Koupě Avensis T25, jakou motorizaci vybrat?
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Re: Koupě Avensis T25, jakou motorizaci vybrat?
Cyrile, ZEPERFS testuju vzdy rovnako.
Ty si to stopoval ? Radil si na max zrychlenie ? Tankoval si 98 do plna ? Najazdil si na tom cez 1 tkm (tolko napr. remapuje valve)?
Odpoviem si sam nie, nie, nie a nie.
Vsetci klamu len ty si ten spravny tester. Mas len silne reci a dojmy turbo naftovej nohy.
Ja netvrdim, ze ten 2,0i je najlepsi na planete, ale kurna ked merania hovoria nieco ine, tak sa zamyslim, nie ... ?
No vidim, ze Maghreb ma uz predbehol ...
Ty si to stopoval ? Radil si na max zrychlenie ? Tankoval si 98 do plna ? Najazdil si na tom cez 1 tkm (tolko napr. remapuje valve)?
Odpoviem si sam nie, nie, nie a nie.
Vsetci klamu len ty si ten spravny tester. Mas len silne reci a dojmy turbo naftovej nohy.
Ja netvrdim, ze ten 2,0i je najlepsi na planete, ale kurna ked merania hovoria nieco ine, tak sa zamyslim, nie ... ?
No vidim, ze Maghreb ma uz predbehol ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
http://www.zeperfs.com/duel1161-8260.htm Mondeo 1.8 vs avé 2.0 docela podobné hodnoty a přitom rozdíl 20 koní.
avensis T27 1.8 valvematic
No ani nie. Kedze prave ten vyssi vykon sa prejavi az na vyssich rychlostiach a krasne to tam aj vidiet.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No já jen vidím že ty auta jedou na prd. Carina ve 2.0 to nandá všem. Tady pořád omíláte 0-100 nebo 0-140 kdo tak jezdí. Mě jako řidiče zajímá pružnost a ta tam není. Nyní jezdím Volvem V 50 2.4i 103 kw a nemůžu si pomoct Toyota nejede.D cat používám svátečně a neberu ho jako měřítko k benzínu. A s 2.0l avensisem jsem najezdil více jak 1000 tis..km
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Nevidim, ze by tu niekto omielal 0-100 alebo 0-140. To si povedal teraz ty. Ja pozeram kompletne grafy...
A ta tvoja Carina:
http://www.zeperfs.com/en/duel1161-1786.htm
Pri pruznom zrychleni na najvhodnejsom prevodovom stupni je to identicke s tym, ze avensis ma o 20 koni viac a o 230kg viac...
Fakt nerozumiem ten hate na avensis 2.0, ked cisla potvrdzuju presne to, co hovorime. Je to ok a sprava sa to normalne a zatial vsetky vase argumenty boli vyvratene cislami zo zeperfs.
A ta tvoja Carina:
http://www.zeperfs.com/en/duel1161-1786.htm
Pri pruznom zrychleni na najvhodnejsom prevodovom stupni je to identicke s tym, ze avensis ma o 20 koni viac a o 230kg viac...
Fakt nerozumiem ten hate na avensis 2.0, ked cisla potvrdzuju presne to, co hovorime. Je to ok a sprava sa to normalne a zatial vsetky vase argumenty boli vyvratene cislami zo zeperfs.
Jasně pružnost je dulezitejsi,je tam 80-120. Jinak mě neuklidní že u silnějšího auta se projeví výkon pouze ve vysokých rychlostech. Jinak 80-120 6,9 vs6,6 0-140 20vs19 moc velkej rozdíl teda není.
Ked si zoberies sprevodovanie a budes mat 1 a 2 dlhe, tak aj ked mas vykonnejsi motor, tak samozrejme tazsi prevod ti neumozni mat lepsie zrychlenie 0-100. Preto som rad, ze zeperfs ma tam pruzne zrychlenie s najmensim moznym prevodovym stupnom - nie ako niektori, ze porovnavaju turbomotor a atmosferu a zrychlovanie na 6. stupni...
A zaroven aj porovnanie na 4ke, 5ke alebo 6ke. Cize vidis lepsie ako sa to auto sprava a ci ma vykon...
A zaroven aj porovnanie na 4ke, 5ke alebo 6ke. Cize vidis lepsie ako sa to auto sprava a ci ma vykon...
Jo a nejlepší je odvolávání na váhu auta, buď auto jede nebo ne. Jestli je těžké tak potřebuje silnější motor,jinak tam ten motor nemá co dělat
když ti dá pohulit fabia 1.0tsi tak si řekneš to nevadí má to lehke a malé
a stačí mu motor ze sekačky.

Tak treba si uvedomit, ze auta menia svoju vahu. Stare auta a ich bezpecnost vs novsie, tazsie auta, s lepsou vybavou a lepsou bezpecnostou... A maju porovnatelny vykon.
Já vím,ale standard je už někde jinde. Je smutné když starší auta jezdí líp jak nové. Holt tam musí narvat silnější motory,jinak nebudou stačit době a pak bude Toyota opravdu jen pro důchodce.
Takto, 150 koni a take tazke auto je uplne v pohode na jazdenie. Mazda6 sa predava so 145 konmi... Treba si uvedomit, ze stale sa predavaju aj ovela pomalsie vozidla. Ako zakladny motor ta 1.8/2.0 je uplne v poriadku pre take auto. Avsak to ako CU rozprava uz roky, Avensis by si zasluzil aj iny motor - vykonny benzinovy. Napriklad tu V6 co je v IS250.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Maghreb,
klobuk dole, dobre si pamatas
Davno vravim, ze Avensis ma zakladne motory viac nez OK, ale nic viac ti ani neponukal. Ani v6 ani hybrid a kvalita isla voci T25 dole a tak skoncil tam kde mal.
Vyhovorky typu SUV a pod. neberiem. Krivka predaja padla okamzite a ani omylom uz nikdy nedosahovala cisla T25. Pricom Passat, Superb, P508, M6 su tu stale ...
Toyota je uz takisto zazmrdena a mysli si, ze to nemoze posrat ... moze.
Jedno cislo - max vykon - ti povie o motore hovno. Ani krivka max momentu uz nestaci. Dalej uz nejdem (treba chapat integraly, teoriu systemov ...).
A cislo pre 0-100 ti povie dost o maximalnej dynamike, ked vies radit. Ty asi ale z nuly nikdy nezrychlujes ...
... nasadas za jazdy z postele v pyzame.
Ano ta V50 moze posobit dynamickejsie. Ale aj spotreba toho 5 valca bude vzdy inde. Ani eko jazda ti nepomoze voci tej 2.0i.
S 2.0i si mozem vybrat - spotrebu alebo dynamiku. Tak funguju japonci. Nehovoriac o emisiach, co si vzdy japonci strazili.
Nechci vediet Cyrile, ako jazdil motor 2,0i 16V 140PS z Lancii Integrale aj bez priameho vstreku ... mal len Euro2 ... ale spotrebu teda nikdy nemal nizku.
Porovnanie s tym Mondeom je usmevne. Ano aj max zrychlenie 80-120 je blizke, pretoze prave tam sa systemy(powertrain) najviac "rozisli".
Ovsem 40-140 a 80-180 ukazuje, ze tento dany Avensis je uz ina liga voci tomu danemu Mondeu
A ze male auto (fabia) ta niekde obehne ? No ano, ked ma o 500kg menej, tak preco nie. Ale ked ten Avensis pojde 150 a zafuka, tak ma to nerozhodi ako v tej Fabii
Na dlhe trate budem radsej sediet v Avise ...
klobuk dole, dobre si pamatas

Davno vravim, ze Avensis ma zakladne motory viac nez OK, ale nic viac ti ani neponukal. Ani v6 ani hybrid a kvalita isla voci T25 dole a tak skoncil tam kde mal.
Vyhovorky typu SUV a pod. neberiem. Krivka predaja padla okamzite a ani omylom uz nikdy nedosahovala cisla T25. Pricom Passat, Superb, P508, M6 su tu stale ...
Toyota je uz takisto zazmrdena a mysli si, ze to nemoze posrat ... moze.
Ano Cyrile, ty si naftova noha. Ty potrebujes vsetko hned a potom uz nevadi ze to pada. Ale vidim, ze si natocil 1 mil km s tym 2.0icyril píše:No já jen vidím že ty auta jedou na prd. Carina ve 2.0 to nandá všem. Tady pořád omíláte 0-100 nebo 0-140 kdo tak jezdí. Mě jako řidiče zajímá pružnost a ta tam není. Nyní jezdím Volvem V 50 2.4i 103 kw a nemůžu si pomoct Toyota nejede.D cat používám svátečně a neberu ho jako měřítko k benzínu. A s 2.0l avensisem jsem najezdil více jak 1000 tis..km

Jedno cislo - max vykon - ti povie o motore hovno. Ani krivka max momentu uz nestaci. Dalej uz nejdem (treba chapat integraly, teoriu systemov ...).
A cislo pre 0-100 ti povie dost o maximalnej dynamike, ked vies radit. Ty asi ale z nuly nikdy nezrychlujes ...

Ano ta V50 moze posobit dynamickejsie. Ale aj spotreba toho 5 valca bude vzdy inde. Ani eko jazda ti nepomoze voci tej 2.0i.
S 2.0i si mozem vybrat - spotrebu alebo dynamiku. Tak funguju japonci. Nehovoriac o emisiach, co si vzdy japonci strazili.
Nechci vediet Cyrile, ako jazdil motor 2,0i 16V 140PS z Lancii Integrale aj bez priameho vstreku ... mal len Euro2 ... ale spotrebu teda nikdy nemal nizku.
Porovnanie s tym Mondeom je usmevne. Ano aj max zrychlenie 80-120 je blizke, pretoze prave tam sa systemy(powertrain) najviac "rozisli".
Ovsem 40-140 a 80-180 ukazuje, ze tento dany Avensis je uz ina liga voci tomu danemu Mondeu

A ze male auto (fabia) ta niekde obehne ? No ano, ked ma o 500kg menej, tak preco nie. Ale ked ten Avensis pojde 150 a zafuka, tak ma to nerozhodi ako v tej Fabii

Na dlhe trate budem radsej sediet v Avise ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
No a protoze je kazde druhe auto fabka ktera te obehne,tak to pak dela z ave lemru 

Uf, no strasna lemra:
http://www.zeperfs.com/en/duel1161-5532.htm
O 10 rokov starsie auto, o 150kg tazsie, povedal by som ze stale bezpecnejsie, pohodlnejsie... Nuz, mam na to trocha iny nazor.
Ak mam mat pohodlne auto, ktorym idem z bodu A do bodu B spolahlivo, tak mi staci, aby som sa tam odviezol rozumne. To avensis T25 bol schopny aj s 1.8 aj s 2.0. Ak potrebujem niekomu ukazovat, ze mam vacsieho vtaka a ze som rychlejsi, tak z toho som uz vyrastol. Ak sa potrebujes pretekat s kymkolvek na ulici, jasne, potom ani 500 koni ti nebude stacit, lebo vzdy sa najde niekto, kto bude mat vykonnejsie auto.
A nic proti, ale vacsina novych aut sa stale predava s motormi menej vykonnymi alebo podobne vykonnymi ako to, co bolo v Avensise pred 15 rokmi.
http://www.zeperfs.com/en/duel1161-5532.htm
O 10 rokov starsie auto, o 150kg tazsie, povedal by som ze stale bezpecnejsie, pohodlnejsie... Nuz, mam na to trocha iny nazor.
Ak mam mat pohodlne auto, ktorym idem z bodu A do bodu B spolahlivo, tak mi staci, aby som sa tam odviezol rozumne. To avensis T25 bol schopny aj s 1.8 aj s 2.0. Ak potrebujem niekomu ukazovat, ze mam vacsieho vtaka a ze som rychlejsi, tak z toho som uz vyrastol. Ak sa potrebujes pretekat s kymkolvek na ulici, jasne, potom ani 500 koni ti nebude stacit, lebo vzdy sa najde niekto, kto bude mat vykonnejsie auto.
A nic proti, ale vacsina novych aut sa stale predava s motormi menej vykonnymi alebo podobne vykonnymi ako to, co bolo v Avensise pred 15 rokmi.
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Víte co, já mám spíše problém že Toyota nenabízí nic lepšího než 2.0l a nyní už vůbec nic krom autíček na baterie. Když půjdu hypoteticky k jiné značce nabídne mě víc. Namátkou Honda 2.4 Mazda 2.2 atd.... proč to nemá Toyota a když jo zazdí to s automatem v 2.4. Jak píšu auta pro seniory a řidiče kteří rezignovali na řízení, škoda.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L