Leo65 píše:Ondrik: Skvěle jsi to názorně nafotil (teda spíš ukradl na Google a teť tě budou stíhat) a vysvětlil ! (Já si vždy myslel, že ten rozdíl v futrálu je jen jinou fotkou při jiném světle).
Je to přitom naprosto jednoduché je rozeznat.
Když Googl zjistil, že jsem se koukl na Číňana přeskládal obrázky a vyskočila na mě jejich další konkurece. viz odkaz:
http://cz.himaxelectronics.net/ni-mh-ba ... oyota.html
Priusek: Koupil jsem klukovi autíčko z Číny na baterky 2 roky mi s origo baterkami kvičelo po bytě. Schoval sem mu ho na balkon. Po dalším půl roce se v ůnoru v - 10C zbláznilo začlo kvičet samo od sebe asi mu už konečně ta baterka docházela.
To mi nevydržej baterky od Samsungu v noťasu, když je 2x v týdnu nabiju, těsne po záruce vždy jedna padne. Mám malou Čínskou golu sada 100kč 10let je skvělá. Česká Tona vyrobená v Číně mi vydrží jen 5let á 400,- kupuju rovnou vždy 2 ks.
Nepočítal jsem to ale odhadem v Pekingu jezdí víc el.skůtrů, el.aut a el.ostatního než v celé Evropě.
Panasonik taky vyrábí baterky do Priusů v Číně.
Neni ten Prius co mám taky celej Čínskej, musim se podivat ani nevim.

Nebudu ti tvůj názor vyvracet a ani to nemám zapotřebí.
Ano skútrů a elektromobilů tam jezdí hodně, ale cyklus obnovy baterií je rychlejší a to nikdo nevidí.
Mimochodem Panasonic používá koncern LG-CHEM na výrobu baterek, ale na druhou stranu to umějí hezky přebalit
V Číně jsem několikrát byl na obchodním jednání a mám tam odsud spoustu přátel.
Poznal jsem místní výrobu, navštívil jsem malé firmy a větší podniky.
Poznal jsem na vlastní oči, čeho jsou schopni a v jaké kvalitě to vyrábějí.
Vysypávání baterek pískem a falšování kapacity je jenom špička ledovce.
Ale zpět k tématu, podívej se jaký důraz na bezpečnost dává Toyota a jak vyrábí hybridní baterku.
Teď si představ že by jsi to nahradil něčím takovým co nesplňuje žádnou bezpečnostní normu a při zkratu je tě to schopné zabít.
Automobil je prostředí vzhledem k baterkám a jejich napětí zvlášť nebezpečné.
Viz předchozí odkaz co jsi mě poslal.
A na nakonec k baterkám. Nemůžeš srovnávat hrušky a jablka.
Pokud vím, tak v dětských autíčkách se používají gelovky a ty ti dva roky při malém vytížení v pohodě vydrží bez deformace elektrod.
V notebooku se používají LION, jsou zapojené sériově a paraelně a elektronika se k nim chová docela nešetrně a udržuje to kolem 3.9V - 4V. Tím pádem je to jasné.
To je tak vše a Tobě popřeji aby jsi se popasovat s hybridní baterkou a aby ti to pořádně jezdilo.