Brzdy
Ak som uz pisal v tejto teme:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=9066
bol som na garancke po 15000 km v autoservise AWF v Bratislave, kde som spomenul aj piskajuce brzdy.
O celkovom nazore na servis som sa rozpisal v horeuvedenej teme, takze to vynecham. V AWF sa mi na to chlapik vtedy pozrel, ale nic s tym nespravil. Jedine vyhol brzdne dosticky a to bolo vsetko. Piskanie neprestavalo.
Dnes som sa objednal do Autograndu kvoli brzdam, ale aj kvoli vzperam kufra, ktore v zime prilis nefungovali a kufor sa neotvaral dostatocne. Na moje pocudovanie bol pristup excelentny. Ten technik si zasluzi jednotku.
Slabo fungujuce vzpery kufra som mu ani nemohol demonstrovat, lebo ked je teplo, funguju v pohode. Vymenil mi ich uplne bez problemov, pricom sam povedal, ze na to mali aj oznam a maju to vymienat. V AWF mi ich nielen ze nechcel vymenit, ale este mi povedal taku hlupost, "ze ved je zima, co sa cudujem, ze sa kufor neotvara". No comment...
Na brzdy sa v Autogrande ihned pozreli, precistili a situaciu dali na schvalenie do Toyoty. Ak mi to bude piskat dalej, vymenia mi brzdy. V AWF sa o takom niecom ani len nesnivalo.
Dokonca mi spominal, ze ci mi nieco nerobili v AWF s klinovym remenom, lebo som ho mal prilis napnuty. Stazoval som sa totiz, ze mi obcas akoby piskal klinovy remen. Povolili ho a teraz je to v pohode.
Strucne povedane - Autogrand ma prijemne prekvapil. Vsetko je samozrejme o ludoch. Pokusim sa zistit, ktory prijmaci technik mi preberal auto. Ak by som mozno narazil v Auogrande na nejakeho blba, pisal by som uplne opacne nazory - presne take, ake som mal na AWF.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=9066
bol som na garancke po 15000 km v autoservise AWF v Bratislave, kde som spomenul aj piskajuce brzdy.
O celkovom nazore na servis som sa rozpisal v horeuvedenej teme, takze to vynecham. V AWF sa mi na to chlapik vtedy pozrel, ale nic s tym nespravil. Jedine vyhol brzdne dosticky a to bolo vsetko. Piskanie neprestavalo.
Dnes som sa objednal do Autograndu kvoli brzdam, ale aj kvoli vzperam kufra, ktore v zime prilis nefungovali a kufor sa neotvaral dostatocne. Na moje pocudovanie bol pristup excelentny. Ten technik si zasluzi jednotku.
Slabo fungujuce vzpery kufra som mu ani nemohol demonstrovat, lebo ked je teplo, funguju v pohode. Vymenil mi ich uplne bez problemov, pricom sam povedal, ze na to mali aj oznam a maju to vymienat. V AWF mi ich nielen ze nechcel vymenit, ale este mi povedal taku hlupost, "ze ved je zima, co sa cudujem, ze sa kufor neotvara". No comment...
Na brzdy sa v Autogrande ihned pozreli, precistili a situaciu dali na schvalenie do Toyoty. Ak mi to bude piskat dalej, vymenia mi brzdy. V AWF sa o takom niecom ani len nesnivalo.
Dokonca mi spominal, ze ci mi nieco nerobili v AWF s klinovym remenom, lebo som ho mal prilis napnuty. Stazoval som sa totiz, ze mi obcas akoby piskal klinovy remen. Povolili ho a teraz je to v pohode.
Strucne povedane - Autogrand ma prijemne prekvapil. Vsetko je samozrejme o ludoch. Pokusim sa zistit, ktory prijmaci technik mi preberal auto. Ak by som mozno narazil v Auogrande na nejakeho blba, pisal by som uplne opacne nazory - presne take, ake som mal na AWF.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
mne brzdy trochu akoby hucali - ked jemne , dlhsie pribrzdujem. Zvacsa mi hra hlasnejsie hudba, takze nepocujem, ale ked nehra..tak to trochu huci (nie piska). Som zvyknuta viac brzdit motorom, no ked mi bolo povedane, ze hucia asi preto, ze mam na nich vrstvu korozie, zacala som ich obrusovat
brzdenim. No stale som sa nedockala efektu. Vraj sa nemam znepokojovat, ale bolo by mi srdcu milsie, keby nehucali.

Premýšľal som,či by som vedel vyčistiť -svojpomocne nejakým sprayom na brzdy(asi len vpredu).
Je na to nejaký obzvlášť návod -postup pri nastriekaní tej nejakej gebudziny a kam to nastriekať??
Akože nastriekať celé"prasiatko"kam sa dá len dostať?
Jednoducho dám dole koleso a nastriekam všetko čo vidím?(samozrejme myslím len na brzdy)
U mńa sa ešte brzdy nečistili,tak len mi to blisklo hlavou
Je na to nejaký obzvlášť návod -postup pri nastriekaní tej nejakej gebudziny a kam to nastriekať??
Akože nastriekať celé"prasiatko"kam sa dá len dostať?
Jednoducho dám dole koleso a nastriekam všetko čo vidím?(samozrejme myslím len na brzdy)
U mńa sa ešte brzdy nečistili,tak len mi to blisklo hlavou

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Nikdy jsem u žádnýho auta brzdy nečistil a brzdily normálně, tak nevím, proč by tomu mělo být u Yardy jinak. Když je auto od blata a najedu na wapku, tak skrz disky ty brzdy propláchnu tlakem, ale to je vše... Žádný sundávání kol, žádná rozborka brzd. Podle mě je to nějaká chujovina co si vymyslel autorizák, aby odůvodnil ceny za prohlídky 

Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Neviem-lan keď to čistia,myslel som si,že to bude kvôli nejakej prevencii.Tiež som nikdy brzdy na žiadnom aute nečistil (okrem Fiatu 125p-tam sa zadrhávali v prasiatku valčeky,tak bolo nutné vždy ručne ich rozhýbať-vyčistiť po každej zime) mal všetky 4 brzdy kotučové a brzdil tak super,že niektoré dnešné autá tak nebrzdia(r.v.1971)Mates. píše:Nikdy jsem u žádnýho auta brzdy nečistil a brzdily normálně....

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid