ave t27 vykon?

vše ohledně modelové řady Avensis
MatGO
Věčnej rejpal

Re: ave t27 vykon?

Příspěvek od MatGO »

Netvrdim, ze vykon na Toyote upravit nejde, no procesy v ECU s Denso CPU zrejme nikdy nebudu tak dobre zdokumentovane ako napr. pri koncerne alebo Subaru.
Drviva vacsina firiem iba copy-pastuje sablony na mapy alebo este lepsie, copy-pastuju len neodskusane subory, ktore podla sablony upravila tretia strana.
Niektore motory uz dokazem upravit, no snazim sa popisat dalsie mapy, hodnoty, procesy, stale je co zlepsovat. Bere to ale hodne casu
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
elMuerte
Manager Týmu

Příspěvek od elMuerte »

Má to cenu? Nikdo nikdy ti to nezaplatí. Nikdy nebudeš mít laboratoř aby jsi všechna nastavení odzkoušel a hlavně nemáš technologii ke zjištění jak tvá úprava zvyšuje opotřebení motoru. Prostě jedné součástce pomůžeš, druhou zatížíš víc. Navíc do dvou let tu máme hybridy a tam můžeš maximálně přemotávat elektromotory....
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Neuveris, ale niekedy ludia robia veci nie kvoli peniazom, ale kvoli tomu, ze chcu nieco dokazat alebo nieco vytvorit. Vid open-source software.
A popravde keby som mal na to podmienky a dostatocne vedomosti, tak by som to velmi rad vedel robit - nie kvoli tomu, ze by som to chcel teraz za kazdu cenu menit, ale rad viem, ako technicke veci funguju. Zial, od cias mojho programovania (akehkolvek) uz preslo vela rokov.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Maghreb píše:Neuveris, ale niekedy ludia robia veci nie kvoli peniazom, ale kvoli tomu, ze chcu nieco dokazat alebo nieco vytvorit. Vid open-source software.
No veru a potom to firmy vyuziju, seru na GPL, popripade pushuju kraviny, aby dalsia firma padla na hubu, ci nepochopenie zakladu dofrcka povodne riesenie ...
na druhej strane ako si dokazal Mrkvosoft podrezat vsetky vetvicky je az ... :shock:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
glassworx
Člen Týmu

Příspěvek od glassworx »

hola,

tak po měsíci a první tisícovce kiláků s T27 s 2.0 D-4D 105kw (ročník 2016, 30tkm+, olítaný operák) ve srovnání s prastarým D-CATem 130kw (rok 2006, verze po faceliftu, osobní dovoz z Toyota Centra v DE, vlastněn skoro 10 let, najeto skoro 150tkm) to vidím takto:

PLUSY
* delší jednička (super-krátká jednička bylo něco, co mě u D-CATu neskutečně $ralo)
* bederní opěrka (ačkoliv není úplně dotažená, subjektivně bych jí potřeboval vejš a měkčí)
* o litr+ nižší spotřeba (okolo 6.5l v průměru, v D-CATu jsem se pod 7.5l dostával jen zřídka)
* aktuálně super poměr cena výkon u 2letých aut (hoši z auto opata, kteří mi nejdřív za každou cenu chtěli vnutit škodoffku, mi za stejnou/podobnou cenu nebyli schopni nabídnout ani ochcáfku, natož pak superba)

MINUSY
* výkonnostní rezerva mi schází velmi (při předjíždění s plným autem příliš nepomůže ani podřadit o dva stupně)
* spousty elektronických hovadin, který jsem okamžitě vypnul (lane assist), potažmo řeším, jak je odstavit (start-stop)
* na 17" kolech sedí, ale docela drncá (na D-CATu jsem kvůli pohodlí měl 16")
* uvnitř mi přijde menší (možná nejsem objektivní, zatím jsem nestihl přeměřit)
* na ve své době docela vychvalovanej D-CAT se začalo nadávat až relativně nedávno, na ten baworáckej motor B47 se začíná skuhrat už teď, po 2 letech...

vedle toho mám zábavnou příhodu, kdy mi při první neplánované návštěvě myčky (ano, kartáčové, jsem trotl, já vím) auto z jedné strany pomuchlali (v protokolu uvedeno: náhlý nárůst v přítlaku na první vertikále), od té doby už pouze vlastnoruční očista v rozmáhajících se samoobslužných myčkách :?

resumé je takové, že 105 kw prostě není 130 kw, ale na nějaké chipování minimálně do konce záruky kašlu...
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Aloha !

T27 nie je mensia ako T25, ale ma viac skosene celne sklo a malo sa vytahuje volant, tak preto ten dojem.
Na vykon si zvyknes (nieco malo este hadam stupne) a usetris za chiptuning. Kupis nieco zene/frajerke a pekne si zasu...s :inlove:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
glassworx
Člen Týmu

Příspěvek od glassworx »

CommonUser píše:Na vykon si zvyknes (nieco malo este hadam stupne) a usetris za chiptuning. Kupis nieco zene/frajerke a pekne si zasu...s :inlove:
@common: super, konecne nejaka poradna rada!! :lol:

aha, s tim sklem budes mit recht, jeste mi prijde, ze se sedi trochu vejs a mohutnejsi je i palubovka, proto ten dojem

jo a jeste mi u te T27 prijde, ze mozna trochu lip odhlucnili motor, ale zase je tam kvuli A-sloupku s pidi-okynkem vetsi kraval kvuli aerodynamickymu svistu od zrcatka...

btw. jakou hodnotu muze mit podle vas ten starej D-CAT?
sockrat
Člen Týmu

Příspěvek od sockrat »

glassworx píše:
CommonUser píše:Na vykon si zvyknes (nieco malo este hadam stupne) a usetris za chiptuning. Kupis nieco zene/frajerke a pekne si zasu...s :inlove:
@common: super, konecne nejaka poradna rada!! :lol:

aha, s tim sklem budes mit recht, jeste mi prijde, ze se sedi trochu vejs a mohutnejsi je i palubovka, proto ten dojem

jo a jeste mi u te T27 prijde, ze mozna trochu lip odhlucnili motor, ale zase je tam kvuli A-sloupku s pidi-okynkem vetsi kraval kvuli aerodynamickymu svistu od zrcatka...

btw. jakou hodnotu muze mit podle vas ten starej D-CAT?
Zdravicko, ako sluzi T27 105kW po dalsich rokoch ? Nejake problemy ? atd. DIk
richerlukas
Člen Týmu

Příspěvek od richerlukas »

@glassworx,
mas doplneni zkusenosti po dvou letech?

Mam starou Corollu (benzin) ale chci ted kupovat Avensis 2015-6 v dieslu. Budu jezdit dalky v klidecku takze 1.6 by mela stacit ale verim ze 2.0 bude kultivovanejsi (?)

Bojim se tech zkazek ze ty disely ktere pochazeji z predelane N47 jsou porad nic moc. (vytahane rozvodaky atd.) asi jich neni tolik aby se tomu dukladne venovali - nevim zda se skutecne taky potkavaly ty motory.
Je ale pravda ze jsou v bazarech hlavne ty diesely a levnejsi nez benziny - podobne jako u Mazdy 6 takze na tom asi neco bude? Byvaji tam nejake dalsi zavady EGR, DPF?
glassworx
Člen Týmu

Příspěvek od glassworx »

sockrat píše:Zdravicko, ako sluzi T27 105kW po dalsich rokoch ? Nejake problemy ? atd. DIk
richerlukas píše:@glassworx, mas doplneni zkusenosti po dvou letech?
hola! tady lehký update po 2 letech a najetými 50tkm s nyní 4letým avensisem a 80tkm (105kw v manuálu a dieselu od bmw, kombi) --

po několika dnech ve vypůjčených kárách typu tesla 3 nebo mustang 5.0 (přes hoppygo) jsem rychle seznal, že pořádný výkon v autě vypadá docela jinak, takže jsem asi konečně dospěl, přestal řešit nějakých pár kilowatek navíc a líp se sžil s charakterem auta, se kterým rozhodně nebudete brzdou provozu ani v plným obsazením (je nás 5+pes), ale o pružným zrychlení D-CATu si holt jeden může nechat zdát

a co mě po těch letech v porovnání s tou dnes už letitou T25 D-CAT 130kw variantou nejvíc baví/sejří?

plusy:
* kromě zaseknutého prostředního pásu vzadu (řešeno v rámci záruky) zatím 100% bez závad (ťuk-ťuk)
* designově povedenější (primárně subjektivní záležitost)
* lepší zpřevodování (delší jednička a konečně rozjezdy bez cukání, yes!) a lepší rejd
* bi-ledky (fakt to svítí!)
* palubní počítač (resp. různé možnosti zobrazení)
* spotřeba (dá se jezdit docela svižně v průměru za 6l, v D-CATu jsem míval 7.5l)
* vzadu se na šířku pořád vejdou 3 dětský autosedačky (jen asi ne úplně libovolný, nutno otestovat danou kombinaci)
* dvoudílná roleta (zvlášť síť a roleta v kufru, přičemž dřív to bylo spojené v jednom obřím a těžkým bloku, čekal jsem, kdy s tím při manipulaci vysklím okýnko, asi fakt detail)
* rovná podlaha bez hrbu (převodovkový tunel nezasahuje do interiéru, asi se sedí o pár cm výš, detail)
* vyhřívání sedadel (to si teda chválí žena v zimě, já to stěží kdy využil)
* asistenti, resp. jen někteří (typu rozjezd do kopce, čtení značek, automatická dálková světla)

minusy:
* o výkonu už řeč byla (oproti D-CATu o 100 nm méně, přesednutí bylo cítit, ale časem jsem si zvykl, resp. přestal očekávat zázraky)
* trochu "drncavý" podvozek (zejm. na příčných nerovnostech, když např. 18" kola na oktávce s víceprvkem na týchž místech "drncají" méně)
* velikost kol nejméně 17" (chtěl jsem 16" ocel na zimu, nelze, na výběr je ehm buď 17 nebo 18", na D-CATu jsem si užíval většího komfortu za pár peněz na 16" celý rok)
* větší kravál ve vyšších dálničních rychlostech (zdrojem horší odhlučnění? nebo pidi okýnko u zrcátka?)
* ústupky v kvalitě interiéru (tvrdý plastový madlo ve dveřích jak z dacie, kde bylo dřív obšitý polstrování, vrklající se loketní opěrka, při volnoběhu drnčící panel řadící páky, pro někoho možná trapný detaily)
* lepicí sada (ačkoliv v kufru zůstalo místo pro plnohodnotnou rezervu, kterou jsem okamžitě pořídil)
* podélný střesní lišty namísto hagusů (s naklapávacíma krytkama, u kterých jen čekám, kdy je ztratím, navíc lišty možná vypadají víc sexy, ale pro mě to znamenalo nahradit jedny zku***ně drahý příčníky thule po pár letech za další zku***ně drahý příčníky thule, teď navíc s extra vopruzem: šroubama do střechy, tj. pytlíkem hovadin navíc k poztrácení)
* dost pomalá odezva navigace (jejíž aktualizace v autorizáku btw. vyjde za šestku, kdo zvládne sám stáhnout a zaktualizovat přes flešku z netu, má to za půlku, nějakých 100+ liber)
* asistenti, tedy jen někteří (resp. možnost je snadno vypnout/potlačit, typu lane assist warning, pre-collision safety atd.)
* nutnost po každým startu znovu vypnout auto-stop (vypínač je ale relativně snadno dostupný)
* elektrická bederní opěrka (resp. její fixní poloha, kdy bych ji subjektivně potřeboval trochu výš)
* hodnota dojezdu aneb jedna lehká bizarnost na konec (pro někoho možná opět trapný detail) --

ačkoliv má nádrž papírově 60l, palubní počítač alespoň u našeho auta ukazuje nulový dojezd při vyjetí zhruba 45l: na vlastní kůži jsem otestoval ujet dalších 130km s hladovým okem bez dotankování, než mě stres (a chybějící kanistr v kufru!) dohnal k pumpě, abych beztak natankoval "jen" 55l(!), smysl čehož mi uniká, přičemž v autorizáku mi potvrdili, že čidlo funguje ok...

takže suma sumárum, dobrej rodinnej kočár se super poměrem cena/výkon, pár vychytávkama/vopruzama a výkonem "tak akorát", jehož náhradu za pár let asi budeme hledat jen těžko ;)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“