Odstranění DPF

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
MatGO
Věčnej rejpal

Re: Odstranění DPF

Příspěvek od MatGO »

Ja DPF nevykuchavam, zaoberam sa reprogramom ECU. Mechanicku cast nechavam na uvazenie toho, kto si chce DPF nechat odstranit.
Neviem, co myslis pod pojmom RC. Pokial mas na mysli NSR vlozku v DPF / DPNR filtry, tak ta by pri pripadnom odstaveni DPF na mojom DCATe ostala intaktna.
V pripade Aurisa D4D bolo DPF vymenene za kompletny katalyzator, taky ako montovala aj samotna Toyota.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

OK, ano to som myslel.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Ak sa chce alebo vie niekto vyjadrit, zaujimal by ma nazor na publikovanu 90% ucinnost DPF.

DPF je v prvej faze sitko. Ucinnost 90% teda neznamena, ze DPF zachyti 9 z 10 pevnych castic. DPF zachytava 90% hmotnostneho podielu vsetkych pevnych castic, co znamna, ze prepusta (rozkladom dokonca produkuje!) veskere pevne castice, ktore su take male, ze prejdu aj stenami filtra. Sucet hmotnosti prepustenych mikrocastic pritom tvori 10% z celkovej produkcie.
Toto je dovod, preco sa dym z auta vybavenym DPF stava neviditelny. Podstatou DPF ma byt prave zachytavanie skodlivych mikrocastic, ktore produkuju vysokotlake commonrail diesle. Zaroven vsak prepusta a dokonca produkuje este mensie castice.
Tlak commonrailu sa stale zvysuje aj ked ma za nasledok produkciu mensich castic.
Preco sa nehovori o dopade tychto castic na zdravie? Nemozu byt prave tieto najmensie nanocastice pomalym spustacom roznych skaredych ochoreni, ktore su zivnou podou pre farmaceuticky priemysel?

Koncepcia DPF mi vzhladom na mizivy podiel osobnych automobilov na produkcii PM a NOx moc nezapada do modelu ekologie no perfektne doplna sucastne ekonomicke, politicke, marketingove a farmaceuticke trendy.

Ak som sa v niecom mylil, prosim o doplnenie / vysvetlenie, stale studujem..
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

dlouho sem tu sice nebyl ale jak koukam tak se furt nadava na to samy :-)

mimochodem proc v dnesni dobe resit kuchani filtru pevnejch castic, kdyz nahradni dil je levnejsi nez samotnej proces odstraneni? jasne, da se tvrdit ze filtr z druhovyroby nevydrzi tolik ale ruku na srdce, troufam sei tvrdit ze pri najezdu 200000+ kdy by doslo k vymene by stejne prezil zbytek auta :-)

na druhou stranu, vyndat filtr a srat tim treba Commonusera, to by mohlo bejt taky fajn :-)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
CommonUser
Věčnej rejpal

MatGO:
https://en.wikipedia.org/wiki/Nitrogen_dioxide
Pripomenme si, kde je najvyssia koncetracia naftovych motorov. Zaujimave, ze ... taka nahodicka.

http://www.theguardian.com/world/2015/m ... es-traffic
http://www.theguardian.com/environment/ ... tion-study

Cital si aspon zbezne to realne meranie Nemcov ?

KarlosCZ:
Oseres hlavne seba a svoje okolie, ak ti to nedocvaklo. Ja nemam priamy dosah, co robis a cim myslis. Dupni este nozickou, ego leti do oblakov :blush:
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

CommonUser píše: KarlosCZ:
Oseres hlavne seba a svoje okolie, ak ti to nedocvaklo. Ja nemam priamy dosah, co robis a cim myslis. Dupni este nozickou, ego leti do oblakov :blush:
tak urcite :-)

rekl bych ze kdo dupe nozickou ses ty. Tebe a tobe podobny ani tak nesere kuchani fitru ale celkove pouzivani dieselu v osobacich :-) nadavas na ne kde to jen jde :-) skoro bych si vsadil ze kdybys vedel RZ aut nebo jmena majitelu tak bych psal na urady udavacny dopisy, nejak by mi to k tobe sedelo :-)

uprimne, do toho cim jezdime je ti kulovy, co si s autem udelame je to kulovy, a co dejchame ve svym okoli je ti taky kulovy :-)

a kdybys rozumnel psanemu slovu tak bys moh pochopit ze nejsem pro kuchani filtru, ale to je na tebe asi moc slozity :-)

ps: naftaci, vsimli jste si jak klesa cena nafty? :-)
CommonUser
Věčnej rejpal

Skor nechapes ty. Ja som nikde nepisal, ze TY sam si za odstranovanie DPF, ale zacmudene sede bunky uz asi stagnuju. (pouzil som buduci cas v zneni podmienky, nieco ako - english future conditional)

Nadavam na naftu ? Generalne ani nie. Kazdy berie len spotrebu a potom kasle na servis (DPF/EGR ...).
Takze nadavam tolko, ako som nadaval na Wartburgy a Trabanty. Ak mi to smrdi pred nosom, tak sorry, ze nie som nadseny ako ty. Nepatrim k zelenym, ale vzduchovy aj kabinovy filter je vacsinou cierny a to ich uz menim kazdych 30 tkm.
Ale toto je politika "demokracie", kde s usmevom na tvari dvaja idioti prehlasuju aj rozumny navrh, len aby niekomu uskodili (ci napakovali sa) - to je presne tvoje vyjadrenie. Proste sa nesnazim zit v style "po mne potopa".

EDIT:
Zakaz predaja naftovych aut v Indii kvoli smogu od 2.0L a vyssie.
http://www.reuters.com/article/india-au ... GS20151216
Pokrokova Europa ? Hovno, skorumpovani idioti (zdanenie nafty).
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

Souhlas s CommonUser .... taky nesnáším smrady z nafťáků ...
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

Děláte jako by benzín nesmrděl. Pěkně to štípe v nose, když mi před nosem čmoudí naturalista. Vůbec teď. Haníte a přitom smrdíte víc než nafta.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
lukas8738
Řidič

Příspěvek od lukas8738 »

dacapo :!:
uz som si myslel, ze ja som vadny :lol: ako seriozne, bez prihrievania polievocky, kedze mam diesla. Ale benzin mi smrdi. Nenajboze este niekto s lpg a uz mi je :crazy: ale diesel a smrad, toto spojenie mi nic nehovori. Skor cmudi, ked je dajaky posramoceny. Ale smrad, ja ani neviem jak smrdi spalena nafta :lol: :lol: :lol:
ave t25, 2,2d4d-110kw '06
Milfi
Člen Týmu

Příspěvek od Milfi »

Chlapi, má smysl tady to fórum, které by mělo sloužit hlavně jako poradna a pomoc majitelům daného vozu zadělávat těmito zbytečnými dohady? Jděte na pivo, tam si to vysvětlete a nedělejte nám tu z toho Bravo poradnu. Pěkné Vánoce a klid v duši ;-)
CommonUser
Věčnej rejpal

Milfi,
modlenie v kostole ti nepomoze vyriesit akekolvek problemy, ale klud v dusi asi bude, kym sa ta ten problem priamo nedotkne v plnej sile. :shock:

"(dakapo, lukas)"
ta vasa obhajoba, je ako ked tazki alkoholici idu rozprapravat o degustacii ... :twisted:
Neviem ake auta porovnavate, ale iste nie benziny Euro4 a vyssie. Ano iste aj benzin smrdi, hlavne studeny, ale rozdiel tam je zasadny a dokonca dobre meratelny.
Sused na olietanom GOLFe 2.0 TDI mi zacina liezt na nervy s tym jeho zasmradenin celej ulice kazde rano. Teraz v zime ak nefuka, tak citit aj hodinu po odjazde.
Vraj uz vstreky cistil a nove sa mu neoplatia.

Ale v podstate za to moze politicka garnitura (podpriemerni "..." a fabulisti), ktora uz mala davno zvysit dane na naftu ako neekologicke palivo.
Prvy smogovy alarm v DE:
http://www.handelsblatt.com/politik/deu ... 47682.html
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

proc v dnesni dobe zprisnenejch kontrol vykuchavat dil kterej se da koupit za relativne lidsky penize?

http://www.primafiltry.cz/f/toyota/avensis/

http://www.primavyfuky.cz/doplnky/filtr ... /2-2d-cat/
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Firma, ktora predava DPF do aut, ktore sa s DPF nikdy nerobili, u mna nevzbudzuje doveru. Aj ked toto nie je o dovere ale skor o tom neskutocnom bordely, ktory okolo DPF a emisii vladne. Cele toto emisne sialenstvo je v uplnych plienkach a potrva este roky, kym zacne system kontroly a riadenia emisii realne fungovat. Casto krat ani technik z Toyoty nedokaze povedat, ci konkretne vozidlo ma mat DPF. Tieto Informacie si v niektorych pripadoch nedokaze dat dohromady ani specializovana firma na vyfuky a uz vobec nie stanica technickej a emisnej kontroly. Je to cele na smiech alebo skor na plac. Vyrobcovia su o krok vpred pred EU a ich normami, co dokazal aj VW.
Zaujimala by ma analyza vyfukovych plynov z realnej prevadzky jazdeneho DPF. Regeneracia moze spustat kazdych 20km, bez upozornenia na chybu.
O tomto sa nevie, o tomto sa nehovori, tym padom to nikoho nezaujima. Hlavne ekologicky!
Ktovie, preco nemame v Toyote kontrolky na to, kedy prebieha regeneracia..
Ktovie, preco Toyota neposkytuje tento udaj ani servisnemu technikovi cez ich vlastnu diagnostiku..
Ktovie, ci je nemeratelny diferencny tlak DPF na DCAT konstrukcna chyba alebo umysel..

DPF sa montuju do dielsov uz 10 rokov ale emisie terpva teraz zacinaju byt alarmujuce? Mne ta matematika furt nesedi. Jeden clanok o emisiach sere do huby druhemu. Situacia je zo dna na den kritickejsia, no je to uz 6 rokov, co sa v EU dielse bez DPF nepredavaju. To su tie DPF take neucinne alebo je problem niekde inde?
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
dizzydent
Člen Týmu

Příspěvek od dizzydent »

O kuchání DPF si myslím svoje, ale stát léta tuto praxi přehlížel a mávnutím legislativního proutku je to téměř zločin? Kde je nějaká právní jistota?
Přijde mě to akce podobná zátahu na growshopy, které byly léta tolerované, až pak přišel zásah téměř protiteroristické jednotky, zabavení majetku a soudy. Není bez zajímavosti, že prvoinstanční soud šíření toxikomanie v plné rozsahu zamítl.

Při vyhlašování rozsudku navíc Chaloupková zkritizovala policii, její postup proti obchodům označila za zbabělý. „Stát je dlouhou dobu toleroval. Byly opakovaně kontrolovány i na festivalech. Nikdy nebyly upozorněny, že tím, co dělají, překračují zákon. Jeden den to není trestné, druhý už ano. Pokud se tváříme, že jsme nějaký stát, tak takový přístup možný není,“ konstatovala soudkyně
Zdroj: http://www.lidovky.cz/prvni-osvobozujic ... _domov_ogo
T25 2.0 D-4D 93kw /2006/
Odpovědět

Zpět na „Avensis“