tak říznout je přímo do nárazníku, jakýkoliv úpravy na obyč světla mi připadaj jako kravinaCommonUser píše:Prosim Ta precitaj si ten link od Plextora:extremehany píše:což neřeší problém úspory energie a žárovek...tu řešíme LED denní svíceníCommonUser píše:Na T27 sa da cez diagnozu zapnut denne svietenie - stretavacky.
"Systém denního svícení AHD (Automatic Halogen Daylight) je způsob využití originálního osazení světlometů pro denní svícení. Modul AHD ve velikosti menší než krabička cigaret, umožňuje svítit jen hlavníma světlometama a to bez zadních lamp a podsvícení přístrojové desky včetně celého interiéru a to vše dle předpisů o denním svícení! "
Ja tam ziadne LED nevidim. Okrem toho u T27 to nie je kam dat, iba hlavny svetlomet (parkovacky), ale to moze robit problem pri STK.
LED světla- denní svícení
- extremehany
- Věčnej rejpal
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
- CommonUser
- Věčnej rejpal
- waterford26
- Manager Týmu
a co poriesis LEDkami v parkovackach??? ..denne svietenie?CommonUser píše:Rezat do narazniku a potom riesit policajtov a STK je este vacsia kravina. Mne sa paci riesenie - miesto parkovaciek dat LEDky, ale neviem co na to TUV ...

Avensis T25, r.v. 4/2003, 1,8 VVT-i (129hp), sedan.
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost

- CommonUser
- Věčnej rejpal
No a co ine asi by si chcel tym riesit ? To je co za ... otazka. Nemci to tak na T27 riesia - ti co musia svietit. Aspon nepalis halogeny. Vynuraj si to sam na nemeckych forach.waterford26 píše:a co poriesis LEDkami v parkovackach??? ..denne svietenie?CommonUser píše:Rezat do narazniku a potom riesit policajtov a STK je este vacsia kravina. Mne sa paci riesenie - miesto parkovaciek dat LEDky, ale neviem co na to TUV ...

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
at si kazdej udela co chce ja svitit xenonama teda nechci ! Az pojedu na technickou tak vyndam pojistku a je to. Jo a napojil jsem to na mlhovky, pri denim sviceni do nich jde jen 2-6 voltu, mam to nastaveny na 5,7 sviti to az dost a kazdej si spocita jaka je to uspora na W ,priblizne to je jako 20W zarovka. Ja to ale neresim me jde o to ze muzu mit svetla zapnuty na AUTO a tet to slape jak ma. Taky to dobijeni se mi zamlouva setri to baterku a hlavne kdyz to v Toyote ing. vymyslely tak by to melo fungovat a ne ze to denim svicenim hlavnimi svetly nikdy nezapne.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
- waterford26
- Manager Týmu
tak to musi byt ina ledka aby bola tak jasne viditelna za bieleho dna. A pokial tam das w5w t10 s 5 a viac smd diodami aby ti to ako tak svietilo. Ako pouzivat parkovacky na denne svietenie ..tak to som este nevidel. To uz radsej zredukovat svietivost v hmlovkach a prekablovat ich na denne svietenie. Ale naprikad tak ako to tu maju niektory chalani na t25 pred fejsliftom- led pas pod hmlovkou, tak to sa napriklad na avensis celkom hodi.. aj led v krytkach na prednom narazniku.. pokial to tam sadne ako uliate tak je to urcite krajsie a efektnejsie ako ledky v parkovackach.CommonUser píše:No a co ine asi by si chcel tym riesit ? To je co za ... otazka. Nemci to tak na T27 riesia - ti co musia svietit. Aspon nepalis halogeny. Vynuraj si to sam na nemeckych forach.waterford26 píše:a co poriesis LEDkami v parkovackach??? ..denne svietenie?CommonUser píše:Rezat do narazniku a potom riesit policajtov a STK je este vacsia kravina. Mne sa paci riesenie - miesto parkovaciek dat LEDky, ale neviem co na to TUV ...
Avensis T25, r.v. 4/2003, 1,8 VVT-i (129hp), sedan.

- extremehany
- Věčnej rejpal
bacha na to, ty LED pásky většinou nejsou homologované, ani jsem to tu snad na klubu neviděl, my všichni snad máme DL-X5 v otvorech nebo přímo v nárazníku...waterford26 píše:tak to musi byt ina ledka aby bola tak jasne viditelna za bieleho dna. A pokial tam das w5w t10 s 5 a viac smd diodami aby ti to ako tak svietilo. Ako pouzivat parkovacky na denne svietenie ..tak to som este nevidel. To uz radsej zredukovat svietivost v hmlovkach a prekablovat ich na denne svietenie. Ale naprikad tak ako to tu maju niektory chalani na t25 pred fejsliftom- led pas pod hmlovkou, tak to sa napriklad na avensis celkom hodi.. aj led v krytkach na prednom narazniku.. pokial to tam sadne ako uliate tak je to urcite krajsie a efektnejsie ako ledky v parkovackach.CommonUser píše:No a co ine asi by si chcel tym riesit ? To je co za ... otazka. Nemci to tak na T27 riesia - ti co musia svietit. Aspon nepalis halogeny. Vynuraj si to sam na nemeckych forach.waterford26 píše: a co poriesis LEDkami v parkovackach??? ..denne svietenie?
- waterford26
- Manager Týmu
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Niekde som sem dal aj link (foto) na to riesenie, ale uz to neviem najst,waterford26 píše: tak to musi byt ina ledka aby bola tak jasne viditelna za bieleho dna. A pokial tam das w5w t10 s 5 a viac smd diodami aby ti to ako tak svietilo. Ako pouzivat parkovacky na denne svietenie ..tak to som este nevidel. To uz radsej zredukovat svietivost v hmlovkach a prekablovat ich na denne svietenie. Ale naprikad tak ako to tu maju niektory chalani na t25 pred fejsliftom- led pas pod hmlovkou, tak to sa napriklad na avensis celkom hodi.. aj led v krytkach na prednom narazniku.. pokial to tam sadne ako uliate tak je to urcite krajsie a efektnejsie ako ledky v parkovackach.
Nejake dodatocne montaze robit nechcem, spolahlivost a bezproblemovost je mi cennejsia. Potrebujem jazdit bez problemov.
- waterford26
- Manager Týmu
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Veru ma, dnesne kary maju na CANe zavesene aj svetla. Je tam kopec elektroniky. Zasah ti moze nepriamo ovplyvnit dalsie veci. Staci ak ECU "citlivo" zisti, ze tam nieco nesedi ...waterford26 píše:dobre..ale tam sa nema co pokazit alebo spravit nieco zle v tom zmysle ze by to malo vplyv na spolahlivost, ale ako myslis no
Ale priamo ku svetlam - bez svetiel sa ale neda jazdit - aj to je spolahlivost.
BTW Prave TTT implementovala ako prva elektronicky MOST (Opto Multi zbernica). Tak bacha co novsie budes rozoberat.
- extremehany
- Věčnej rejpal
vzhledem k tomu, že nám to všem funguje, nevidím v tom problém.CommonUser píše:Veru ma, dnesne kary maju na CANe zavesene aj svetla. Je tam kopec elektroniky. Zasah ti moze nepriamo ovplyvnit dalsie veci. Staci ak ECU "citlivo" zisti, ze tam nieco nesedi ...waterford26 píše:dobre..ale tam sa nema co pokazit alebo spravit nieco zle v tom zmysle ze by to malo vplyv na spolahlivost, ale ako myslis no
Ale priamo ku svetlam - bez svetiel sa ale neda jazdit - aj to je spolahlivost.
BTW Prave TTT implementovala ako prva elektronicky MOST (Opto Multi zbernica). Tak bacha co novsie budes rozoberat.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
- extremehany
- Věčnej rejpal
odsuzuvovat něco cos nezkusil, popř. nevíš že to blbne, zvlášt když je to čistě elektrická záležitost mi připadá divné....klasická automatika de odpojit diagnostikou a světla zapojit automaticky přes rele.CommonUser píše:Akurat, ze to T25, teda vyvojova vetva z roku 2002. Takze rozdiel len 6 rokov a iny model ...