Olej do avensis 2.0 d-4d 2004 85kw
Možná to moc nechápu , ale všichni kdo diskutují mají většinou nějakou formu DPF (DPNR) , ale nikde není uvedená specifikace C2 od ACEA. Učili mě , že oleje konvenční mají jiné typy aditiv a pokud výrobce vysloveně nedoporučuje standartní použití B3/B4 nebo v případě Toyoty B1 nebo B5 pro ropu, působí některá aditiva na DPF filtry dost nepříznivě. A filtr se dá buď ucpat (což má řešení) nebo zabít.
Kasper- AVE 2,2 D-CAT
-
- Řidič
V ktorej Toyote? V manuale je jasne napisane (v slovenskom, ceskom, nemeckom, madarskom a urcite aj polskom), ze olej pre motor D-4D bez DPF musi splnat specifikaciu ACEA B1, API CF-4 (prip. CE, da sa aj CD). Pokial mi je zname, tak na trhu nie je olej splnajuci ACEA B1, ktory ma viskozitu 5W-40. Vyplyva mi z toho to, ze zrejme Ti odporucili specifikaciu ACEA B3. Preco vsak tuto moznost Toyota nepise vo svojom manuale? T25 je na trhu dost dlho, ze ano...MTZracing píše:V Toyote ma informovali, ze do mojho 2.0 D-4D r. v. 2007 93 kW patri 5W-40

Inak klasicky B1.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
podle nejakých nepsaných pravidel by měla platit spetná kompatibilita mezi normami to znamená že vyšíí norma by automaticky měla splnovat aplne zastupovat normu nižší, z čehož by plynulo že pokud je předespaná B1 tak mužeš použít i B2, B3 ale ne naopak ( pokud je předepsaná B2 mužeš požít B3 ale nikoliv B1 )
-
- Řidič
To, zial, nie je pravda.Idaho píše:podle nejakých nepsaných pravidel by měla platit spetná kompatibilita mezi normami to znamená že vyšíí norma by automaticky měla splnovat aplne zastupovat normu nižší, z čehož by plynulo že pokud je předespaná B1 tak mužeš použít i B2, B3 ale ne naopak ( pokud je předepsaná B2 mužeš požít B3 ale nikoliv B1 )

B1, B5 maju znizenu HTHS viskozitu a pokial ich vyrobca motora neodporuca pouzit, nie je dobre to skusat.

Ak by bola pravda, co si napisal, tak napriklad B3 by bolo mozne nahradit B5, co by v 80% motorov nem dopadlo dobre.

Btw, preto ma zaujima oficialne vyjadrenie Toyoty...
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak to mam z toho poriadny hokej.modus ponens píše:V ktorej Toyote? V manuale je jasne napisane (v slovenskom, ceskom, nemeckom, madarskom a urcite aj polskom), ze olej pre motor D-4D bez DPF musi splnat specifikaciu ACEA B1, API CF-4 (prip. CE, da sa aj CD). Pokial mi je zname, tak na trhu nie je olej splnajuci ACEA B1, ktory ma viskozitu 5W-40. Vyplyva mi z toho to, ze zrejme Ti odporucili specifikaciu ACEA B3. Preco vsak tuto moznost Toyota nepise vo svojom manuale? T25 je na trhu dost dlho, ze ano...MTZracing píše:V Toyote ma informovali, ze do mojho 2.0 D-4D r. v. 2007 93 kW patri 5W-40Ak by som uvazoval naliat tam B3, napisal by som do Belgicka a vyziadal si odpoved vyrobcu. Alebo od "Tvojej" Toyoty odporucanie B3 na papieri...
Inak klasicky B1.
Bolo to v Toyote v KE.
Ale asi si to nastudujem kdesi..... vdka.
-
- Řidič
Predpisana nie je primarne viskozita (5W-30), ale vykonnostna specifikacia oleja (ACEA). Pre diesel D-4D bez DPF predpisuje Toyota oleje s ACEA B1. Su tam aj ine normy (API, ILSAC), ale my sme v Europe, tak povazujem za prioritnu normu ACEA.MTZracing píše:No dobre - ked moja masina splna EURO4 - ma DPF alebo nie ? Nikde to totiz neviem vypatrat.
A ze tam dam predpisanu 5W-30 - v com bude rozdiel ? Myslim okrem ceny za liter
To, ci mas DPF, najlepsie zistis bud z papierov (faktura) alebo priamo v Toyote. Motory s DPF vyzaduju oleje s inou specifikaciou, tusim ACEA C2. Pozri do manualu.
Já mám v techničáku normu ES 2002/80B, což je Euro 4, viz. http://www.sdruzeni-sova.cz/emise.htmjelinek4 píše:neviete niekto aka je emisna norma na avensis 85kw, r. v. 2004, 2.0 D-4D. Podla technicaku mam EURO 3 a nezda sa mi to .
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Kontrolni otazka, soudruzi !
Do D4-D r.v. 2007 93 kW by ste poradili ktory z uvedenych ?
http://olejposta.sk/?s=1&m=0&t=3&v=3&p=5&a=0
Do D4-D r.v. 2007 93 kW by ste poradili ktory z uvedenych ?
http://olejposta.sk/?s=1&m=0&t=3&v=3&p=5&a=0