ale jó

co naopak osobně schvaluji, jsou neony a různý podstvícení pod auty, kdy vozidlo vypadá sice jako ufo

Mě auto svítí POD červeně a mám osvětlenou spz. červeně

Prosím tě, jak je to správně - musí být - v tom případě ho samozřejmě každý z nás má, ale má eventuálně ještě něco navíc, nebo - musí být pouze...rozdíl je markantníLaBuS píše: ...Problém je jen v tom, že na vozidle musí být takové osvětlení, které je schváleno pro daný typ a pro provoz na pozemních komunikacích![]()
Ja fták, jak řekl můj bývalý kolega Vrabec, homologo, to je to kouzelné slovo...což asi neony nejsou, co?LaBuS píše:nene, pouze tam není![]()
můžeš mít iněco na víc, ale jen to co je schváleno pro provoz na poz.kom.
tím autoři mysleli třeba na dodatečnou montáž mlhovek atd... Na neony neea hlavně si všimni že cokoliv si takového koupíš, tak je tam napsáno "není určeno pro ..."
takže shrnuto : navíc ano, ale jen schválené (homologované)
no jako osvětlení do rapida si je určitě koupim a jako náhradní do bestie asi takypeta píše:Kdyz uz jsme u tech svetel: Za tyden bude v lidlu "akce" na zarovky viz http://www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/c. ... ovky_Tesla a slysel jsem na tyhle zarovky tesla z lidlu jen samou chvalu. Meli by mit 2 typy H4 - se zvysenou svitivosti+50% a super modre. Za tu cenu to nema konkurenci.
Myslím, že i neon může být homologovaný a dokonce i pro ČR (i když úplně jistej si nejsem). Dříve jsem měl ve favoritu v masce modrý neon(viz.foto), který měl Atest8, ale byl určen pro použití uvnitř vozidla, tudíž na venek schválen nebyl. Pak taky byly stroboskopy v mlháčích a blue diody ve zpátečkách. Párkrát se za mnou rozjely policisté, ale po nějaké době dohadování a hledání mě nechaly, protože nic nenašly(elektrikářsky zakamuflovaný a vše ostatní fungovalo jak mělo).LaBuS píše:no, oni homologované být můžou ale homologací je mnoho neznamená, že máš na něčem "E" že to foukneš na auto a je toMusí to mýt homologaci pro užití v provozu na poz.kom.
mnoho třeba laminátových nárazníků a spojlerů jsou třeba homologované, ale jen pro sportovní účely !!!!!!!! Takže na silnici se to NESMÍ objevit !!!! V tom se hodně lidí plete, myslí si, že má na díle Ečko a hotovo. Typy homologací jsou ke způsobům užití, pro dané území atd...