohl mít ani Priuse jako takového :wink: )
1.Led světla origo nemám,ale řešil jsem výměnou halogenek za ledžárovky a super.byl jsem s tím i na regloskopu a splňuje,neoslňuje, sklon i mapa ok hlavně já lépe vidím.
2.navigaci nepotřebuju,když už jedu někam kde to neznám používám navigaci s aktuálním stavem dopravy
3. couvací kameru ano,ta mě chyběla-už mám bezpečnostní kameru v zrcátku s možností nahrávat situaci před i za autem po dobu jízdy a při zařazení zpátečky se přepne na couvací kameru
4.monochromatické zrcátko vevnitř nepovažuju za nezbytné,spíš by se hodily ty venkovní se stmívací funkcí...
5.senzor deště mám výborná věcička a tady oproti jiným značkám opravdu funkční...
6.Parkovací asistent-pro někoho nezbytnost,pro mě zbytečnost kterou bych nikdy nepoužil.Zkoušel jsem a málem jsem vyrostl z doby kdy já bych zaparkoval 5aut a on mě pořád říkal dopředu-dozadu a nakonec jsem zjistil,že když svítí sluníčko tak má problém rozpoznat bílá auta a vesele mě chtěl zaparkovat do něj :roll: zkoušeno na několika Aurisech,4kovém Priusu a Ravce.
7.Adaptivní tempomat,ten ano ten mě chybí,rychle si na něj člověk zvykne,vzlášť když s ním občas jede...
8.Vyhřívané sedačky,že je nemám beru jako největší mínus,fakt příjemná věcička.Zatím budu řešit vyhřívaným potahem co mi zbyl z předchozího auta,později možná nechám dodělat přímo do sedačky..
Celkově schrnuto,ano jsou věci u kterých zamáčknu slzičku,že je nemám (další příjemná věc jsou automatická světla i s přepínáním dálky-potkávačky) toyota je podle mého názoru má dobře doladěné,jezdím s nimi v nové Corolle i Yarisovi a fungují na výbornou,hlavní je,že se v toyotě dá jednoduše uživatelsky nastavit i citlivost senzoru stmívání,takže se nezapínají na vteřinu při podjezdu mostu atd.Což mě třeba u Citroenu dovádělo k šílenství,takže jsem tu funkci radši vypnul..
Ale jinak jsem rád,že mám Priuse takhle zachovalého s malým nájezdem a jestli se opravdu rozhodnu si ho nechat dlouho (obvykle mě auta vydrželi rok max 2) dá se spoustu věcí dodělat když bych bez nich nemohl existovat :wink:
Toyota Auris HSD II r.v.13 naj. 61 tis.km,sv.modrá met. po první majitelce z D
ex Prius III. r.v.09 90tis.km stříbrná met.bílá alcantra po prvním majiteli z ČR
ex Carina E 2.0 sedan r.v.92 550tis.km zlatá met.po prvním majiteli diplomatovi ČR z Rakouska
Tomi71
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomi71 »

Gratulace, hodně šťastných km, snad se mi taky brzo něco povede, taky by se mi hodila taková náhoda :-) Momentálně toho tady moc není a co je, tak to už mám přejíté a nic nevyhovuje, Sanducz by mohl povídat....
Toyota Prius HSD II, 1.5., r.v. 09/2007
Toyota Corolla Verso, r.v. 2005, 1.8. benzin/LPG
sanducz
Člen Týmu

Příspěvek od sanducz »

Tomi71 píše: Sanducz by mohl povídat....
Máš zprávu(SZ)
Tomi71
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomi71 »

už jsem ti odepsal :D
Vlastík
Navigátor

Příspěvek od Vlastík »

Martax.Gratulace k Priuskovi.Je pěkný,bude ti dělat jen radost. Já měl taky Citroena C4 Picasso a přiváděl mě k šílenství celý,nejen senzor deště.Tady pípá jen hladové oko nebo zpátečka.V Citroenu pípalo furt něco a furt něco stálo prachy a nervy.
Toyota Prius III 1.8L (HV special) 2012 CVT
Petrs
Člen Týmu

Příspěvek od Petrs »

stani píše:
Jo, díky. Ale ještě jsem zapomněl na jednu věc: za rozumnou cenu. :D
...tady?
Prius Plug-in se za ,,rozumnou cenu,, nekupuje,ale provozuje.
Tomi71
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomi71 »

Ahoj všem, tak to vypadá, že příští středu dovezu PII z DE. Pojedeme s dovozcem do Kissingu pod Augsburgem, od nás cca přes 700 km. Auto má servisní knížku s km a v roce 2017 bylo v Toyotě Augsburg na testu hybridního systému. Konkrétní další podrobnosti o autu zatím nechci uvádět, je to r.v. 09/2007, šedá grafitová metalíza. Předpokládám, že tam natankujeme plnou nádrž a měla by vyjít až domů. Doufám, že si zvyknu na ten přechod. Dnes ráno mi na mém Peugeotku 306 při cestě do práce přestaly fungovat stěrače :-), no asi nejvyšší čas, teď budu uvažovat, co s ním, STK má ještě do 06/202. No pojedeme i s otcem, ať mám spolujezdce vedle.
Co mně čeká pak:
1. Oslovil jsem STK v Holešově, Přerově a u Valmezu, jestli dělají hybridy, cena je 1800 dovozová STK+ 800 emise (z Holešova odpověděli, že dělají)
2. Povinné ručení – u stávajícího mám AXA, tak asi půjdu do stejného pes známého, když jsem zadal srovnávače, tak všechny chtěly konkrétní údaje o vlastníkovi atd., aby mohli kontaktovat….
3. Už jsem si u kolegyně na úřadě z dopravy zjišťoval jak na přihlášení, že to stojí 800 Kč, formulář, přihlašovací STK atd., tak uvidím, jestli na mně vyjde nějaká hezká značka 
4. Uvidím, jak to bude se zimními pneu 195/55 R16, už abych pomalu hledal 
5. Auto by nemělo vyžadovat momentálně investice, ale stejně musím pozjišťovat, kde do kterého servisu, zda Toyota Olomouc, Zlín či Nový Jičín, nejblíž je pro mě Zlín cca 35 km, ale zklamali mně, když jsem jim nedávno psal ohledně ojetého Priuse, do dneška se neozvali, to z Olomouce odpověděli do druhého dne.
tachec
Člen Týmu

Příspěvek od tachec »

Osobně, kdyby se mně to auto líbilo a byl bych rozhodnutý pro koupi, tak bych si zařídil u Toyoty Schuster v Augsburgu znovu kontrolu hybridního ústrojí, ať je jistota, že to je i po roce vše v pořádku.

U nás stojí ta dovozová STK 1000Kč v případě, že to auto má COC list, takže si ho u prodejce zkus zajistit a v případě, že ho nebude mít, tak máš prostor pro vyjednání drobné slevy.

Zimní pneu jsou lepší R15 než R16 - otázka taky, co bude zapsané ve velkém TP.
Tomi71
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomi71 »

V zaslaném techničáku jsou na dvou řádcích pod sebou napsané stejné údaje 195/55/R16 87V a test systému byl 15.11.2017 u Toyota Franz Strobl Augsburg a je tam u něj vedena i servisní knížka. Dovozce se tam tento týden při jiné zakázce staví při cestě z Frankfurtu a prohlédne a zkontroluje auto, zda je všechno ok. Za připomínku ohledně COC listu díky...
esprit
Řidič

Příspěvek od esprit »

Vtipný je index rychlosti pneumatik. 240, ani 210 km/h to auto bez úpravy nedá. Nehledě na konstrukční rychlost vozidla (tipuju 170 km/h).
Tomi71
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomi71 »

Jak je to tedy s těmi zimními? Můžu dát na 15? Jak to máte vy ostatní? Všichni dle TP? A máte někdo zkušenost se zimními Tomket? Vyskočila na mně reklamní nabídka...
Tomi71
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomi71 »

Aha takže špatné
http://www.testpneumatik.eu/blog/recenz ... re-davida/

Podle testů Continental si vede dobře
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Tomi71 píše:
Podle testů Continental si vede dobře
Testy nejsou všechno a je obecně známo, že obzvláště tato německá "prémiová" značka si ty německé a rakouské testy dlouhodobě podplácela. A navíc Conti mělo před pár lety problémy s vytrháváním kusů vzorku z běhounu- něco jiného je jednodenní srovnávací test, při kterém se najede pár km a něco jiného běžný provoz s nájezdem několika jednotek až desítek tis. km, takže... :roll:
Nejlepší rada je objet si pár pneuservisů a zeptat se přímo těch gumařů, s čím mají jaké zkušenosti a co doporučují. Ono taky zvláště u zimních gum platí, že je důležité vzít v potaz prostředí, v jakém budeš jezdit. Něco jiného je provoz na horách na víceméně trvale uježděném sněhu při teplotách celodenně pod nulou a něco jiného je ježdění v prosolené městské břečce při +3°C nebo více.
Zeman není můj prezident
sanducz
Člen Týmu

Příspěvek od sanducz »

Tak po dlouhém hledání P3 jsem se rozhodl že než si koupím P3 v základu a s 200+ tis km, půjdu do asi lepší P2 a dnes jsem ji přivezl domu od "lékaře z rajchu " :)
2008, 150tis km, výbava asi maximální co může P2 mit (JBL,keyless,kůže,navi,kamera,parkovací senzory,webasto), stav velice dobrý :)

Spotřeba na prvních 500km(dalnice) - 4,8l/100km, 80% cesty tempomatem na 120-130, 20% 60-80km/h. Zrychlení za mě dostačující (na "závody" mám Civic X turbo), maximální rychlost dle GPS byla 168, víc proste nechtelo jet.. v Praze(Barrandov,Jizni spojka) se mi povedlo dnes jet ciste EV nejakych 4km(baterie nema az moc velkou kapacitu).Jsem velice spokojen, jedině co mě vadí je trochu blbý radio, nedokáže mi najít víc jak 1-2 stanici radio a i kvalita signálu nic moc, budu kontrolovat anténu:)

A mám takový dotaz - předchozí majitel dával místo obyčejných žárovek - LEDky, které ano - svítí mnohem líp než halogen, ale zítra brzo ráno se chystám na STK(dovoz) a nejsem si jistý jestli nebude někomu tam vadit...může to být velký problém? Mám radši koupit obyčejní halogeny a až potom jít na STK? Diky
Odpovědět

Zpět na „Prius“