Odstranění DPF

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
MatGO
Věčnej rejpal

Re: Odstranění DPF

Příspěvek od MatGO »

alci5 píše:auto je z Německa dovezeny 2014,ja ho mam asi pul roku.
v tom pripade budem mat pre teba mozno nejake novinky :) viac info mas v sprave
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Uspesny reprogram uz aj na testovacej ECU Avensis T27, ADT270, 2.0 D4D 1AD-FTV!
Pracujem na rieseni pre problemove modely D-CAT!!
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

dat von DPF je lakave, ale co STK? Vraj sa na toto uz chystaju, je to len o presnejsom meracom pristroji....
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

PM sa zatial nemeraju a sucastne merane hodnoty su v norme aj po odstraneni DPF. Pri toyotach do rv. 2010 na STK moc nemaju ako zistit ci malo byt vybavene DPF alebo nie, preto by pri skorsich rocnikoch D4D nemal byt problem ani ked sa merat zacnu. V kazdom pripade domontovat sa da kedykolvek, tak ako aj odmontovat..
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
karlos76
Řidič

Příspěvek od karlos76 »

MatGO píše:PM sa zatial nemeraju a sucastne merane hodnoty su v norme aj po odstraneni DPF. Pri toyotach do rv. 2010 na STK moc nemaju ako zistit ci malo byt vybavene DPF alebo nie, preto by pri skorsich rocnikoch D4D nemal byt problem ani ked sa merat zacnu. V kazdom pripade domontovat sa da kedykolvek, tak ako aj odmontovat..
Mohu potvrdit, mel jsem na STK v Praze polovicni hodnoty nez limitni. Klesla mi spotreba, momentalni prumer 6,4! Ani jsem tomu nechtel verit, nez to zacalo zlobit (kourit) jezdil jsem ca za 7,3l ale pak uz to bylo 8 a vic. Auto navic ozilo, nedusi se to v nizkych otackach, tedy pruznejsi. Mam bez DPF ca 15t.km bez jedineho zacoudeni. Jsem spokojen, doporucuju. Vlastne to jednu nevyhodu ma, jak to pekne jede, clovek se zapomene a jeden peknej superb mi ukzal obrazek s 184km/h na kopecku pred plzni od Prahy.... Ale aby to nevyznelo ekoteroristicky, dpf je urcite spravna cesta! Jen u tech prvnich vozu s Dpf je podle mne filtr spis kontraproduktivni.
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
CommonUser
Věčnej rejpal

Navadzas na protizakonnu cinnost ?
Auto tiez umyvas v rieke ?

Hlavne sa snaz presvedcit na STK, ze existoval DCAT bez DPF, mozno ti nejaky dedinsky trulo naleti ... :blush:
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Tak ja mam napriklad v TP na DCATe zapisane EURO3 :) Ak z toho nahodou niekedy vyrazim DPF tak stale tomu polepsim na EURO4 :D
Ak chce vlada robit poriadky s druhymi, mali by si najprv porobit poriadky sami so sebou
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
CommonUser
Věčnej rejpal

Aky suvis ma Euro 3 s tym, ze podla homologizacie mas mat DPF ?
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Zrejme vacsi ako si myslis. Dokonca uvazujem, pokial nechcem problemy dpf by malo ist von, kedze podla technicaku tam nema co robit. Este by si to technik na stk zle vysvetlil a obvinil ma z neobornej dorabky, ktora ohrozuje bezpecnost, nakolko ECU nedokaze ukoncit regeneraciu filtra a neustalym striekamim nafty do vyfuku vznika riziko roztavenia filtra, pripadne aj poziaru.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
CommonUser
Věčnej rejpal

Preco sa neprihlasis do Toyoty, ze vies lepsie ako oni :?:
Mozes dokazat, ze bez DPF splnujes NOx 0,50 g/km a pevne castice 0,05 g/km :?:
Ty v technicaku mas vyslovene uvedene bez DPF :?:

Za 5 korun nech aj zdochnem :?: :!:
karlos76
Řidič

Příspěvek od karlos76 »

CommonUser píše:Preco sa neprihlasis do Toyoty, ze vies lepsie ako oni :?:
Mozes dokazat, ze bez DPF splnujes NOx 0,50 g/km a pevne castice 0,05 g/km :?:
Ty v technicaku mas vyslovene uvedene bez DPF :?:

Za 5 korun nech aj zdochnem :?: :!:
Preco si taky tupy? :-)
Common loser.... neser...uz
Prius + 2013
Auris HSD 2015
CommonUser
Věčnej rejpal

Karlos76, nie kazdy ma bunky na univerzitu alebo aspon odpozorovane spravanie na adekvatnej urovni. Miera kognitivnych funkci je u teba asi dost obmedzena. V podstate ti pomoze len to, aby to co robis ty inym, robili oni tebe. A teda ti zelame vela naftoveho smogu pred tvojim nasavanim.
karlos76
Řidič

Příspěvek od karlos76 »

CommonUser píše:Karlos76, nie kazdy ma bunky na univerzitu alebo aspon odpozorovane spravanie na adekvatnej urovni. Miera kognitivnych funkci je u teba asi dost obmedzena. V podstate ti pomoze len to, aby to co robis ty inym, robili oni tebe. A teda ti zelame vela naftoveho smogu pred tvojim nasavanim.
Vazne naposled, co na tebe reaguju, ted je to auto, tento konkretni typ s konkretnim motorem cistsi, nez pred odstranenim. Splnuje emise na polovicnich hodnotach Euro IV, stejne jako kazdy jiny auto, splnujici Euro IV!! Autu klesla spotreba o ca 15%, presne o toto mnozstvi vypousti do vzduchu min sracek. Ted to auto nikdy nevyplivne bordel z regenerace najednou. Tedy ANO, kdykoliv za sebou pojedu, protoze to je lepsi jak kdykoliv predtim. Uz jednou pochop, ze hromada znacek pristoupila k dpf jen kvuli tomu, aby se vesly do EURO 4. TOHLE AUTO, STEJNE JAKO NEKOLIK DALSICH PROSTE KE SPLNENI HODNOT FILTR NEPOTREBUJE. A ano, dcat 130kw nebyl nikdy bez filtru, je to jedno zprvnich aut na svete, ktere bylo s filtrem v serii, je to dokonce prvni auto na svete, ktere melo v serii z dieselovyho ctyrvalce 400Nm. Nicmene v 2.2 d4d je prakticky totozny motor, ma jednodussi vstriky a mensi turbo, ktery samozrejme delali ibez dpf a taky splnuje E4 s prehledem. Tak uz tu prosim nemel kraviny, nauc se cist, pouzivat hlavu a radsi neprispivej. Kvuli takovym jako jsi ty se mi toto forum zprotivilo...najdi si babu nebo chlapa a vybijej se taky nekde jinde....
Prius + 2013
Auris HSD 2015
CommonUser
Věčnej rejpal

karlos76 píše: Vazne naposled, co na tebe reaguju, ted je to auto, tento konkretni typ s konkretnim motorem cistsi, nez pred odstranenim. Splnuje emise na polovicnich hodnotach Euro IV, stejne jako kazdy jiny auto, splnujici Euro IV!! Autu klesla spotreba o ca 15%, presne o toto mnozstvi vypousti do vzduchu min sracek.
Ako ti merali NOx a castice ??? Mate v CR uz taku vyspelu techniku , ze dokaze to merat ? Lebo tu v DE su o tom stale debaty ako na to:
http://www.deutschlandfunk.de/reform-de ... e_id=76615
Vies preco je DIESELGATE ?

Ze si vydrbal DPNR a tym zvysil NOx + PM mas tu:
http://www.kfztech.de/kfztechnik/motor/ ... abgas3.htm
https://www.dieselnet.com/tech/cat_nox-trap.php
http://www.autonews.com/article/2005013 ... s-problems
karlos76 píše: Nicmene v 2.2 d4d je prakticky totozny motor, ma jednodussi vstriky a mensi turbo, ktery samozrejme delali ibez dpf a taky splnuje E4 s prehledem. Tak uz tu prosim nemel kraviny, nauc se cist, pouzivat hlavu a radsi neprispivej. Kvuli takovym jako jsi ty se mi toto forum zprotivilo...najdi si babu nebo chlapa a vybijej se taky nekde jinde....
Vazne naposledy, ze si to riesenie kurva nedas patentovat - "jednodussi vstriky" JASNE ! Teda pocet vstrekov a mnozstvo nafty zostava u motorov rovnaky za pracovny cyklus a teda de facto DPF je na hovno. Piaty vstrek ti konci kde ? Asi v prdeli ze ...
Odpovědět

Zpět na „Avensis“