Ne, to moc smysl nema. Co muzes udelat jsou pripravky ve spreji na cisteni - a nastrikat to do filtru.Mehero píše:Pripadne nema niekto skusenosti s nejakym pripravkom co sa leje do nadrzi a pomaha? Ci to nema vyznam takto riesit?
Odstranění DPF
Re: Odstranění DPF
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

Nabehane 175 000 , kupoval som pri 105 000, bez servisky ... zatial bez problemov. Ja len ci to ma vyznam riesit preventivne alebo to nechat tak..
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Rav4 2.0 VVTI 2008
Ak ta auto neobtazuje mizernou spotrebou a slabym vykonom tak si kludne pockaj na kontrolky.
A mas tam vobec DPF??
A mas tam vobec DPF??
Dpf mam citit znizenie vykonu po nejakej dobe ked sa jazdia kratke trate... Ale potom to prebehnem po dialnici a je to opat v pohode... chcem sa vyhnut kupovat novy filter tak ci to ma vyznam cistit alebo nie...
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Rav4 2.0 VVTI 2008
-
servis tomas
- Manager Týmu
ahoj da se vyčistit,ne chemii on se častečně poškodi,je tu spousty firem které se tim zabivaji,par sem jich vyzkousel a podle mého nazoru to dela to dobře jen jedna firma clintaax,čisteni filtru po zastriku naftou nebo olejem za tepla nejde korigovat teplota jadra filtru a dochazi k nekontrolovatelnému horeni a navyseni teploty nekdy vysoka nad co vydrzi filtr,firma clintaax to dela za studena a jeji práce je od zacatku az do konce kvalitni,na zacatku vam reknou jestli ma cenu filtr opravovat
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Prošel někdo v nedávné době s odstraněným filtrem emisema na stk legálně?Já jsem, prošel jak nůž máslem ale mám filtr který neustále něco vyžaduje zaobírám se myšlenkou že ho vyhodím.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
cyril:
... zaobírám se myšlenkou že ho vyhodím.
... STK,moze sa stat ze VYHODIA auto ako...
... zaobírám se myšlenkou že ho vyhodím.
... STK,moze sa stat ze VYHODIA auto ako...
-
viliammmmm
- Řidič
Ahoj.Mám osobnú skusenost.
Od 2010 (kedy som kupil auto cca 40 000km) dnes 170 000 km, som mal s DPF, tradicné problémy, prejavy.(všetko: pravid.núdzak,dymenie, spotreba atd)
01/2017 čistenie Drienova-Ružinov 250€+20€ geometria.
01/2017-cca 10/2017 akože kľud, ale akonáhle začala jeseň , vlhko, nízke teploty, klasika............."DYMOVNICA" a ešte ja som k tomu nepridával , boli dni s najazdom cca 14km (:(:(:(:
Dvihol som telefon a Matgoo,mi dokednal termin u mechanika v BA, a v ten deň, ked urobil potr. zasahy, urobil sa aj remap RJ.
Zajtra v piatok 09.02.2018 to budú presne 3-týždne,a moje hodnotenie???????
Ja "VOL" somár (:(: , mal som to urobit už skor, ale čo už.....
Auto ide jak hodinky: žiadne dymenie, žiadne!!!!!!!žiadny kúdol dymu za mnou a ludia čo mi ukazuju na čelo, či so ťulo (:(:
Uvidime co bude dalej, ale za mna SUPER, a Maťa odporučam, ked chce niekto kontakt, dam aj na Maťa aj na servisaka.
(perlička, ani napravnica nemusela ist dole)
Kto che čo to ešte na AVE pojazdiť, odporučam.
Voľba je samozrejme na každom
Od 2010 (kedy som kupil auto cca 40 000km) dnes 170 000 km, som mal s DPF, tradicné problémy, prejavy.(všetko: pravid.núdzak,dymenie, spotreba atd)
01/2017 čistenie Drienova-Ružinov 250€+20€ geometria.
01/2017-cca 10/2017 akože kľud, ale akonáhle začala jeseň , vlhko, nízke teploty, klasika............."DYMOVNICA" a ešte ja som k tomu nepridával , boli dni s najazdom cca 14km (:(:(:(:
Dvihol som telefon a Matgoo,mi dokednal termin u mechanika v BA, a v ten deň, ked urobil potr. zasahy, urobil sa aj remap RJ.
Zajtra v piatok 09.02.2018 to budú presne 3-týždne,a moje hodnotenie???????
Ja "VOL" somár (:(: , mal som to urobit už skor, ale čo už.....
Auto ide jak hodinky: žiadne dymenie, žiadne!!!!!!!žiadny kúdol dymu za mnou a ludia čo mi ukazuju na čelo, či so ťulo (:(:
Uvidime co bude dalej, ale za mna SUPER, a Maťa odporučam, ked chce niekto kontakt, dam aj na Maťa aj na servisaka.
(perlička, ani napravnica nemusela ist dole)
Kto che čo to ešte na AVE pojazdiť, odporučam.
Voľba je samozrejme na každom
Avensis 2,2 130KW, D-CAT.4D,Exlusive, 2006/7
Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
Re:
Napadlo mě to stejné, když jsem čistil kanál 5. vstřiku, tak sem si říkal koupit koncovku přívodu nafty na vstřik a napasovat to na hadičku, kterou bych vsřikoval startovací sprej na bázi etheru, ten musí vypalovat podstatně efektivněji než vsřikování na místě a teoreticky by to šlo i na místě při 2500 otáčkách na neutrál, pokud ještě přivedu proud na 5. vstřik aby se otevřel. tu původní zaslepit od čerpadla zaslepit. Akorát, nevím jaký je tam tlak, asi 200kpa? Ten sprej to asi neustříkne.
Pak mě ještě napadlo to vstřikovat do jedné z hadiček k difrenčnímu senzoru tlaku, ta zpětná, která podsává, ale chce to, do té, která je před filtrem, popřípadě vyšroubovat teploměr před filtrem a vstřikovat tam.
Beru to jako nouzové řešení při bloklém filtru, kdy už se těžko vypaluje přes diagnostiku kvůli nouzáku, do kterého to padá velice brzo i po odpojení hadičky diferenčního tlaku.
Pak mě ještě napadlo to vstřikovat do jedné z hadiček k difrenčnímu senzoru tlaku, ta zpětná, která podsává, ale chce to, do té, která je před filtrem, popřípadě vyšroubovat teploměr před filtrem a vstřikovat tam.
Beru to jako nouzové řešení při bloklém filtru, kdy už se těžko vypaluje přes diagnostiku kvůli nouzáku, do kterého to padá velice brzo i po odpojení hadičky diferenčního tlaku.
aczasa píše:Servis tomas... a opravdu jsi nikdy ani neuvazoval o tom, ze bys to proplachl naftou ci benzinem a nebo dokonce primo vypalil? me to prijde jako z hladiska funkce jako reseni primo odpovidajici konstrukci a logice funkce... Uz jen proto, ze rezim vypalovani (hele ono to tam primo je) je zalozen na citelnem zvyseni teploty vyfukovych plynu a dodatecnem vyhoreni - vypaleni tech sazi tam ulozenych..
Ale jinak voda je voda...
Re: Re:
Presne takhle jsem to udelal ja. Teplomer jsem ven nedostal, zarezly. Takze jsem nastrikal penovy cistic od Wuerthu hadickou od snimace tlaku, nechal chvili pusobit a jel se projet. Problem to na nejaky cas vyresilo.pepazdepa píše:Pak mě ještě napadlo to vstřikovat do jedné z hadiček k difrenčnímu senzoru tlaku, ta zpětná, která podsává, ale chce to, do té, která je před filtrem, popřípadě vyšroubovat teploměr před filtrem a vstřikovat tam.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

Po odpojeni hadiciek nesmie MAF presiahnut urcitu hodnotu, do nudzaku ti to pada pretoze na to prilis slapes.
Odpojit musis obe hadicky. Nepodsava ani jedna, v oboch je pretlak, v jednej vacsi, v druhej mensi, rozdiel cita snimac a vyhodnocuje ECU. ECU diferencny tlak aj tak nezobrazuje korektne, ale to je ina kapitola...
ECU robi regeneracie takmer nonstop, vynutena regeneracia vo vacsine pripadov problem prinajlepsom oddiali.
Odpojit musis obe hadicky. Nepodsava ani jedna, v oboch je pretlak, v jednej vacsi, v druhej mensi, rozdiel cita snimac a vyhodnocuje ECU. ECU diferencny tlak aj tak nezobrazuje korektne, ale to je ina kapitola...
ECU robi regeneracie takmer nonstop, vynutena regeneracia vo vacsine pripadov problem prinajlepsom oddiali.