Vaše první zkušenosti

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Cetl sis ten clanek? Asi ne, ptz bys davno vedel, ze rozdeleni na mineral a syntetiku dnes neexistuje. Pokud sis tam dal olej s nizsim W(winter) pismem, ktery je ridsi, muze to mit za nasledek podobne problemy, ale zapomen na to, ze 5w znamena plna syntetika, 10w polo a 15w mineral...to ji <!>vina, ktera platila jen za komancu a 20let se toto oznaceni nepouziva, pokud Ti tohle tvrdili v Toyote, zmen servis, pracuji tam lide, kteri autum nerozumi!

http://www.oleje.cz/clanek/Mazivarske-m ... -syntetika
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Jirka Lefner
Navigátor

Příspěvek od Jirka Lefner »

No to už jsem někde četl. Na oleje je spousta názoru. Já se držím toho co uvádí vyrobce daného modelu a samozřejmě kupuji Mobil .
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A proč Mobil? ;-) hej fakt se z toho dělá raketové inženýrství...
Back in Czech.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

No na oleje je spousta nazoru zejmena psanych na obalech a firmami, ktere to potrebuji prodat. Muj odkaz je odkaz na clanky cloveka, ktery k tomu rozumi po chemicke strance a nema duvod mast spotrebitele marketingovymi kecy.

Uvedu priklad 80% lidi koupi Castrol, ptz to je supr mega ultra kvalita, ale uz neuvazuje, ze se to staci na stejne lince, jako 4 jine znacky, akorat se to prodava s rozdilnou etiketou a cenou...bohuzel na lidi pusobi porad lepe obal, barva a znacka, nez obsah :))
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Odkazy na oleje.cz jsou jen polopravdy.. ;-) neboj, taky jsem průmyslově přispíval paramu.. ;-)
Back in Czech.
Jirka Lefner
Navigátor

Příspěvek od Jirka Lefner »

Luke_Luke píše:No na oleje je spousta nazoru zejmena psanych na obalech a firmami, ktere to potrebuji prodat. Muj odkaz je odkaz na clanky cloveka, ktery k tomu rozumi po chemicke strance a nema duvod mast spotrebitele marketingovymi kecy.

Uvedu priklad 80% lidi koupi Castrol, ptz to je supr mega ultra kvalita, ale uz neuvazuje, ze se to staci na stejne lince, jako 4 jine znacky, akorat se to prodava s rozdilnou etiketou a cenou...bohuzel na lidi pusobi porad lepe obal, barva a znacka, nez obsah :))
S tim Castrolem máš pravdu. Je to předražená značka. Podle mne jsou nejlepší Mobil,Shell,Luqi moly
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A proc jsou to nejlepsi znacky? :-D Co takhle Valvoline, Sunoko, Mogul?
Back in Czech.
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Dnes technická. Jediná drobnost, trošku oloupaná žárovka v zadním blinkru. Koupená nová za 35 korun v Toyotě. Jinak bez jediné závady. Když jsem viděl spodek auta, tak skoro jako nové.
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
Milan.B
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan.B »

Ahojte, piska mi naprava, mam pocit, ze vzadu. Je to pocutelne najma pri pomalej jazde v kolone alebo teraz pri STK pri pojazde v dielni.
Tipujem, ze je to nejake lozisko, da sa to nejako rozumne riesit, ma s tym niekto skusenost?
Toyota Auris 1,4 Terra Cool - EX
Toyota Auris Touring Sports Hybrid
Camry8
Člen Týmu

Pískání ?

Příspěvek od Camry8 »

Že by zatuhlý třmen zadní brzdy.
Rav4 2006,
Camry 2007
Milan.B
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan.B »

Teraz po vymene kolies som zistil, ze to piska asi menej. Pokial je to trenim brzdnej dosticky o kotuc tak to akceptujem lepsie ako skripanie loziska. Najma ak to vnutri pocut ovela menej ako vonku. :-) Samozrejme cisto moj laicky nazor.
Toyota Auris 1,4 Terra Cool - EX
Toyota Auris Touring Sports Hybrid
mysiakmysiak
Navigátor

Příspěvek od mysiakmysiak »

Daj si tie brzdy prečistiť, rozhýbať (hlavne zadné). :)
Auris, 1,6 5MT
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Tak vážení, bylo mi mezi vámi dobře, ale přesedlávám na Verso a Aurise prodávám. Shrnutí, Auris slušné auto, ale rodina potřebuje trošku více prostoru.
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

To je hezký:-) Taky jsem přesedlal z Aurise do Versa - na konci letošního března. Zatím maximální spokojenost, Verso je fakt dobré auto. Příjemné svezení, výborné jízdní vlastnosti, stabilita i při vyšších rychlostech (rozvor 278 cm je znát), výborný je i motor (mám 2.0 D4-D). Aurise jsem ale přenechal manželce, takže teď se angažuju ve dvou fórech:-) Ale ve fóru Verso je proti tomuto aurisáckému dost mrtvo. Buď je těch aut podstatně méně (jako že je), nebo jsou úplně bezproblémová:-)

Tak ať Ti Verso dobře jezdí a když tak si dáme vědět "o stránku vedle"...
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna 12/2011
Odpovědět

Zpět na „Auris“