Nepraktická Celica...
No nedá mi to, něco už jsem s Celicama najezdil (4g a 5g).
Nejdřív vám něco nabonzuju na Idaha - na Celicu přesedlal z Mondea f kombajnu....nevim kolik z vás mělo tu čest s mondeem, ale je to něco jako nákladní vagón.
Co se týká velikosti kufru u Celici, je větší než cokoliv jsem viděl u nějakého hatche (Corolla, Focus, Punto, Golf, Fabie, Felicie, Favorit atd.). Není se čemu divit, protože je založená na platformě Cariny, takže srovnávat spíš s Carinou, Vectrou a podobnými auty v liftbacku. Jednoduchý test, dejte tam 50l sud na pivo, v Celice se ztratí, ve Fabii máte plný kufr.
Co se týká praktičnosti, tam je to slabší, vysoká hrana kufru, zadní sedačky nejde složit úplně do roviny, málo místa na hlavu u zadních sedaček (Octavie I v hatchbacku je na tom ale podobně), nízká - špatně se nastupuje a vystupuje (obzvlášť dozadu). 4g je ale uvnitř prostornější a působí vzdušněji, 5g mi občas přijde lehce klaustrofobní (obzvlášt se zatmavenýma sklama - brrr), špatný výhled dozadu při couvání, špatný výhled dopředu při parkování, no a ten malej rejd
Jenže tohle auto prostě neni stavěný jako praktický auto, je to GT a podle toho vypadá a jezdí. No a ten kufr je jen fakt příjemnej bonus.
Nejdřív vám něco nabonzuju na Idaha - na Celicu přesedlal z Mondea f kombajnu....nevim kolik z vás mělo tu čest s mondeem, ale je to něco jako nákladní vagón.
Co se týká velikosti kufru u Celici, je větší než cokoliv jsem viděl u nějakého hatche (Corolla, Focus, Punto, Golf, Fabie, Felicie, Favorit atd.). Není se čemu divit, protože je založená na platformě Cariny, takže srovnávat spíš s Carinou, Vectrou a podobnými auty v liftbacku. Jednoduchý test, dejte tam 50l sud na pivo, v Celice se ztratí, ve Fabii máte plný kufr.
Co se týká praktičnosti, tam je to slabší, vysoká hrana kufru, zadní sedačky nejde složit úplně do roviny, málo místa na hlavu u zadních sedaček (Octavie I v hatchbacku je na tom ale podobně), nízká - špatně se nastupuje a vystupuje (obzvlášť dozadu). 4g je ale uvnitř prostornější a působí vzdušněji, 5g mi občas přijde lehce klaustrofobní (obzvlášt se zatmavenýma sklama - brrr), špatný výhled dozadu při couvání, špatný výhled dopředu při parkování, no a ten malej rejd
Jenže tohle auto prostě neni stavěný jako praktický auto, je to GT a podle toho vypadá a jezdí. No a ten kufr je jen fakt příjemnej bonus.
Naposledy upravil(a) BRunner dne úte 31.07.2007, 15:50, celkem upraveno 1 x.
S kamošem sme v celice převezli stůl 150 x 75 x 90 cm ...Idaho píše:no nevím o praktičnosti nejaké plíny nic moc nevypovídaji, jelikož jde o malé balížky které se ti dobř rozloží ale zkus třeba převézt skřín ano čelda je krajne nepraktické auto, ale s tím snad jsme při koupi počítali ne? kdo chce auto do kterého složí patnáct slepuic, kozu, prase a dve telata ten si koupí fabii nebo fauvé
takže menší skříň by možná šla taky
myslím, že na běžný používání je praktická dostatečně ...
Tři, nebo čtyři (jízdní) kola nejsou problém, lyže a snowboardy taky ne, o nákupech a věcech na dovolenou ani nemluvím, tak na co jinýho by tam mělo být místo ... tu skříň ti z IKEI ochotně dovezou sami
Celica T20, r.v. 97, 1,8i 16v, 115 hp
kola 7,5x17", obuto 225/45 R17
www.vase-krmivo.cz
vše pro psy, kočky a koně. Rozvoz zboží Pro Brno a okolí zdarma. 6000 položek k objednání, více než 85% zboží skladem. Zasíláme po celé ČR i SR
kola 7,5x17", obuto 225/45 R17
www.vase-krmivo.cz
vše pro psy, kočky a koně. Rozvoz zboží Pro Brno a okolí zdarma. 6000 položek k objednání, více než 85% zboží skladem. Zasíláme po celé ČR i SR
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
když to tak čtu tak mě napadá aby to u některých nedopadlo jako u Mr.Beana(viz jeho nákupy když seděl na střeše v novým křesle a řídil smetákem a šnůrou od záclon)
jinak celicu mám abych svezl sebe a max. holku kterou se mi povede sbalit (a ta se tam určitě vejde.. ) a na věci mame doma 2 avie + ducato takže kufr neřeším .
tím se ale nesměju těm kdo se musí spokojit s celdou jako stěhovákem.
p.s. avií sem si dovezl celdu domu
jinak celicu mám abych svezl sebe a max. holku kterou se mi povede sbalit (a ta se tam určitě vejde.. ) a na věci mame doma 2 avie + ducato takže kufr neřeším .
tím se ale nesměju těm kdo se musí spokojit s celdou jako stěhovákem.
p.s. avií sem si dovezl celdu domu
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
zapomnel jsi dodat že na mndeo sem čel ze skorpia v kombjnu což ej ejšte vetší vagon a před škopkem jsem dost dlouho jezdil s Chevy Suburban - jestli nekdo znáBRunner píše:No nedá mi to, něco už jsem s Celicama najezdil (4g a 5g).
- Leon*cz
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Já si nekupoval čeldu, abych dělal stěhováka, ale abych měl radost z jízdy a sem-tam zbalil nějakou číču (čím oslním víc, felinou, nebo čeldou?) Celika je praktická, pro lidi, kteří prostě nemají extrémní nároky (například svobodní, mladí a švarní jinochové, jako jsem já ), kteří tam narvou nákup, tašky na dovolenou a jak už bylo tady řečeno, jednou za čas, nějakou tu skříň lednici, půl obýváku a hospodářské zvířata. ( MMCH mě se jedna kráva do auta vlezla v klidu, ale takovou krávu, bych vám nepřál zažít, doufám, že to bylo taky naposled ). Jinak určitě má celda i dost nevýhod, jak už psal Malpaso, má špatný výhled a to nejen vpřed a vzad, ale podle mě i do stran(mluvím o 6.gen v jiných jsem neměl ještě možnost jet, tak nemohu srovnávat) A ta šířka auta,taky není zrovna praktická (musel jsem si na stěnu garáže nalepit koberec,abych si jí nepotloukl) O sedadlovém prostoru v zadu se zminovat nebudu, protože, jak jsem pasl na začátku, nejsem stěhovák a ani nehodlám provozovat MHD, takže mě to nějak netrápí,ale zatí si nikdo nějak nestěžoval. Zas na opačnou stranu, místa pro řidiče a pro spolujezde je podle mě požehnaně. No a ještě je tady to zminované vystupování a nastupování jak ze zadu, tak ze předu, což je taky pro některé lidi (hlavně ty starší, nebo silnější) problémové, ale tento problém je u většiny aut takového typu. Konec konců sportáky mají být nízké. Určitě má ještě pár dalších much, ale to má každé auto...
TO: IDAHO každý správný fanda vyzdvihne jen to nejlepší. To máš jako když si koupíš dejme tomu hodinky, po kterých jsi toužil už od malička. Taky o nich budeš říkat, že jsou to ty nejlepší hodinky jaké jsi kdy měl, jak krásně v noci svítí, jak pohodlný mají pásek a pod., ikdyž se ti o dvě minuty zpoždují, nebo se každou chvilku zastaví..Takže vysvětlovat tady něco o praktičnosti nemá podle mě smysl
Každý má hranici praktičnosti jinak vysokou. Mě tohle autíčko zatím vyhovuje a mám radost s každé jízdy.
TO: IDAHO každý správný fanda vyzdvihne jen to nejlepší. To máš jako když si koupíš dejme tomu hodinky, po kterých jsi toužil už od malička. Taky o nich budeš říkat, že jsou to ty nejlepší hodinky jaké jsi kdy měl, jak krásně v noci svítí, jak pohodlný mají pásek a pod., ikdyž se ti o dvě minuty zpoždují, nebo se každou chvilku zastaví..Takže vysvětlovat tady něco o praktičnosti nemá podle mě smysl
Každý má hranici praktičnosti jinak vysokou. Mě tohle autíčko zatím vyhovuje a mám radost s každé jízdy.
Celica 6.gen 1.8 [7A-FE] My life, My love, My destiny
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
je to vsude na forech ... todle tema je uplne zbytecny . Neda se srovnavat hatchback kupe s fouvé ci nakou nemeckou plechovku. Vsude lidi (treba na moje.auto.cz),kdyz se objevi recenze nakyho kupe,cabriu nebo auta nad 3mega ci supersporty atd. , tak pisou takovy ty kravinky jako malej kufr, cena, díly, provoz, atd atd... Ty vyrobci a prodejci si musej klepat na celo. To je neco jako kdyby chtela kráva na pastve místo travy žrát vinou révu. Proste auta jsou delany sirokou verejnost a to ze je na aute treba napsano GT, T... atd atd je hlavne kuli tomu, aby si ten blbec nestezoval na kufr,díly .. ale recenzoval motor, podvozek..
Uz me to jen s*re jak vsude ctu vtech recenzich u cupecek bo jinych tridach o kufru a vecech který pro tu tridu nemaj zadnej smysl! Treba mi da nekdo za pravdu. Vim ze todle zadnej dedek v fouvé autu nemuze pochopit, bohuzel to nekdy nechapou i ty lidi co vlastnej rychlejsi auto.
Uz me to jen s*re jak vsude ctu vtech recenzich u cupecek bo jinych tridach o kufru a vecech který pro tu tridu nemaj zadnej smysl! Treba mi da nekdo za pravdu. Vim ze todle zadnej dedek v fouvé autu nemuze pochopit, bohuzel to nekdy nechapou i ty lidi co vlastnej rychlejsi auto.
jo to je fakt... bagrista na celdu radlici nepřipne, traktorista valník nezapojí, beton to nemíchá, písek ani uhlí tím nepřevezeš, koně jenom rozporcovaného (ale kdo by si na to pořizoval přívěs když si může koupit celdu)... atd... je to obecně nepraktické auto (na základě teorie, je nepraktické pro mě, nebude i pro ostatní masy)Idaho píše:nechi ti brát iluze, nevímjak je na tom 6. gen ale ta 5. je proste v tomhle hrozná..
Chápu že zatím jsi vždy odvezl to co potřebuješ a v tom ti stačí ale to že vyhovuje tobe ve vožení tvých věcí neznamená že bdue vyhovovat každému.
celica proste není praktické auto budu s eklidne hádat až do krve. chtel bych třeba videt jak drobná ženská bude do 5. gen rvát dozadu destkou sedačku ( abno jde to ale musí být dvy , vyndané zadní platiou sedačka s ejak ježek v kleci protáhen a náčí skrz kufr / nejlépe když s eješte jedna azdí sedačka skloopí to tam pak jde líp ) a upne, práce pro jednoho chlapa cca 5-10minut. pro ženskou se 160cm neřešitelnej problém.
v celice neodvezu psa ( pozor ne podvyživenou lišku ale psa ) na delší vzdálenost než 50km aby se mne nepokusili nezavřít za týrání zvířat ( kor když hafy máte dva ) - v tomhle nad celikou vyhraje i "obyč" rodinný sedan , neřkuli hatch..
no ale takových vecí je spousta. proste mi fakt připomínáte "golfisty" co se furt snaží dokázat jak jejich auto je proste nej .. ( dokonce i stejné fráze - odvezu v tom vše co potřebuju, žere to tak málo, je to tak geniálně vymyšlené, je to tak praktické.. atd.. ) - podle váš by i trabi 2D byl vysoce praktickej, protože ten květináč s kytkou a kabelku co potřebuju převézt v tom odvezu vždy..
chápu že vám zrovna stačí ale to z nej nedelá praktické auto pro masy lidí
jinak ted z trošku jiného soudku, že maj sportovní vozy malej rejt, to už sem si zvykl ale že i "rodinej superpraktickej hatch" bude mít menší rejt než supra to sem fakt nečekal
p.s.: proč samotná drobná ženská rve autosedačku dozadu? Když je sama dá ji na sedadlo spolujezdce proti směru jízdy, ne? Když není sama tak problém že je drobná a že.. je sama... snad neřeší, ne?
ale asi něco špatně chápu
ja celkove nechapu toto tema, muze mi nekdo vysvetlit podstatu? jako od kdy ma byt coupe prakticke na stehovani??? je to sportovni vozidlo, slovo sportovni jasne napovida k cemu asi slouzi, a jen pro vtipalky a rypalky, ne pro sportovni stehovani, ale pro sportovni jizdu, stejne tak jako Supra to proste neni auto na spoustu veci, neda se s tim orat, neda se s tim sekat trava, taky se s tim neda odvezt 10 lidi naraz, ano ja vim, ted nekdo napise ale da, myslim v tom smyslu, ze to proste neni pro 10 lidi schvalene, ale k cemu by nam potom byly tranzity, kombajny, traktory, kazde vozidlo i priblizovadlo ma svuj smysl, tak proc zrovna Celicou potrebovat neco stehovat, copak s traktorem chce nekdo zavodit? myslim ze sice par jedincu najde, ale vetsina lidi se ani nepozastavi nad tim ze to nejede zrovna 200 a ze s tim neudela asi rekord na sprintech!!!
jen tak na zaver, ja se stehovala z Prahy, a vsechno, opravdu vsechno co mam, krome skrini, jsem do Celicy s prehledem dala, a jeste bych odvezla 3 lidi, a ze jsem v Praze bydlela pres rok a pul, tak si asi dokazete predstavit co vsechno se asi odvazelo, ze toho nebylo zrovna malo!!!
bych to tady ukoncila, Haky mel dobry umysl, ale zacina se z toho tady stavat debata o kravskem ho.ne jak by rekl Ombre
jen tak na zaver, ja se stehovala z Prahy, a vsechno, opravdu vsechno co mam, krome skrini, jsem do Celicy s prehledem dala, a jeste bych odvezla 3 lidi, a ze jsem v Praze bydlela pres rok a pul, tak si asi dokazete predstavit co vsechno se asi odvazelo, ze toho nebylo zrovna malo!!!
bych to tady ukoncila, Haky mel dobry umysl, ale zacina se z toho tady stavat debata o kravskem ho.ne jak by rekl Ombre
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Idaho: vis prijde mi to ze si proste chtel koupit auto, zalibila se ti Celica pac je to vzhledove i technicky docela povedene auto, narazil si na kousek ktery na tebe budil dobry dojem ale ejhle, on dobry dojem se zmenil ve spatny sen, a ted to tady das vyzrat nam, ono je potreba neverit lidem co ti auto prodavaji, je potreba si ho sam vyzkouset a to ze technicky stav nebyl zrovna eno nuno, jak ti bylo opacne tvrzeno, to uz neni ale chyba Celicy, ale predchozich majitelu, proc ji tady tak vsichni chvalime? mame ty sve nejspis vymazlene k obrazu svemu, ze zacatku tomu treba taky tak nebylo, ony ty auta uz neco pamatuji, technicky stav vetsinou odpovida stari vozidla, takze to proste neni zrovna nejnovejsi Porsche ale nam staci, a nejsme jak pos.ani Golfisti co si tady haji jen to svoje, ja a myslim si ze nejen ja, uznavame i jina auta, treba i evropska, ja se treba nebranim myslence, ze bych si jednou poridila Lancii, BMW, z japoncu Subaru a nebo Nissana, kdezto takovy Golfista vidi jen to sve jedine a pres to nejde, a vsechno je shit, tady nikdo jine auta nepomlouva, nezapomen, ze jsi v sekci Celica, tak co od ni ocekavas? ze tu budeme pet pisne o Mondeu? a kdyz uz jsme u toho, ty jsi pak jeden z nas, pac pokud vim u tebe vitezi Supra, a na tu ti tady taky nikdo nesaha
kazdy mame proste to sve, sto lidi sto chuti, jeden ma rad holky jiny zase vdolky, neexistuje idealni auto do ktereho neni potreba vrazet, sam si vzpomen v jakem stavu si mel i ty auta nez si je dal do poradku
kazdy mame proste to sve, sto lidi sto chuti, jeden ma rad holky jiny zase vdolky, neexistuje idealni auto do ktereho neni potreba vrazet, sam si vzpomen v jakem stavu si mel i ty auta nez si je dal do poradku
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
leni řeším tu snad spolehlivost celicy? řeším tu její jízdní vlastnosti?Leňulka píše:Idaho: vis prijde mi to ze si proste chtel koupit auto, zalibila se ti Celica pac je to vzhledove i technicky docela povedene auto, narazil si na kousek ktery na tebe budil dobry dojem ale ejhle, on dobry dojem se zmenil ve spatny sen, a ted to tady das vyzrat nam, ono je potreba neverit lidem co ti auto prodavaji, je potreba si ho sam vyzkouset a to ze technicky stav nebyl zrovna eno nuno, jak ti bylo opacne tvrzeno, to uz neni ale chyba Celicy, ale predchozich majitelu, proc ji tady tak vsichni chvalime? mame ty sve nejspis vymazlene k obrazu svemu, ze zacatku tomu treba taky tak nebylo, ony ty auta uz neco pamatuji, technicky stav vetsinou odpovida stari vozidla, takze to proste neni zrovna nejnovejsi Porsche ale nam staci, a nejsme jak pos.ani Golfisti co si tady haji jen to svoje, ja a myslim si ze nejen ja, uznavame i jina auta, treba i evropska, ja se treba nebranim myslence, ze bych si jednou poridila Lancii, BMW, z japoncu Subaru a nebo Nissana, kdezto takovy Golfista vidi jen to sve jedine a pres to nejde, a vsechno je shit, tady nikdo jine auta nepomlouva, nezapomen, ze jsi v sekci Celica, tak co od ni ocekavas? ze tu budeme pet pisne o Mondeu? a kdyz uz jsme u toho, ty jsi pak jeden z nas, pac pokud vim u tebe vitezi Supra, a na tu ti tady taky nikdo nesaha
ne řeším tu jen to jak jste sy vychvalovali jak je celda praktické auto.. a trvám na tom že praktická není, že sem koupil vrak zekterého ted delám auto, to je vedlejší , ymslím že do sebevtšího vraku nenaložím méně než do celicy v top stavu, enbo se nezmení muj posez za volnetem a totoální nedostatek místa v tom autě. ty mi na druhou stranu neustále cpeš že je muj spatnej pocit zpusobenej jen a jen tím že jsme si naebhěl jaké jsme koupil auto.. Dokážeš pochopit že to že jsem si koupil vrak za 20tis s tím že jsme věděl že je to vrak atakovýcch 20-30tis do nej vrazím tomu říkáš že jsme si naletel? leni já to s táím vedomím kupoval a dotohohle tématu sem přispíval pouze proto, že sjem s enemohludržet jak jste s etu plácali po zádech jak je to nekonečne praktické auto..
mam ti k tomu co rict, ale nechci tady vest tyto zabomysi valky, pac jsem stejne uz byla i lehce napomenuta, tudiz te necham pri tom co si myslis, ostatni si nechaji svuj nazor, a ja jdu pouvazovat nad tou kouli Doky, pac to vubec nebyl spatny napad
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Takovy clanky , kdo to ma cist , jeste k tomu v Celice se odvezou 3 lidi + vsechny sedacky z ni na kratkou vzdalenost - to by se mi v Camry nepovedlo a v Celice zase neodvezete na dlouhou vzdalenost pohodlne 4 lidi , 2 velky sudy, pipu a bagaz.
kazdy auto jak rikala leňulka je prakticka na neco jinyho , ne zrovna pro zenskou s ditetem, na prevoz skrini atd. psu atd
kazdy auto jak rikala leňulka je prakticka na neco jinyho , ne zrovna pro zenskou s ditetem, na prevoz skrini atd. psu atd
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"